Aký tvrdý syr môžem dať 9 mesačnému dieťaťu?
našla som recepty, kde sa pridáva ja tvrdý syr, len neviem aký 🙂
v taliansku z nejakeho dovodu davaju vylucne len parmezan, musela by som sa opytat svokry preco... aj u nas sme zacali s nim
Ementál a parmezán, ževraj sú najmenej slané. A z mäkkých syrov mozzarelu.
@jancalka379 ja by som do roka nedavala... my sme sa riadili radami pediatricky a do roka si nepamatam, ze by sme davali syry... 🙂
ja som do roka nedavala ziadne syry ani nad rokom 😉 malej plynie 15ty mesiac a iba tento tyzden som jej prvykrat dala 😉
ja som davala eidam, emental a parmezan. za parmezanom sa maly ide utlct...
V UK zase dávali len cheddar... 🙂 Už to tu písali, treba si vyberať čo najmenej slané syry, tučné, ale pozor! - predávajú aj rastlinné "syry" - humus najvyššej triedy (sú veľmi lacné, my sme taký omylom kúpili v Kauflande...)
do roka by som nedavala, vzhladom k vysokemu podielu bielkovin,, ak tak maximalne parmezan resp. syry na podobny sposob, myslim dlhozrejuce tvrde syry, v nich bielkoviny podliehaju proteolytickemu rozkladu na peptidy a aminokyselinu,, tie su lahsie stravitelne
najprv, cca od 11m, mozes zacat davat kysle syry (tvaroh, ricotta,...), tvrdy by som este nedavala, je tazko stravitelny...
tvrdy syr sa zavadza v 10 mes. najlepsie pllnotucny typu eidam
Ako píše saska.t!!!!
Nam dava lekarka na kazdej poradni zoznam potravin, ktore mozeme papat. Na poslednej poradni, to mal drobcek skoro 7 mesiacov, bol v zozname aj tvrdy syr. Teraz ma 8 mesiacov a este som ho nedavala. A neviem kedy dam. Každý inak hovori a ja neviem ako sa mam rozhodnut. Niekto mi povie, ze az po roku a niekto v 7-8 mesiaci jako nasa lekarka..... tak ako sa mam rozhodnut, aby to bolo len to najlepsie pre mojho drobceka?

normalny eidam 45%