Ako začať s prvými príkrmami pre deti?
Takze baby, ktore uz mate krmenie deticiek s prvymi mrkvickami a zemiackami a stavickami za sebou, sem so svojimi radami a skusenostami, nech si mame z coho vybrat 🙂
zzz tak ako pise tymothy ziadne jedenie este uzivaj si kojenia je to zbytocnost a pozor stavy uz vobec nie su agresivne a telo vo vasom veku len zatazuju a nic mu nedaju takze len pekne cakaj do ukonc. 6 mes.. aj deti na UM maju odporucene prikrmy az od uk 5 mes.
pribera a este ako pekne, uz mame 8 kg 😵 😵
Dakujem, zatazovat mu organizmus vobec nechcem, tak aj pockam, je pravda ze som mu uz dnes dala stavu z jablcka lebo mal problem so stolicou, tak to uz robit nebudem. 😒
zzz, na problém se stolicí je lepší švestková šťáva - myslím, že ji prodává Hipp. Jestli mu ji nedáváš každý den, ale jen když je problém, tak bych to až zas tak nehrotila. 😉
zzz je všade napísané že ak kojíš tak od šiesteho ukončeného mesiaca dávať príkrm.....tak sa neponáhľaj, čítala som všade že nič sa nezmešká ak sa začne aj neskôr.....ja som nekojila a začali sme až okolo šiesteho mesiaca a nemyslím si že je to chyba.......
zzz, ak bude mať problém so stolicou tak pomáhaj ako sa dá, ale nepreháňaj ak sa nič nedeje........
info o jablku - tak nám ani surové nechutilo keby ste videli ako ho striasa, môj syn proste na ovocie nie je a ani výživy nezaberajú ...........dnes som kúpila hrušku tak uvarím a uvidím........
Ahojte.Prosim o radu: Zacala som podavat ryzu, len neviem, ci ju davam spravne.Varila som ju spolu s mrkvou, kalerabom a maskom . Bola to dost husta konzistencia aj po pridani vyvaru. Varite ryzu nejak inak? S cim ju mozem kombinovat?? A este co sa tyka vyzivky, mam rozne chute taktiez skusat tie 3dni?? dakujem...
jk - jasne urobila si to ok ak je to moc huste pridaj este vyvar/vodu....a da sa kombinovat so vselicim akurat s mrkvou hrozi zacpa
ak vyzivky obsahuju to co uz papate tak nie, ak su tam uplne nove zlozky mala by si, no zalezi ci sa u vas v rodine vyskytuju alergie, ak ano tak opatrne...
saska dakujem pekne za odpoved. urcite mi budes vediet poradit, ze kedy mozem zacat davat jogurty a nejake vanilkove kremiky ako napr. sabinacik a tak.. jogurty mozu byt aj ochutene, alebo len biely plnotucny ochuteny vlockami?? dakujem
blazka.ryzu davam poriadne rozvarenu. Mixovala som jedlo len raz, ale maly bol z tej ,,peny,, hladny....tak so len poriadne vsetko uvarila a popucila vidlickou. Robim to stale. Tie kusky su minimalne, aj ryza je makka.
jk - jogurty do roka len biele a plnotucne a mozez s nimi za 2 tyz. po skon.8 mes. 😉 ochutene az po roku ako aj ochutene vselijake sabinacky atd, no s tymi by som pockala dlhsie pretoze maju vela cukru farbiv a konzervantov , ale ak najdes bez tak potom po roku
jogurt by mal byt biely plnotucny a so zivymi kulturami tj. sabi, zvolensky, holandia, a zevraj aj coop.... 😀 kocky ma mozno doplnia s dalsimi znackami kedze ja na SK nezijem, nam najviac na SK chutil zvolensky 😉
ahojte, aj ja som zacala od pondelka prikrmovat,3 dni mrkvicka to malemu neslo ☹ , dnes zemiacik to uz bolo lepsie. Maly mal 5 mesiacov a chcela som sa vas spytat, ci mu mam davat aj nejake tekutiny, vypije 160ml, 5 krat za den.A ako postupne zvysovat prikrmy, myslim kolko lyziciek davat na zaciatok a dalej a tiez mliecka zvysovat alebo znizovat davku? Dakujem za odpovede,este sa len ucim co a ako a dookola starsie rocniky mi radia kazdy nieco ine.Vy ste tu mlade moderne maminky.
