Čo na večeru pre 18 mesačné dieťa?
a v akom mnozstve asi, aby nesiel s velmi plnym bruskom spinkat? diky za dobre rady a napady 🙂
Davate este aj mlieko ako doplnok na vecer ci netreba?
@mimika1973 moji v danom veku jedavali kasu. Porcie rozdielne,kedze mladsia bola horsi papkac.
Mala sa uspavala na prsniku,takze ona si este pocucala. Maly uz nie,ten len asi 2mesiace po odstaveni,cize do cxa13.m.este dostaval na zaspanie 90-120ml mlieka.
Kasu alebo mozes dat kludne to, co malo dieta na obed. Ak bolo na obed nejake masove jedlo, tak maso z toho vecer vynecham a dam len prilohu so zeleninou alebo s omackou, polievku a pod. My sice este mame len 13 mesiacov, ale vecerna kasa mu uz ide hore krkom, aj ked striedam prichute a varim mu aj domace. Proste kazdy vecer by mi kasu nezjedol.
18 mesacne moze jest vsetko. Ja mam 15 mesacneho a napr varim kremove polievky (brokolicovu, cuketovy, mrkvovu, karfiolovu...-uvarim zeleninu, rozmixujem a pridam slahacku alebo mlieko) alebo zeleninovu polievocku s chlebikom. alebo ma chlebik so sunkou alebo syrom, alebo zemiaciky so zeleninou, proste to, co stihnem navarit ked pridem o 5 z prace. kase moc nedavam, vzdy ju mam doma a ked uz neviem, co vymysliet, tak dam kasu. Mlieko pije cca 2dcl k veceri. Veceru ma okolo 6 a spat ide o 8. Rano papava okolo 7.30, ale podla toho co zje, tak hladny nebyva 🙂
@8291 papa len kasu nic ine? a to kazdy vecer?
moj velmi kasu nechce, zje zopar lyziciek a hotovo...no sme trosku chudi, za to reku co mu davat papat na veceru, ci staci polievka len, ci este nieco k tomu dat....
@seahorse27 neviem velmi co papa cez obed, je v jaslickach a preto ani neviem co mu dat potom vecer....
@mimika1973 ano len kašu.jej to stači lebo prespinka cca 10 hodí.no neviem či ste chudši ako naša krpaňa.ona ma 9200gr.😃 tak neviem či môže byt ešte niekto chudsi v tomto veku a ma 83 cm.ale my sme mali s spapanim problémy uz od 4,5 mesiaca.takze bojujeme s lyžičkou.
@8291 takisto moja, minule sme vazili a maly mal cca 9.5kg na svoj vek, tiez dako pomalicky priberame od narodenia a aj prikmovania, porodna vaha bola pekna, 3.660kg ovsem 😉
ale co spapame, tak aj hned vykakame, hadam to nebude daky problem, neviem.... aj driek ma tenky, nohavice nam padaju vsetky, tak davam teplaky na gumu vacsinou....aj rucky mame tenke, ktovie, ale za to papa normalne, ci sa to dakedy upravi, ktovie veru...
