Čo podávať na raňajky a večeru 2-ročným deťom?
Ahojte čo dávate na raňajky a večeru 2 ročným deťom? Teraz som čítala že už aj šunka sa radí medzi karcinogen. Čo im dávate ? My väčšinou chlieb lucina nejaká šunka zelenina, jogurt, kaša.
presne tak, davaj mu pokojne to, co pripravujes sebe, nevidim v tom ziadny problem.
Raňajky ma väčšinou sladké - lievance, palacinky, mudfiny, rôzne kaše. K všetkému ovocie.
Na večeru zas slané, tortilly, chlebík, rôzne pomazanky..
Pre rypalov - nátierky domáce, raňajky mu robím zdravé, prispôsobené pre jeho vek
Raňajky ma väčšinou sladké - lievance, palacinky, mudfiny, rôzne kaše. K všetkému ovocie.
Na večeru zas slané, tortilly, chlebík, rôzne pomazanky..
Pre rypalov - nátierky domáce, raňajky mu robím zdravé, prispôsobené pre jeho vek
@anonym_15296f dáš prosím tip na nátierky? Vajickova u nás nemá úspech.. m
@anonym_autor okrem už spomenutých, často mame na večeru polievku
@anonym_autor Šunka sa tiež vždy radila medzi výrobky s potenciálnymi karcinogénnymi látkami, všetko čo je chemicky upravené je škodlivé... jesť však musíme a treba čítať, aby bol obsah čo "najšetrnejší"....a čo tak robiť nátierky? ....my sme sa vrátili k tomu, salámy , párky už nekupujeme
@anonym_autor hocičo, šunky, salámy, syry, parky, pomazánky šaláty, cestoviny vajce a podobne. Už aj vzduch je karcinogénny tak načo vymýšlať :D
vajičko na tvrdo, volslé oko, kaše ale len na večeru , nátierky , slaný muffin, avokado, zeleninu, placky zeleninové
jedáva to čo my už od 2r
žiadne sladké ranajky nedávame kedže desiatu mával ovocie a na olovrant jogurt
Viem, ze niekedy je tazke vymysliet najma veceru ak deti nemaju rady kase a napr. vajickove natierky. Ja som preto prestala podavat polievky k obedu, ale presunula som ich k veceri. Tym som zachovala prinos polievky a zaroven som uz nemala problem s vymyslanim vecere.
Kebyže na všetko pozeráme tak, tak by sme pomaly nič nejedli. Lebo všetko je škodlivé v podstate no nejak sa to musí zakonzervovať atd.
@anonym_e3212c ja nemám dieťa ale od detstva obľubujem túto nátierku : mrkvovo-tvarohová ( pridávam tam aj vajíčko ale keď im nechuti) skôr cítiť tvaroh najme ani necítiť vajicko. A dávam tam trošku tatarky ale môže podľa mňa aj jogurt sa dať.
@anonym_e3212c avokadova, mrkvová, tvarohová, syrová, vajickova... tieto u nás točím dokola
U nás v tom veku veľmi fičali ovsené vločky a praženica, makovka/vianočka. Úprimne, striedala som 4-5 jedál dookola, tým deťom to vôbec nevadí, že nemajú každý deň nové fancy raňajky ako z instagramu
Viem, ze niekedy je tazke vymysliet najma veceru ak deti nemaju rady kase a napr. vajickove natierky. Ja som preto prestala podavat polievky k obedu, ale presunula som ich k veceri. Tym som zachovala prinos polievky a zaroven som uz nemala problem s vymyslanim vecere.
@roja01 aky je ten prinos? Myslis vlakninu? Mna mama vzdy sprdne, ze malo varim polievky. Ale ja v tom extra prinos nevidim, detom chuti slepaci vyvar ale furt je to len voda s niecim
@majlo1234 my máme často polievky skoro každý večer, prečisťujú tráviaci trakt na noc... robím ich hustejšie viac zeleniny, obsahujú veľa minerálov, sú ľahšie strávitelné.. Slepačí vývar a hovädzí kostný vývar sú super jedlá na výživu, na posilnenie imunity obsahujú kolagén, glutamín... máš pravdu je to len vyvarená voda, ale plná nenahraditeľných živín pre telo.
@anonym_e3212c na inšpiráciu 🙂
https://www.sdetmi.com/podujatia/detail/43757/t...
https://plnyhrniec.dobrenoviny.sk/113837/9-rece...
@roja01 aky je ten prinos? Myslis vlakninu? Mna mama vzdy sprdne, ze malo varim polievky. Ale ja v tom extra prinos nevidim, detom chuti slepaci vyvar ale furt je to len voda s niecim
@majlo1234
Kvalitný domáci vývar (mäsový alebo kostný) je nutrične bohatá tekutina obsahujúca kolagén, želatínu, aminokyseliny (glycín, prolín, glutamín) a minerály ako vápnik, horčík, fosfor, draslík a kremík. Okrem toho poskytuje vitamíny (A, K2), zdravé tuky, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Je ideálny na regeneráciu kĺbov, podporu trávenia a imunity.
To pise wikipedia.
ja detom aj parky kupujem. nie stale, ale obcas kludne ano. zvyknem ale teda kupovat Gasparky, tie maju velmi velky podiel masa 🙏 cize za mna su fajn. aj cenovo, zlozenim, chutovo tiez.

Ved a ty jedavas co? Dvojrocne dieta moze jest uz hadam vsetko, co aj ty si davas.