Čím začať prikrmovať po 6 mesiaci plne kojené dieťa?
😉
Začni mrkvou - uvarená, rozmixovaná aj s tou vodu, potom zemiak, potom to zmiešaj..
Presnedávky - ovocné.
Tak o dva tri týždne skús pridať mäsko - uvar polievku normálne len bez korenín a soli - mäsko, zeleninka...
No a fakt tu toho nájdeš dosť, nielen na modrom koníku, no i celkovo na nete... 😉 😉 😉
Ja som zacala cukinou. mesiac som mu davala len zeleninu a ovocie, kazde tri dni nieco ine, aby som si dsledovala reakciu, a po cca mesiaci masko. Ale je tu velmi vela tem na tuto temu , daj do vyhladavaca, najdes ovela viac a presnejsich info.
začať s mrkvičkou a potom už len pokračovať najprv v jednozložkových príkrmoch, potom kombinovať. Asi po 10 dňoch som dala aj mäsko a raz týždenne uvarený žĺtok. Ja som s ovockom počkala mesiac.
My sme zacinali s mrkvou a korenovou zeleninou, pridavali sme zemiak, neskor brokoli a dalsie druhy zeleniny. Ked si do mesiaca zvykol na zeleninu a nebol ziadny problem (vo forme vyrazok ci hnaciek), tak sme presli na masko (hydina) a robila som masovo-zeleninove prikrmy. 😉 Lepsie ked sa dieta nauci najskor na zeleninu a potom budete skusat ovocie, lebo sladke mu chuti a rychlo si zvykne, ze bude zeleninu odmietat. Takze po masovo-zeleninovych prikrmoch som zaradila aj ovocie. Ale zacinali sme od 4.mesiaca, takze skoro. 🙂 Po 6.mesiaci sme zacali zavadzaj aj Lepok.
Ano, odporuca sa zacat zeleninou v mnohych clankoch, davat tri dni napr. mrkvu a potom pridat inu zeleninku atd, ale ked si zoberies, ze zo zaciatku ti nezje mozno ani lyzicku, lebo okrem ineho sa musi naucit pouzivat ine svaly a to na prehltanie, tak tam si velmi nejaku alerg. reakciu neodsledujes. Pokojne mozes dat aj tri zeleninky naraz a ak by sa ti nieco nezdalo, potom mozes zistovat, ktora robi sarapatu 🙂 A co sa tyka ovocia, ano, hovori sa takisto, ze az po zeleninke, aby si babatko nezvyklo na sladke, ale ono uz sladku chut pozna-ved MM je sladke 🙂 Hlavne si nad tym nelam hlavu, pokojne mu mozes dat ochutnat hocijaku zdravo upravenu zeleninku, ovocie, pokojne aj zo svojho taniera, to malym detom omnoho viac chuti-pravdaze nesolenu, nekorenenu 🙂 A este jedna dolezita poznamka, prikrmovanie neznamena nahradzanie dojcenia prikrmom, teda, ze namiesto dojcenia na obed dam prikrm, pretoze takto sa vela babatiek predcsane odstavi. v konecnom dosledku, ak dojcis na poziadanie, teda aktivne prsnik ponukas, nikdy nevies, kedy sa bude dietatko dojcit 😉 A tiez MM pomaha lepsie stravit prikrm a znizuje riziko vzniku alergie, takze pokojne mozes dat MM aj po prikrme aj pred prikrmom. Nemusis sa bat, ze sa nasyti mliecka a nebude ti chciet prikrm. Paradoxne, ak dieta nechce jest prikrmy, pomoze castejsie dojcenie-aj z tvojho mliecka citi chut potravin a zvyka si na ne ;) A este som chcela napisat, vacsina deti sa rozpapa az okolo 1. roku, dovtedy je to par lyziciek, ale ak mu budes ponukat pestru vyvazenu stravu a dojcit, kolko si vyziada, malo by to byt OK 🙂 Drzim palce, neboj, prikrmovanie nie je taky strasiak ako vyzera 🙂
Baby, fakt sa tomu venuje polovica tem tu na MK....A tiez sa tomu venuje x knih a je k tomu kopa clankov na nete....
Tiez poradi pediatricka....Ved staci trochu chiect a hladat

to nemyslíš vážne... Polovicaa tém na mK sa tomu venuje, dáš do googla a nájdeš asi desať stránok o tom rozpísaných ?:D