icon

Čo robiť, keď 8-mesačný chlapec odmieta tekutiny?

16. jan 2025

Žienky poraďte co mam robyt . Chlapček 8 mesačný odmieta úplne tekutiny . Je kojeny aj to štrajkuje pije minimálne. Nemôže byť dehydrovany ? Na raňajky dávam banan na obed zeleninu a na večeru mliečnu kašu. Poraďte prosím co robyt .

really8
•
16. jan 2025

1. Zopakovat vybrane slova po b
2. Ponukat ponukat
3 skusit caj, polievku, vodnate ovocie
4. Ponukat ponukat a sledovat

pribinak
•
16. jan 2025

Na raňajky k banánu pridaj jablko, to má šťavu
Ak neche vodu, skús čaj, riedenj stavu z ovocia (dostaneš napr v DMke)
Na obed polievku

Ehm, robiť s mäkkým i

deedol
•
16. jan 2025

ja som mala ideal, ako budem davat cistu vodu, no vypil tak 100 ml za cely den - malo. nakoniec sme museli prejst k riedenym dzusom (jablkovy z dm v pomere 1/3 dzus, 2/3 voda), lebo nic ine nevypil. casom si uz dal aj vodu.

lucia13022023
•
16. jan 2025

Môj malý do roka nič nepil. Voda, stavy, dzuse, čaje, sladké čaje.. Nič. Ani glg. Mal 11m keď začal piť vodu a do dnes pije len čistú vodu. Sleduj fontanelu, tam zistíš hneď ci je dieťa dehydratovane alebo nie.
Mne dr vravela, že tekutiny ma z mlieka 🙆‍♀️

patka06
•
16. jan 2025

Súhlasím so všetkým čo píšu vyššie, pridám
skúšať rôzne spôsoby podanie tekutiny napr. lyžičkou, z fľaše, z pohárika, odmerkou a pod.

ina2405
•
16. jan 2025

Koľko plienok je zacikaných? To je fajn meradlo. Ak denne zaciká aspoň 7 plienok, tak by mal byť ok. Ja dávam vodu lyžičkou, po každom jedle. Tiež je kojený.

marika142
•
16. jan 2025

@patka06 presne toto som isla aj ja napisat, ak nechce z flase, tak skusit poharik, tych je milion druhov, alebo proste po lyzickach, tak aspon nieco do neho dostane urcite 🙂

ella1234
•
16. jan 2025

Na ranajky kasa, obed maso so stavou,vecere polievky, v ovocii je tiez voda a do toho ked budes kojit tak ani nevies ako ma zrazu dieta pekny prijem tekutin. A popritom ponukat ponuka ponukat. Mne dcera zacala pit az tyzden pred 1 narodeninami. Dovtedy bol rekord tak 30 ml na den.

lucia23529
•
21. jan 2025

Nemusí piť veľa vody veď to ma v papani a pri kojení. Štrajkom sme si prešla každá žena čo dojčí. Hlavne nech ma 6 pocikaných plienok a to znamená že ma dosť tekutín. Ponúkaj čistú vodu po každom papani a občas aj pri hre 🙂 naša pije z pohora malého alebo z fľašky