Ako schovávate zeleninu do jedla pre dvojročné deti?
Ako schovavate zeleninu 2 ročným deťom do jedla resp.malým vyberavim?
Je veľmi vyberavy. Zeleninové polievky nezje ani mixované, surovú tiež nie. Občas sa mi podarí do nejakej placky dať alebo odomna z taniera keď vidí ale málokedy.
Žije na sacharidoch 😀 bielkovina občas a tuky ako oleje orechové masla v pohode
Kľudne aj nejaké tipy ako prežiť toto obdobie čo si vyberá jesť 🙂))
Nastastie kremove polievky idu.. sem tam omacka na cestoviny prejde (ako priloha k niecomu). Halusky spenatove su naj. Maso ma " stavu" kde je mixnuta cuketa alebo mrkva alebo tekvica alebo paprika+paradajka alebo len konzerva paradajok
Mixované polievky, zeleninové omáčky a potom podľa toho akej farby je hlavný pokrm - do granadíru strúham mrkvu, do zemiakovej kaše som pridala karfiol. Polievky všetky mixujem do dnes a k tomu krutóny.
@anonym_autor pozri recepty na detské nátierky, tam môžeš pridať rôznu zeleninu..
do mleteho masa, do kolacov.Okrem toho "oranzova" kasa zo zemiakov a mrkvy, "zelena" kasa s hraskom. zemiakova kasa s karfiolom, oranzove halusky (muka, vajce, struhana muka), oranzove palacinky, ruzove palacinky (s cviklou), zelene (so spenatovym pretlakom, ano, daju sa aj na sladko, ten spenat ma neutralnu chut), ruzova ryza (s cviklou), zelena ryza so spenatovym pretlakom. Do cesta na palacinky alebo lievance aj na kolace mozes pridavat aj tvaroh alebo jemne nastruhane natur tofu aby mal aj bielkoviny.
* struhana mrkva, samozrejme
Zeleninové fašírky, zeleninové hranolky , prívarky moje zjedli vždy
@anonym_autor moji maju uz 9a 12 a papriku im tiez mixujem do polievok a omacok to iste brokolica....zato mrkvu zje 8rocna na kila mesacne ale len surovu. Hlavkovu kapustu zhedia tiez len surovu ako zajace trhaju si z hlavktly a jedia v inom stave nezjedia...
U nás sa osvedčilo, keď videl nás so zeleninou v ruke aj na tanieri, trochu predvariť mrkvu, kaleráb atď a jesť to pri ňom.
Dať tanier zeleniny na stol namiesto čipsov a dieťa si vyberie samé.
Nebude to fungovať hneď a je to večný boj, ale občas mu niečo zachutí.
Pokiaľ nevidí že to máte na tanieri všetci tak to bude aj pre neho mať to na tanieri neprirodzené
Premalovat na rezen ...
@anonym_autor okrem už spomenutého, tak hokaido halušky. Fašírka/sekaná pečená z mletého morčacieho a strúhanej cukety. A bol to pre mňa hrozný stres, ako dostať do deti aspoň 2-3 porcie ovocia/zeleniny denne. Teraz (7, 4, 2) už celkom funguje keď na stole je tanier s nakrájaným výberom kadecoho. A von proste beriem len ovocie/zeleninu.

@anonym_autor mixujem do omacok.