tak máme hrušku za sebou, pototo sa z nej a tak už nedám a neskúšam nič........
ovocie nie je naša silná stránka a ja už nemám chuť experimentovať, otvorili sme aj ovko marhuľa a také to bolo kyslé že mi mm nadával načo krpca trápim, že ani on by to už nejedol a to ochutnal len trošku 😠
zuzan vsetko mas na www.kojeni.net 😉 lyzicky zvysovat a zapit mlieckom kde budes postupne davky znizovat az kym sa nedostanes na plne davky prikrmu asi po mesiaci... plna davka je 150-200g.... kym pije po prikrme mliecko pit asi nebude chciet, ked bude mat len prikrm samozrejme treba zaradit pitie 😉
blazka nedramatizuj, mala si dat len par lyziciek na 1x treba pomaly ked vies ze maly grca, chces sa moc ponahlat, musis presne opacne, pomaly a opatrne, len ponukam ale male davky a postupne 😉
ahojte mamulky, hlavne asi Saška 😉 , potrebujem poradiť, súrne...
malý mi začal odmietať všetko ovocie, piškóty, jogurt, kaše, jediné, čo akotak zje je obed, ten mu teda dávam 2x za deň a okrem toho sa len kojí, ale veď to mu už nestačí a ja neviem, čo mu dať, chleba zásadne odmieta, rožok len pomrví... Začalo to chorobou, vtedy nechcel skoro nič, tak to som chápala, ale choroba je fuč a on sa pri všetko tvári ako pri citróne. Každý deň vyhodím načatý jogurt, misku plnú kaše a aj teraz mi tu stojí miska s piškótami, jablkom a banánom a asi tiež poletí do koša, rožok len pocumlal a odhodil, ja už neviem čo robiť...uvedomujem si, že je spokojný , aj keď sa len kojí, ale ovocie potrebuje, veď už je veľký chlap, čo by mohol papať čokoľvek...
ahojte.chcem sa spytat ci treba po zavadzanii niek.druhov zeleniny pokracovat systemom 3 dni?teda ak uz papame mrkvu,zemiak,brokolicu a cuketu a chcem nieco skombinovat,tak aj tu kombinaciu musime papkat 3 dni,a na 4 dat nieco ine?alebo uz mozeme hoci aj kazdy den mat nieco ine(z odskusaneho samozrejme)?dufam,ze som spravne vysvetlila otazku 😀
xaxa tak ja to tak nerobím, myslím že to už sa nemusí 😅 My prikrmujeme 2týždne aj niečo, no v pondelok to budú tri a včera mi malá zjedla a obed celý sáčok mrazenej zeleniny 😕 350g, som nechápala,lebo ona papkáčka nie je
xaxa - to, čo ste už jedli nemusíš dávať 3 dni, lebo už si zistila, že malá/ý alergický na to nie je... 😉
kľudne to skombinuj a uvar si len na 1 deň, alebo ako ti vyhovuje
baby,dakujem!
petka,no tvoja mala je papkacka ked zjedla tolko!!! 😀 my mame 6,5 a niekedy iba par liziciek. Inac,chcem dat brokolicu,ale je iba s ryzou-papame Hipp,lebo mozem akurat tak doma uvarit len zemiak,ktory sa da roztlacit.Ked pocuje zvuk mixera,tak straaasne place
lyongirl - a co zubky? netlacia sa mu? kludne to moze by t pozostatok choroby potrebuje cas... vynechaj na par dni veci ktore odmieta a nech papa obed 2x denne a nech sa len koji, ak je spokojny a staci mu to nemas co riesit lenmu nechat cas, neboj neumrie, telicko si zoberie to co potrebuje 🙂
Saši ďakujem, ide mu 1 zúbok, ale nevyzerá, že by ho nejako trápil, prvé 4 potrápili riadne, choroba ho teraz prešla a vyzerá byť spokojný, tak asi ho to nič nebolí.