@mimika1973 😁😁😁.naša porodna vaha bola 3580gr.priberala tiež veľmi pomaličky,v 4,5 mes.mi prestala úplne papať.absolutne nič nezobrala,odlezali sme si takmer mesiac v nemocke.prebehli vyšetrenia,odbery,mi nezistili,iste obdobie bola sondovaná,ako pol ročná vazila 5500kg.ona proste veľký papkáč nebude,hoci jedna dr.mi povedala že pride obdobie kedy jej budem aj od ust odtrhať-no neviem hm.ma obdobie ked papa vsetko rad radom a potom obdobie ze absolútne absolútne nič.ako ročná mi ranajkovala chlebik,rožok sunku,maslo syry...a teraz už dva mesiace absolútne žiadne pecivo nezje,ani jogurt,tak aj ranajkujeme kašu,ešte tie obedy sú dobre to spapá,ale musim jej vsetko pučit uplne na jemnučko a riedko,lebo akykolvek kúsok mi vypluva.tak bojujeme😞
@mimika1973
@8291 Joj, zeny...mate to fakt tazke s tymi vasimi slizikmi ☹ Moj je uplny opak - porodna vaha 2900g a teraz v 13 mesiacoch ma cez 12kg...Aj starsia dcerka bola velmi dobry papkac....neviem si to ani predstavit, ze by mi dieta nechcelo papat. Poznam ale v mojom okoli deticky, ktore nechcu papat - su chudunke, ale inak zdrave, nic im nechyba, od hladu neumreli 😉 Nebojte sa, ked pridu do puberty, tak im naozaj budete od ust odtrhat a mozno aj skor. drzim palce 😉
@seahorse27 je to fakt o držku ale nič nespravím,ked sme boli v nemocnici tam sao sa narevalaaaa deno denne,také vyšetrenie hentaké,odberov po máriu,po takmer mesiaci nas puštali domov ze jej nič nie je a jednoducho treba ju nejak naučiť papať,ale ako to mi nepovedali😁.Ale nech su len drobci zdraví.A kamoška ma chlapčeka 2,5 mesac.s vahou 6,5 kg,to mala moja v 8 mesiaci😁.ten by zjedol aj klince😁 ked sa narodil mal 3200gr
@8291 Aj moj mal v 2,5 mesiaci 6300g :D...ja som nechapala, kam sa to hrabe z tych jeho biednych 2900 :D Ale on jedol v jednom kuse. Niekdy som mala pocit, ze mu brucho praskne, take ho mal velke a napnute...No verim ti, ze to muselo byt na nervy - mesiac v nemocnici s takym malym babom ☹ Ja by som tiez revala ako tur a mozno by som aj na nejakých praskoch skoncila 😅 Ale hlavne je, ze jej nic vazne nenasli a je zdravucka...neboj, mozno ked sa zacne aktivnejsie pohybovat a v lete behat povonku, tak jej zacne viac chutit...raz to pride 😉
@seahorse27 ved ona uz sama behá od 9,5 mesiaca,cele dni vonku-teda cez leto,vybehana vylietaná a furt rovnako.Ale ona to ma asi aj po mužovi,ten hra nechcel vôbec ako dieťa jedavať,
@8291 moja sice da sa povedat jedavala,no mala cca 6,8 v takmer roku.
Teraz som jej namerala cca 98cm (dufam,ze som sa nesekla) a ma asi 13,5kg...
Starsi bol vzdy dobry jedak,je dost chudy,ale okrem.choroby jedava velmi dobre,len on to vsetko vylieta. A tak to bolo od babatka. Na tie porcie,vo vedel zjest,by som si myslela,ze bude tazsi.... Mala dost vymysla aj teraz,ale ja sa nestresujem. Inak kase dostavali na veceru mala.tak do 2r. A maly asi o nieco dlhsie,casto si daval kasu na veceru aj on.
@8291 Tieto veci su dedicne. Aj moja znama nechcela jest ako dieta, museli jej pichat B12-ky a jej dcerka detto - odmalicka velmi slabo papa. Ale su zdrave a krasne obe 🙂
@mimika1973 uz davam kravske, plnotucne a bio. Nechcel mi papat umele ked mal asi rok, tak som to riesila s dr a ta vravela, ze mam vyskusat ine mlieka a ked tak aj kravske plnotucne je ok. V kazdom pripade je kravske lepsie ako ziadne, lebo v tomto veku maju stale vypit 350-500ml/den a to bol u nas problem(niekedy nevypil ani 200ml). Teraz pije cca tych 300-400 denne (2dcl rano a 2 dcl vecer). Mlieko davam prve-najprv sa napije kolko mu chuti a potom dostane papat. Niekedy zje na ranajky iba 1/4 krajca chlebiku, ale ako som pisala hladny nebyva.

Naša krpaňa ma 17 mesiacov a večeria mliečnu kašu niekedy spala 170 niekedy 200ml.okolo 19-19:30.a o 20 hod ide spinkat.a spí az do 5 hod.vtedy si vypyta mlieko a spinka ďalej do 7:30-8:00.