icon

Čím môže byť prikrmované štvormesačné dieťa?

dominikaoris
7. jún 2016

Je možné dať aj ovocie alebo zeleninu ? Ak áno aké ovocie a akú zeleninu ?
😖

pribinak
7. jún 2016

Kam sa ponáhľas? Ved je este malinké. S kľudom počkaj aj mesiac.

Zacni najskor zeleninou, je chuťovo menej výrazná ako ovocie
Inak prikrmovanie by si mala konzultovať s vašou pediatrickou a nie tu na koni, tu ti napisu hocičo
Pediatricka vidi váhu a dĺžku dietata a celkový vyvoj dietata

dominika6
7. jún 2016

@dominikaoris
Zacina sa idealne v 20 tyzdni..varenou pretlacenou mrkvou..2-3 lyzicky..
O par dni vareny zemiak...
Atd atd

katka708
7. jún 2016

Ak je bábo hladné častejšie ako každé 2 hodiny, tak je dosť možné že mu už mliečko nestačí, ale počkala by som ešte týždeň či to nie je len prechodné obdobie alebo nejaký rastový špurt.
Ak už chceš ale začať s príkrmami, tak jedine zeleninu, na ovocie, mäso a obilniny zabudni aspoň na 1 mesiac, prípadne až po 6m.
Začať môžeš mrkvičkou ale kľudne aj cuketou či hokaido tekvicou. Buď sú jemne nasladlé alebo chuťovo neutrálne. Najlepšie ak pripravíš na pare. Pozri si tu skupinku prvých príkrmov, tam budeš mať viac info ale skutočne sa neponáhlaj, dieťa sa toho za celý život ešte toľko naochutnáva, ........

seahorse27
7. jún 2016

Je toho plny internet aj Modry konik, staci si to dat do vyhladavaca....okrem toho by mal poradit v prvom rade pediater, dat brozurky o príkrmoch a pod. Ak to ma na haku, tak to nie je dobry lekar...

maminecka2
7. jún 2016

Preco chces uz zacat? Slabo pribera? Je velmi hladne napriek kojeniu? Mas malo mlieka, prikrmujes UM a chces sa toho zbavit? Konzultovala si s niekym? S pediatrom, laktacnou?
Urcite zacni cisto zeleninou, ako pisu baby.

dominikaoris
autor
8. jún 2016

S pediatrom to určite nebudem riešiť máme tak super doktorku ktorá ani nezistila že má môj syn zápal pľúc. Malý je dokrmovaný francúzkym mliekom a stále grckal iba s mlieka a ako dokrmujem kašou tak už s tým prestal. Moja poradňa je hlavne sestra ktorá je zdravotná sestra. Len som sa chcela opýtať na to či niekto dokrmuje aj niečim iným ako zeleninou.

mojkamojka
8. jún 2016

@dominikaoris a to fakt stoji za to chodit k niekomu komu nedovverujes, koho pokladas za zleho lekara? No ja neviem, co ta u neho drzi... K prikrmom zacina sa nesladkou zeleninou (cukina, zemia) potom mrkva atd. Ak grckal mala si davat nutriton nie kasu tak malemu...

maminecka2
8. jún 2016

@dominikaoris Nam na reflux celkom zaberal gastrotuss sirup. Pri prikrmoch potom pozor aby babo nezapekalo, je este malicke a je to velka zmena, skusaj postupne pomalicky, velky pozor na mrkvu, ryzu. A v lete zvysit prijem tekutin (optimalne kojenim), lebo s tymi prikrmami nedostatok tekutin to vie ozaj urobit svoje (zial osobna skusenosts). A s tym pediatrom- naozaj skus zvazit zmenu, ak mu nedoverujes nie je to dobre.

dominikaoris
autor
8. jún 2016

Rada by som zmenila pediatra, ale najlepší doktor tu u nás v meste nepríma nových pacientov lebo ich má veľa dokonca nemá tohto ročné miminka , má len minulo ročné. A inak sú tu už len dve doktorky a jednu z nich má za doktorku môj malý. A obydve sú už staršie ženy a dása povedať že sú na istej úrovni.

ladynocka
8. jún 2016

@dominikaoris ja som s prikrmami zacinala u jedneho aj u druheho (2r a druhy 19 tyzdnov) od 17 tyzdna zacateho. Narodili sa mi velki a boli stale strasne hladni. obaja plne kojeni. (starsi 15mes.) mladsi stale. prvy mesiac (4 mesiac) davam iba zeleninku ( mrkva, brokolica, cuketa, spenat) plus batati a zemiacik. ozaj treba odsledovat a nukat vela tekutin. davam cajik po lyzickach. Na obed mi spapa okolo 100- 130ml - krmim lyzickou. A normalne este dodojcim kolko si ziada. od 5 mesiaca som pridala aj ovocie aj lepok (piskota, trosku peciva) od 6 mesiaca vsetko,od 7-8 aj strukoviny. mne aj mojim detom to takto vyhovuje. dr. bukovsky ma aj publikacie kde to deailne rozobera, mne sa jeho publikacie pacia. vela som varila aj podla tohto 🙂 niektore deticky su proste viac hladne a skor prejavuju zaujem o jedlo, ine menej. vsetko som konzultovala s pediatrickou. Mame najlepsiu v nasom meste. snad som pomohla.

maminecka2
8. jún 2016

@dominikaoris Tak to je smola

dominikaoris
autor
8. jún 2016

@maminecka2 Ďakujem 😀

dominikaoris
autor
8. jún 2016

@ladynocka Ďakujem pekne za odpoved k veci 🙂