No a viem, že neumrie, možno som len potrebovala počuť, že to je ok, ďakujem ti veľmi pekne 😉
saska dakujem, precitala som si www.stranku a je to tam naozaj super rozpisane.Len som si myslela, ze najlepsie je ked kupujem zeleninu surovu a potom ju uvarim ako kupovat spracovane vyzivy.Ako mam vediet ci zelenina nema vela dusicnanov a ci malemu neposkodim.je lepsie potom kupovat vyzivy?
My sa este aj trapime s refluxom a myslela som ze ked mu dam obed prikrm ze to bude lepsie, ale zda sa mi to horsie.ako keby ho po obede bolelo brusko a grcka este viac.Mozno sa mi to len zda, este sme na prikrmoch kratko.
zuzan - nikto ti nikdy nezaruci, ze to nema vela dusicnanov atd. jedina co mozes robit je kupovat bio zeleninku, ale ani to nie je zaruka 😅 mam jeden tip v zime je lepsie kupovat mrazenu zeleninku kedze je dopestovana v sezone a nie umelo v sklenikoch a v lete treba kupovat sezonnu zeleninu 😉
vyzivky mozes tiez davat, len nie moc casto, aby si maly moc nezvykol a potom neodmietal tvoju varenu stravu...
ak trpite kolikami, treba sa vyhybat ryzy mrkve a zaradit spenat, cukinu väcsinou to telicko lepsie zvlada.... s refluxom ti neporadim, nemam chvalabohu skusenosti ale aj ten sa za par mesiacov upravi a uz to bude len lepsie prijimanim tuhej stravy, hlavne treba prikrmovat pomaly a po par lyzickam ak maju deticky taketo problemy 😉 a vela trpezlivosti 😀
fú tak dnes som malej dala zemiak s cuketou(kupovaný príkrm)ešte to aj ryžovú muku obsahovalo a normálne ju naťahovalo,chutilo to ako toaleťák(nie žeby som ho niekedy jedla 😀 )a to pred včerom to malá jedla,ale robené doma,teda zemiaky s cuketou a pekne papala a jedla to tri dni, tak neviem čo bolo v tej výžive ale fakt to chutilo hnusne
Ahojte. Tak my sme dnes treti den papli ryzu a tak ho zapieklo, ze neviem co dalej. Skusala som hrusku, teplu vodu, vyzivky, masirovanie....Mohla by som mu dat surovu nastruhanu mrkvu, alebo len z nej vytlacenu stavicku??? Dakujem za radu.
ahojte, jk, ja som malemu davala slivkovy dzus od hipp, taka mala flasticka, riedila som ho vodou to ho vzdy odpieklo🙂
dievcata, viem ze zeler je alergen, teda nedavat, ale co si myslite o tom dlhom zelenom palickovom zelere? na slovensku je to tusim zeler papikaty, v taliansku tusim sedano? myslite ze to by mohol? ja to dost pouzivam, ale zatial som to malemu neskusala dat....
jk ryza sa nemusi skusat 3 dni nie je to alergen to je iba priloha, kup slivkovu stavu od hipp zried s vodou a daj napit moze byt aj marhulova alebo zarad cukinu ci spenat...
Paola, vo vasom veku zeler aj klasicky aj palickovy mozes davat uplne bez problemov 😀 varim uz bezne s celerom 😉

zzz, jestli kojíš a pěkně přibíráte, tak bych počkala ještě do toho 6. měsíce...nemá smysl nikam chvátat...Tím ovocem nebo zeleninou už bys mu neměla ublížit, ale je to zbytečné...