icon

Aký tvrdý syr môžem dať 9 mesačnému dieťaťu?

jancalka379
19. júl 2013

našla som recepty, kde sa pridáva ja tvrdý syr, len neviem aký 🙂

xlucia
19. júl 2013

normalny eidam 45%

katkanova
19. júl 2013

v taliansku z nejakeho dovodu davaju vylucne len parmezan, musela by som sa opytat svokry preco... aj u nas sme zacali s nim

anka772
19. júl 2013

Ementál a parmezán, ževraj sú najmenej slané. A z mäkkých syrov mozzarelu.

ikika
19. júl 2013

@jancalka379 ja by som do roka nedavala... my sme sa riadili radami pediatricky a do roka si nepamatam, ze by sme davali syry... 🙂

cipsinka
19. júl 2013

ja som do roka nedavala ziadne syry ani nad rokom 😉 malej plynie 15ty mesiac a iba tento tyzden som jej prvykrat dala 😉

jasminet
19. júl 2013

ja som davala eidam, emental a parmezan. za parmezanom sa maly ide utlct...

jamabe
19. júl 2013

V UK zase dávali len cheddar... 🙂 Už to tu písali, treba si vyberať čo najmenej slané syry, tučné, ale pozor! - predávajú aj rastlinné "syry" - humus najvyššej triedy (sú veľmi lacné, my sme taký omylom kúpili v Kauflande...)

bamb27
19. júl 2013

do roka by som nedavala, vzhladom k vysokemu podielu bielkovin,, ak tak maximalne parmezan resp. syry na podobny sposob, myslim dlhozrejuce tvrde syry, v nich bielkoviny podliehaju proteolytickemu rozkladu na peptidy a aminokyselinu,, tie su lahsie stravitelne

talula
19. júl 2013

najprv, cca od 11m, mozes zacat davat kysle syry (tvaroh, ricotta,...), tvrdy by som este nedavala, je tazko stravitelny...

saska.t
19. júl 2013

tvrdy syr sa zavadza v 10 mes. najlepsie pllnotucny typu eidam

gyarmati
19. júl 2013

Ako píše saska.t!!!!

vierkass
19. aug 2013

Nam dava lekarka na kazdej poradni zoznam potravin, ktore mozeme papat. Na poslednej poradni, to mal drobcek skoro 7 mesiacov, bol v zozname aj tvrdy syr. Teraz ma 8 mesiacov a este som ho nedavala. A neviem kedy dam. Každý inak hovori a ja neviem ako sa mam rozhodnut. Niekto mi povie, ze az po roku a niekto v 7-8 mesiaci jako nasa lekarka..... tak ako sa mam rozhodnut, aby to bolo len to najlepsie pre mojho drobceka?