icon

Čím začať prikrmovať po 6 mesiaci plne kojené dieťa?

gabuska36
12. apr 2012

😉

luciferkax
12. apr 2012

to nemyslíš vážne... Polovicaa tém na mK sa tomu venuje, dáš do googla a nájdeš asi desať stránok o tom rozpísaných ?:D

lenka311
12. apr 2012

Začni mrkvou - uvarená, rozmixovaná aj s tou vodu, potom zemiak, potom to zmiešaj..
Presnedávky - ovocné.
Tak o dva tri týždne skús pridať mäsko - uvar polievku normálne len bez korenín a soli - mäsko, zeleninka...
No a fakt tu toho nájdeš dosť, nielen na modrom koníku, no i celkovo na nete... 😉 😉 😉

njonja
12. apr 2012

Ja som zacala cukinou. mesiac som mu davala len zeleninu a ovocie, kazde tri dni nieco ine, aby som si dsledovala reakciu, a po cca mesiaci masko. Ale je tu velmi vela tem na tuto temu , daj do vyhladavaca, najdes ovela viac a presnejsich info.

lolko_lenka
12. apr 2012

začať s mrkvičkou a potom už len pokračovať najprv v jednozložkových príkrmoch, potom kombinovať. Asi po 10 dňoch som dala aj mäsko a raz týždenne uvarený žĺtok. Ja som s ovockom počkala mesiac.

radlinka
12. apr 2012

My sme zacinali s mrkvou a korenovou zeleninou, pridavali sme zemiak, neskor brokoli a dalsie druhy zeleniny. Ked si do mesiaca zvykol na zeleninu a nebol ziadny problem (vo forme vyrazok ci hnaciek), tak sme presli na masko (hydina) a robila som masovo-zeleninove prikrmy. 😉 Lepsie ked sa dieta nauci najskor na zeleninu a potom budete skusat ovocie, lebo sladke mu chuti a rychlo si zvykne, ze bude zeleninu odmietat. Takze po masovo-zeleninovych prikrmoch som zaradila aj ovocie. Ale zacinali sme od 4.mesiaca, takze skoro. 🙂 Po 6.mesiaci sme zacali zavadzaj aj Lepok.

adkaa
12. apr 2012

Ano, odporuca sa zacat zeleninou v mnohych clankoch, davat tri dni napr. mrkvu a potom pridat inu zeleninku atd, ale ked si zoberies, ze zo zaciatku ti nezje mozno ani lyzicku, lebo okrem ineho sa musi naucit pouzivat ine svaly a to na prehltanie, tak tam si velmi nejaku alerg. reakciu neodsledujes. Pokojne mozes dat aj tri zeleninky naraz a ak by sa ti nieco nezdalo, potom mozes zistovat, ktora robi sarapatu 🙂 A co sa tyka ovocia, ano, hovori sa takisto, ze az po zeleninke, aby si babatko nezvyklo na sladke, ale ono uz sladku chut pozna-ved MM je sladke 🙂 Hlavne si nad tym nelam hlavu, pokojne mu mozes dat ochutnat hocijaku zdravo upravenu zeleninku, ovocie, pokojne aj zo svojho taniera, to malym detom omnoho viac chuti-pravdaze nesolenu, nekorenenu 🙂 A este jedna dolezita poznamka, prikrmovanie neznamena nahradzanie dojcenia prikrmom, teda, ze namiesto dojcenia na obed dam prikrm, pretoze takto sa vela babatiek predcsane odstavi. v konecnom dosledku, ak dojcis na poziadanie, teda aktivne prsnik ponukas, nikdy nevies, kedy sa bude dietatko dojcit 😉 A tiez MM pomaha lepsie stravit prikrm a znizuje riziko vzniku alergie, takze pokojne mozes dat MM aj po prikrme aj pred prikrmom. Nemusis sa bat, ze sa nasyti mliecka a nebude ti chciet prikrm. Paradoxne, ak dieta nechce jest prikrmy, pomoze castejsie dojcenie-aj z tvojho mliecka citi chut potravin a zvyka si na ne ;) A este som chcela napisat, vacsina deti sa rozpapa az okolo 1. roku, dovtedy je to par lyziciek, ale ak mu budes ponukat pestru vyvazenu stravu a dojcit, kolko si vyziada, malo by to byt OK 🙂 Drzim palce, neboj, prikrmovanie nie je taky strasiak ako vyzera 🙂

veronikabv
29. máj 2012

Vedeli by ste mi poradiť kedy môžem začať dávať banán?dakujem

mircalla
30. máj 2012

Baby, fakt sa tomu venuje polovica tem tu na MK....A tiez sa tomu venuje x knih a je k tomu kopa clankov na nete....
Tiez poradi pediatricka....Ved staci trochu chiect a hladat

zuzka1008
30. máj 2012

my sme začali zeleninou, mrkva, zemiak kalerab...