Čo robiť, keď dieťa odmieta príkrmy?
Ahojte, syn má 9 mesiaco je na UM v a už mesiac odmieta príkrmy, hlavne mäso a zelenina, zatne ústa a neotvorí.... Skúšala som už všetko, mixovat, nemixovať, finger food ako tak zje, ale nie veľa, hlavne nie mäso.
Jedine čo zje tak, že otvorí ústa je biely jogurt s orechovým maslom a kaša večer... Mlieko pije alw aj to len pred spaním, za bdela minimálne...
Keďže som už skúšala fakt všetko, moja otázka je, mali ste aj vy také obdobie a prešlo to? Pomohlo vám niečo, alebo to chcelo len čas?
VĎAKA 🙂
Orechové maslo v 9 mesiacoch? Inak kľudne to môžu byť zuby. Ale napríklad aj textúra mäsa. Ja som robievala fašírky (varené mäso som pretlačila cez lis na cesnak, pridala nastrúhanú mrkvu, zemiak, hladkú múku (ak už má zavedenú a žĺtok - neskôr celé vajce). A na masle vysmazat. Ale inak 9 mesačné mi ani jedno nejedlo mäso. Najviac šlo ovocie, zelenina a kaše. Mäso tak v 1,5 roku ako tieto fašírky. Možno od roka a 3 mesiace.
Orechové maslo v 9 mesiacoch? Inak kľudne to môžu byť zuby. Ale napríklad aj textúra mäsa. Ja som robievala fašírky (varené mäso som pretlačila cez lis na cesnak, pridala nastrúhanú mrkvu, zemiak, hladkú múku (ak už má zavedenú a žĺtok - neskôr celé vajce). A na masle vysmazat. Ale inak 9 mesačné mi ani jedno nejedlo mäso. Najviac šlo ovocie, zelenina a kaše. Mäso tak v 1,5 roku ako tieto fašírky. Možno od roka a 3 mesiace.
@andulka220989 jasne, veď alergény sa majú zavádzať 🙂
Vďaka, skúsim ešte takú formu mäsa, aj keď som asi zmierena s tým, že za rozpapa až po roku 😅
A ked ho nekrmis? Ziadne ze lyzicka, otvor usta ... Keksik, pecivko ktore moze, ovocie ktorym sa "nezadusi", makka uvarena mrkvicka a pod. Nakrajane na velke kusy. Jednoducho co vezme do ruky a prirodzene da do ust a bude ozuzlavat... 😉
A samozrejme ponuknut mu ked je hladny.
A ked ho nekrmis? Ziadne ze lyzicka, otvor usta ... Keksik, pecivko ktore moze, ovocie ktorym sa "nezadusi", makka uvarena mrkvicka a pod. Nakrajane na velke kusy. Jednoducho co vezme do ruky a prirodzene da do ust a bude ozuzlavat... 😉
A samozrejme ponuknut mu ked je hladny.
@anonym_3f16a7 ano raňajky ma touto formou, ovocie tiež, to spapa... Skúšala som aj obed takto, ale toho sa ani nechytil :/ a ponúkam keď je hladný, alebo teda keď si myslím že je hladný po 3-4 h, ale to je bez úspechu aj tak...
Jooj ved to fajn na 9mesiacov, bud v klude 😊 Ja som myslela ze nic okrem mlieka Ti poriadne nechce. Toto su veci, co sa vedia zmenit z tyzdna na tyzden. Davaj co zje, akceptuje, a ono sa ta ponuka bude rozsirovat.

Zuby?
Skús miesto masa viac ponúkať napr vajecny zltok