Čo jedia vaše detiv 17 mesiacoch?
Ahojte maminky, vuete mu napisat priblizne cocez den jedia vase deticky v cca 17mesiacoch (aj priblizne mnozsstva prosim) ? Varim malej to co nam, ale je prieberciva a dochadzaju mi napady. Plus mam pocit ze gramovo je to malo. Dakujem
Uprimne cim viacej budes pre nu vyvarat, tym to bude horsie, dieta ma po 12 mes. nabehnut na rodinnu stravu, cim viac jej budes ustupovat , tym horsie bude jest
@saslavka73 je tenka ma okolo 10kg ale ziva esela. Len aloby zila zo vzduchu
@little_honeybee Pozri sa, ja som bola decko samá ruka noha, zjedla som všetko. Dnes mám nadváhu a musím sa naučiť nezjesť všetko z taniera a nejesť skrátka. Sesterka bola decko čo nič nejedlo a teraz má super postavu a žiadny problém s jedlom, lebo je zvyknutá jesť málo.
@little_honeybee Ona sa naje to čo potrebuje.
Skor by ma zaujimal priklad jedalnicka. Ranajky chlebik / vianocka / jogurt atd co davate na desiatu, olovrant.....
Moj ma sice 15m ale jedava cca takto:
6.00 mlieko
9.00 ovocie alebo chlebik / vianocka / sladke pecivo
12.00 obed - spapa to co aj my uz nevarim zvlast
15.00 jogurt / puding
18.00 niekedy si da co ostalo z obeda pripadne kasa / pecivo / cestovinovy salat a pod
20.00 mlieko
@little_honeybee to je v pohode. Nasa mala v 18tich mesiacoch 9.5kg. Malo papala. A nic jej nechybalo. Ver mi, keby je hladna, naje sa. Ja som ju dojcila do 26mesiacov. A jedla? Ranajky- jogurt, biely, alebo ovocny doma zarobeny, alebo kasa, bud z vlociek, ci spaldova krupica, vzdy s kuskom.masla, troska skorice, oriesky, kokos, proste, co najdes. Desiata, ovocie ci zelenina, jablko zje kazdy den, teraz v sezone slivky, broskyne, hrusky, mrkva, kalerab, uhorka, paprika. Obed polievka, pokial chce, tak aj hlavne jedlo. Ja robim vela ryzu, rizoto, zeleninove omacky, olovrantl-zelenina. A urcite sa oplati chystat a vymyslat, keby jej varis iba nieco, co jej chugi, zrazu zistis, ze zje dokopy 5 jedal, aj to nie najzdravsie, a to urcite nechces. A najdolezitejsie je, nech vidi vas. Vy ste priklad. Ja zjem vela ovocia, zeleniny, tak to vhuti aj nasmu dietatu, lebo vzdy sa pyta, co to papas, maminka.
@mon895 super dakujem 🙂 puding aky, mas nejaky dobry tip?
@stanislavicenka ja varim skoro kazdy den ine, ale jej nieco raz nechuti tak to nejze z len mliecko nliecko pyta. Chuti jej par nasich jedal, snazim sa ale stale ine presne aby si nezvykla ma 5 veci

Je zdravá? Primeranej hmotnosti? Veselá? Behá? Tak zje dosť. Veľa detí je stále to isté dookola, netráp sa daj jej čo jej chutí. Čím viac sa trápiš, tým horšie. Nenapchávajte tie decká, keď budú dospelé budú sa odúčať jesť a držať diety.