Čo robiť, keď dieťa odmieta ovocie?
Ahojte, chcela by som sa poradit. Mam dcerku 22 mesacnu, odmieta akekolvek ovocie. Ci cerstve ci ovocie ci na pekne tvary prpste len vidi rozne ovocie a krici nie a nijak raz nezje ani ked papame s nou a vidi nas. Nemate nejaku radu cim to nahradit resp.co skusit. Odmieta asi posledne 3 mesiace. Sem tam nejaka vyziva sa podari a jedno kusnutie do jablka inak nic. Dakujem za rady
Zeleninku zje to nie je problem. Ovocie mozem aj zmixovat, aj stavu z neho urobit aj kusky dat ale proste nic ☹
Tak pokial aspon zeleninu papa, tak je to dobre. Skus ovocne koze, alebo robia niektore zienky aj gumene cukriky take zdrave ovocne, mozno takto to nejak zamaskovat to ovocie.
Moj syn napr. neje ovocie, lebo je autista a nejak je mu to proste nesympaticke. Uz som sa s tym zmierila.
Zeleninu zje? Ked ano davaj jej zeleninu
@viestta zelenina je ovocie?🤦🏻♀️
Nakrájaj, daj na tanier kde sa hrá a nijak nekomentuj.
@januska12323 vyskusane, ostane to takto do vecera. Ani sa toho nedotkne
Hlavne, že je zeleninu. Horšie by to bolo naopak. Bez ovocia sa dá žiť. Časom to veľmi pravdepodobne prejde.
nenut ju, ked nechce, tak nechce.. jej daj jest co lubi, ty si sadni vedla nej, nakrajaj si ovocie na tanier a jedz.. mozno bude zvedava a bude chciet z tvojho taniera, mozno nie 🙂
A keď pokrájaš na tanier uhorku, rajčinu, jablko, mrkvu, hrozno. Akože zje len zeleninu?
Mam taku starsiu 10 rocnu. Od babetka ovocie ignorovala max. Kapsicku ale inak nic.prosila som slubovala kricala nic nepomohlo az cas...proste ponukat ponukat ponukat raz sa chyti.teraz zje aspon jablko hrozno a cucoriedky.zato mala ta by prezila len na ovoci aj mesiac.
Mam 3r, ovocie neje. Nechce.
Na kila zje paradajky, uhorky, brokolicu, karfiol, špargľu, mrkvu....ale ovocie ani za nič.
Ovocie mame doma stale, vidí, ze jeme my, aj pride, sem tam ochutna ale to je max jeden hryz. Nejak to nesilim.
U nás je to rovnaké, ovocie 0 bodov.. maximálne banán. A to je všetko. Stále čakám, že sa to zmení, ale už je školák a nič 😨

Zeleninu zje? Ked ano davaj jej zeleninu