Čo pijú vaši školáci na raňajky okrem mlieka?
Prosím o tipy, čo dávať piť školákovi, keď nemá rád mlieko, čaj iba zriedkavo..... ďakujem.
Ak mame cas robim smoothie, inak vodu, caj maju v skole na desiatu, mlieko nepijeme vobec.
moja mlieko nepije od 2 rokov najcastejsia je u nas cista voda prip. caj smedom a citronom ale iba v zime
ja deti nemam,ale poradim ti ako to robim ja:
voda je samozrejmost-tu nemusime ani spominat.
je zakladom pre vsetko...
my pijeme pred ranajkami niekedy smoothie-rozmixuj si akekolvek ovocie.
tvrdsie nakrajaj na drobne kusky...podla toho aky mas mixer.
ja mam obycajny lacny smejd ponorny ale staci mi...zvladne to,aj ked to nie je samozrejme ako z vitamixu 😀
podla toho ci chces radsej od smädu,si to zriedis vodou,
ak aj na zasytenie,vody das len trosku.
skratka konzistenciu podla chuti..
a mas vitaminovu bombu na dobry start.
okrem toho super na creva.
rovnako pouzivam ovocne alebo aj zeleninove stavy-bud z odstavovaca,ak mas cas a Vela jablk alebo nejakeho ovocia,
ale kupujem aj 100% stavy-nesmu byt z koncentratu!!!!
,musia to byt skratka stavy.priamo lisovane,
pasterizovane,najlepise v sklennych flasiach.
a riedit to 1:1s vodou-znova vela vitaminov,
stavy si mozes aj kombinovat,netreba ich davat Vela,ten pol pohar na 3dcl staci.
neviem preco tvoj maly nechce mlieko,ale jednou z pricin moze byt aj to,ze zatazi zaludok...tak mozno variantou mozu byt rastlinne mlieka-su velmi lahko stravitelne a vyrobis si ich jednoducho aj Doma.
a znova-su velmi zdrave.
treba vyskusat,chutia trochu inak.
kako alebo biela kava z nich je super,
ale napr.do kavy sa mi to nehodi/to pisem len ako poznamku,je mi jasne ze deti kavu nebudu pit 😀 /
aha-a ked spominame tu kavu,
napr.velmi dobra je aj Melta,alebo ine taketo rastlinne kavy.
to mozu aj deti.su zdrave.
poskusaj,co by vam vyhovovalo.
len nie tie klasicke sladene dzusy alebo sirupy!!!!
ale pozor pri smoothie a sladkých 100%-ných šťavách - aj keď sú zriedené s vodou, nie každému to vyhovuje. Ja napr. nemôžem na lačno nič také, mne to zaťaží žalúdok a je mi z toho blbo. Ja si to môžem dať až na desiatu. Ale inému to problém nemusí robiť.
@monikapalo tiez mam deti ktore nic nechcu..nasilu musim.do nich naliat aspon par duskov..Ale je to katastrofa,mozem vysvetlovat kolko chcem...
moje deti ráno ledva oči rozlepia, nič nestíhajú, ani len vody sa napiť....
ja tiež nejem nepijem aj 2-3 hod. po prebudení....jednoducho žalúdok neprijíma....
voda, caj, alebo nic ked nechce... dostane do skoly celu flasu. Este dost cast ranajkuje cez tyzden musli, cize v nich ma aj mlieko...
Cista voda, resp.mame dzban so šungitom 😉
Posledne dni si prosi ovocny caj s medom a citronom..
Mlieko nepila nikdy. Ako sa sama odstavila pri kojeni, tak poslednykrat pila mlieko. Ziadny sunar a spol, vsetko plula, ziadne kase, pudingy. Nikdy to nechcela a nechce dodnes, max 1/3 jogurtu tak raz do tyzdna. Mala obdobie, ked ranajkovala "gulky s mlieckom", aj to iba vylovila gulky a mlieko ostalo..
nejaky dzus mozno? alebo teda cista voda tak ako pisali baby, to mas najlepsie a ked na to budes ucit dieta odmalicka tak ju bude pit aj sam od seba
Voda s citronom + do toho trochu prevarenej vody, aby to bolo prijemne teple. Vyborne to detoxikuje. A hlavne moje deti to radi piju. Studene im to nechuti rano, studene to piju po zvysok dna.
Caj nestihame robit, a uz ani odstavovat, len cez vikend.
Ziadne sladke zbrndy ani kravske mlieko nepijeme.
Smoothie - kedy si sme to pili denne, az neskor som zistila, ze nam to nerobi dobre, take mnozstvo fruktozy hned na rano. Ked, tak jedine zeleninove odporucam na rano, naozaj nie ovocne. Je to supa na pankreas. Mne sa z toho niekedy az zatocila hlava - a potom som zistila, ze to len vylucilo vela inzulinu!!!
tiez prevazne vodu...mlieko nepije vobec uz asi od 2 rokov...rano ma cistu vodu, niekedy s citronom, niekedy vyzmykam pomaranc a zriedim s vodou..ale to skor vynimocne..inak len vodu..na desiatu tiez nosi len cistu vodu vo flasi, na treningy tiez...v zime alebo ked je prechladnuty prilezitostne caj...ziadne sladene vody, sirupy ani granko, kakao a ine veci nepijeme....obcas si este da acidko/kefir, zalezi od druhu jedla..ale to skor na veceru
Ja si myslím, že voda je asi najlepšia, tou by sa vraj aj malo normálne ešte pred raňajkami začínať..
môj nepije mlieko vôbec odkedy som ho v troch rokoch odstavila, čaj pije len ked je chorý, takže sa nalieva len čistou vodou. Neviem, prečo by som ho mala nalievať niečím iným.

prvé čoho sa ráno napijeme je voda, príp. voda s citrónom. Keď je chladnejšie robíme čaje. Mlieko, kakao, sladké vody - to nepijeme, nikomu po nich nebývalo dobre.
V lete, keď bolo teplo tak som robila mliečne kokteily - rozmixované jahody v mlieku alebo banán a to aj zasýtilo alebo som kúpila v K. také malé ovocné smoothie. V teple to veľmi dobre padlo.
Ak nechce mlieko, čaj, kakao, čaj - tak čistú vodu - ak nemá problém ju vypiť. Ide o to, aby si človek doplniť tekutiny a podporil trávenie a na to tá voda stačí. Ak chce niečo na zahriatie, tak potom tie čaje (my máme od zelených,matcha čaju, ovocných, bylinkových, kopu druhov, dá sa obmieňať) alebo ja to riešim niekedy polievkami. My máme také zvláštne stravovacie návyky - že ráno kludne jeme polievky - zohrejú, zasýtia, sú zdravé. 🙂 Stačí si dať len trošku.