icon

Ako ste začali prikrmovat vaše bábätko?

kikiss27
20. feb 2018
lalota
21. feb 2018

Ja som začala klasikou - zeleninové prikrmy - najprv mrkvove (je to trošku aspoň sladšie), potom ostatná zeleninka, ak nebola žiadna alergia, tak som ich uz miešala dokopy. No a cca o týždeň mäsko so zeleninkou, zemiacikom a tak. Samozrejme pomixovane. Asi až po 3 tyzdnoch som dala ovocné, taktiez postupne. Ovocné sú sladké, t.j.aj chutnejšie, preto zavádzať neskôr. Ale ono je to pomaly aj tak jedno, lebo nakoniec to poväčšinou do detičiek ladijeme, aby vôbec aspon niečo zjedli 😉😃

anaj44
21. feb 2018

Začala som prikrmovanie cca pred týždňom. Pucim iba vydlickou aj dr odporúčala zeleninku varím nad parou kúpila som iba parák do hrnca cca 5 e vraj ostáva tak viac vitamínu keď popučíme zeleninku k nej dám trochu vody čo sa varila zelenina.

Riadim sa aj knihou hneď to bude anjelik - mám ju od báb z mi v e podobe- dávam zeleninku aj obilniny dala som aj trochu lepku

Malý je háklivý od 2 m máme vkuse ae ale za to zahojilo a od kedy papa tak sa nevysipal k zelenine a obilninami chcem zaradiť mäso až keď vyskúša všetku zeleninu samostatne alebo aspoň väčšinou zajtra má hrášok mali vo freschy tak som zvedava
Držím palce

siska53
21. feb 2018

@kikiss27 zacali sme od ukonceneho 6.m.,kedze boli dojceni. Cely postup co a ako mi dala pediatricka. Zacina sa zeleninou (mrkva,niektori odporucaju zacat ale psenom). Vzdy sa skusa jedna potravina 3 dni,az potom ides na dalsiu. Najskor teda obed.. Cca do mesiaca sa zaviedlo aj maso a neskor kombinaciq 6dni masko,1den zltok. Pridava sa aj tuk-troski masla ci kvalitneho oleja. Do mesiaca odprveho prikrmu pribuda i desiata -idealne domaci zdroj - jablko,hruska a banan ( ten jasne,domaci nemas) v lete,ak mas domace,tak marhula,broskyna,slivka (bez supky).
hlavne si vypytaj postup od pediatricky.

lavieenrose
21. feb 2018

o pol roka sa vsetko dozvies od pediatra

kikiss27
autor
21. feb 2018

@anaj44 naco je malý haklivy?

kikiss27
autor
21. feb 2018

@lalota takisto ste stale davala aj mliečko?

anaj44
21. feb 2018

@kikiss27 napr cokolada ale kvalitna , uz pol roka mam dietu všetko len na soli rasci a pepriu ma varene z čerstvej papriky ked osm zjedla tka sa vyspial
lekvar slivkovy kupnený z odmaceho munič nebolo najnovišie mame 7m a myslela som ze je to uz ok ale zjedla osm kuracie z broskynou a syrom a vyhadzal sa

ale odkedy prikrmujem ak sa nevysipal az teraz a to z borskyni

anaj44
21. feb 2018

A dnes večer sa vysypal. Mladého hrasku

tana85
21. feb 2018

@siska53 6 dni z tyzdna maso??? Kriste, to je strasne vela. Nikdy som nedavala viac ako 3, ved dostava bielkoviny aj v inej forme - jogurty ci strukoviny. Je to len moj nazor, kazdy si vyberie svoju cestu, ale niektore rady od pediatrov su 100 rokov za opicami. Napr. zacat mrkvou - ta moje dieta na 3 dni zapiekla lebo to varena mrkva robi. Vhodnejsi je batat ci maslova tekvica

halci
21. feb 2018

netreba z toho robit vedu. to co aj vy jete dat mu ochutnat po troske. zemiak, tekvica, mrkva, maso. nemixovat, inak si na to zvykne a uz ho len tazko oducite. nemusi toho na zaciatku zjest vela, staci ked bude ochutnavat. a hlavne sa nestresujte z toho.

lalota
21. feb 2018

@kikiss27 dávala do cca 2 rokov UM

siska53
22. feb 2018

@tana85 mala.som.zoznam od dvoch pediatriciek..plus knizky. Kamosky mali tiez tento postup.. Koniec koncov to maso je mala.sprtka -20-50gramov, nedavas predsa 100g.masa malemu babatku! Samozrejme casom sa to zmenilo,ale to az akoboli vasci a jedli vacsie porcie,tak sa aj to upravilo. Kroata tomu aj tak vela nedala nikdy a maly zas maso miluje ( hoci ja som.zjedla vxdy len par kuskov z donutenia pre pokoj v rodine,ja maso inak nejedavam)

marguay
18. mar 2018

@halci ahoj mozem sa ta spytat viac o tomto sposobe?

halci
18. mar 2018

@marguay ahoj nie je to ziaden "sposob". Len som proste zistila ze môjmu mladsiemu dietatu nechutili ziadne mixovane domace ani kupovane "zbrndy". Ked sme jedli tak sme jej dali - kusok zemiaka, kusok chleba, zeleniny - zo zaciatku nejedla ziadne velke porcie, fakt len po kusku. Boli dokonca dni kedy nezjedla vôbec nic. Pri prvom dietati som sa stresovala, ako malo papa, mixovala, vymyslala co jej dat aby daco zjedla. Pri druhom som uz vobec neriesila - je, je, neje, neje.

marguay
18. mar 2018

Jaj no mne odporucila laktacna tak to robit ako ty len nepoznam nikoho kto tak robil vsetci davali um a potom mixovali tak som neista ci to funguje. A nedavila sa jedlom? Ja som dala mikrokusok banana a nevedela prehltnut

halci
18. mar 2018

@marguay nepamatam si ze by sa dakedy dusila. ona dlho jedlo ako take odmietala a len ho ochutnala a radsej si vacsinou dala moje mlieko. nesilila som to. zacala jest neskor a nic jej nie je, je to normalne zive, zdrave dieta. moc sa tomu priklada pozornost a mamicky su zbytocne vystresovane.

marguay
18. mar 2018

No mojej prave velmi.chuti vsetko co olize a hned by po kusoch jedla tak sa nojim jej dat do rucky kus niecoho