Chlebík zo sušeného kvásku pre 9 mesačné bábätko
Dobrý deň, chcem sa opýtať či máte niekto skúsenosti so sušeným kváskom roggeren sauertag extract z DMka? Skôr ako má začnite hejtovať, tak pripravujeme už materský kvások doma. Len chcem vedieť či aj tento sušený kvások je vhodný pre 9 mesačné bábätko. Je to otázka, tak prosím odpovede typu áno nie. Ďakujem.
@1krtko1 podla mna, zo suseneho chlieb neupecies, najprv by si ho musela rozkrmit, aby bol dobre aktivny. Ale skusit mozes, len to tiez potrva. To nie je ako susene drozdie, ze hned vzide ako klasicke. Ja teraz robievam bez rozkvasu, davam na 500g muky 120g aktivneho LM kvasku alebo pol na pol razny a LM. Kvasilo mi to pri teplote 24 stupnov v technickej miestnosti asi 7 hodin a dalsie 2 v osatke.
Ale ako uprimne nerozumiem, co by akoze na susenom kvasku malo 9 mesacnemu vadit...🫣. Ak ma zavedeny lepok, co by uz malo mat, tak kludne moze akykolvek chlieb, kde je muka, voda, sol a drozdie alebo vykvasena muka (co kvasok je).
@1krtko1 podla mna, zo suseneho chlieb neupecies, najprv by si ho musela rozkrmit, aby bol dobre aktivny. Ale skusit mozes, len to tiez potrva. To nie je ako susene drozdie, ze hned vzide ako klasicke. Ja teraz robievam bez rozkvasu, davam na 500g muky 120g aktivneho LM kvasku alebo pol na pol razny a LM. Kvasilo mi to pri teplote 24 stupnov v technickej miestnosti asi 7 hodin a dalsie 2 v osatke.
@nevenka na tom sáčku je napísané že je to bez kvasenia a nerobí sa rozkvas. Príde mi to divné pretože som kedysi kváskovala, ale chcela som vedieť názor.
Ale ako uprimne nerozumiem, co by akoze na susenom kvasku malo 9 mesacnemu vadit...🫣. Ak ma zavedeny lepok, co by uz malo mat, tak kludne moze akykolvek chlieb, kde je muka, voda, sol a drozdie alebo vykvasena muka (co kvasok je).
@nevenka ide o to že tento kvások je z predajne. Takže neviem či je dôveryhodný. Keby že som ho mala ako materský kvások od nejakej jazzinky ktorý je vysušený tak sa takúto otázku nespýtam.
@nevenka recept sa mi páči ďakujem . skúsim to
@anonym_f1b9c9 AI niekedy píše riadne sprostosti. Je to umelé, čiže bez skúsenosti.
@1krtko1 AI funguje tak ako vieš s ňou pracovať 🤗
@nevenka na tom sáčku je napísané že je to bez kvasenia a nerobí sa rozkvas. Príde mi to divné pretože som kedysi kváskovala, ale chcela som vedieť názor.
@1krtko1 tento sušený si vieš oživiť párdňovým krmením, asi 7 dní a potom ho používaš ako materský kvások.
ak ho pridáš sušený k múke bez droždia nečakaj že budeš mať z neho chlieb. cesto ti nevykysne.

@1krtko1 AI 2 sekundy - ano je