icon

Dávali ste deťom iba kupované príkrmy?

caramelka555
28. máj 2015

Ahojte maminky, uz nejaku dobu prikrmujem a mam na Vas taku otazku. Mojmu drobcovi som zacala vyvarat postupne ale odmietal my to nechcel strasne az zurivo plakal, tak som mu kupila uz hotovu mrkvu a pod. A to cuduj sa svete s papal minule som mu uvarila ryzu s brokolicou tak sa na mna kukal ze co tak toto asi ne mamo dnes som mu dala zajka a celu flasku my spapkal a brusko plne. Citala som rozne clanky ci kupovane ci doma uvarene pravdou vsak je ze ponukana zelenina ci uz v kaufe alebo v lidli nieje bovie aka a po par dnoch my plesnie a este je aj horka a to som kupovala rozne odrody, a tu Je moja otazka najde sa tu mamina ktora davala babu cisto par mesiacov iba kupovane prikrmy, alebo ak tak ci by ste my poradili co najkvalitnejsie druhy zelenin ci ovocia dakujem.

Strana
z2
tortelinka
7. nov 2015

@sardinka335 ja len na margo garancií kvality HIPP, suseda robila v ich fabrike a povedala, že ona by to dieťaťu jesť nedávala. 😒

sardinka335
7. nov 2015

@katrin21 no mrkenm to, zase nie som nejaka ,,bio,, matka to nie...ako to by som ani finančne neutiahla 🙂 mama ma sliepky tak domace vajcia ked už. Len ta zelenina ma desí - tu pranu mrkvu v sačkoch to uz nekupujem to ti normalne v chladničke sčernie po týždni, dvoch!

sardinka335
7. nov 2015

@tortelinka a tak vieš...reči sa hovoria a chlieb sa je...ja nepovazujem prikrm spraveny zo surovín z Tesca za lepší lebo je domaci. Domaci moze byť len z akych surovin ze - prana mrkva čo po tyzdni v chladničke zčernie a ze ,,kralovske zemiaky,, (cena kralovks to ano) a začneš šupať a ,,černota,, ,,šede miesta,,. Nemyslím si ze si tieto fabriky mozu dovoliť nejaky extra škandal...ale všetko je mozne, ja uz neverim ničomu len hladam ,,menšie zlo,,.

tortelinka
7. nov 2015

@sardinka335 však chápem, ja som to nejako extra neriešila, nekupovala som zeleninu v tescu, ani HIPP, občas na cestách sme mali tie z DM, garanciu ti nedá nikto na nič, treba hľadať len menšie zlo, ja len, že tá ich veľká reklama o kvalite je na.... 😠

sardinka335
7. nov 2015

@tortelinka čo narobíme...taka je doba. 🙂

katrin21
7. nov 2015

@sardinka335 my mame maly kus zahradky pri dome a mrkvu sadime, tak pre male potom bude... a ked dojde, kupim v sobotu na trhu od babiciek 🙂 to je zarucene domace 🙂

evittam
8. nov 2015

@zita19 Áno je to vec názoru. A nikde nepíšem o tom, že dávam dieťaťu "čabajku". A štipka soli, bylinky, rasca a podobne určite dieťaťu v príkrme neublíži. 🙂 Ale aj to je vec názoru a dnešných reklám, pediatrických tabuliek a podobne.
@katrin21 Ja niekedy fakt "zíram" na tie názory. Ale jasné, radšej kúpim svinstvo vo fľaške - kde je napísané "detské, pre deti" a podobne ako sa postavím ku sporáku a uvarím. 😉
A to nehovorím o tom, aby sa kupovala hnusná zelenina v Tescu a podobne. V každom meste je nejaký trh, tržnica. A furt určite lepšie ako to kupované -ale naozaj, vec názoru.

libka1
8. nov 2015

@caramelka555 moja zas nechce hotove jedla. sli sme na dovolenku s kufrom plnym flasiek a s takym sme sa aj vratili. 😅 takze u nas prechadza len doma varena strava aj ked obcas by mi bodlo keby si dala nieco ine. asi panovi Hippovi nedoveruje aj ked kvalitu garantuje osobne 😀

horana
8. nov 2015

Jedno z deti (prve) chcelo len domace, druhe zase vacsinou kupovane (a prave Hippky), davala som co chceli. Z Hippiek mali velmi radi rybacie (smotanovu aj paradajkovu verziu), morcanie a tak. Tiez sme dovolenkovali tak ze sme ich trepali z domu. 😀 Rada na tie casy spominam. Aspon to bolo ulahcenie pre mna.
Teraz mi uz aj toto druhe dieta je len domace, skor sa storcuje jest niektore konkretne skvosty zo skolskej jedalne, nenutim, je to isto horsie nez boli Hippky 🙂

zita19
8. nov 2015

@evittam tak je dost zasadny rozdiel medzi hotovou stravou v pohariku a detskymi parkami. Detske parky, sunky a podobne je aj podla mna len reklamyn trik.
Zas nerob z kazdej, ktora rano nevybehne na trh (o kvalite, hlavne obsahu dusitanov a zostatkovych rezidui chemickych postrekov mozme tiez polemizovat, lebo nakup na trhu nie je zarukou najvyssej bio kvality) a nevari denne cerstve krkavciu mat alebo nieco podobne.
Uz som na MK zazila, ze pod ciernu zem zhodili maminku, ktora sa opovazila doma navarene zamrazit na neskorsie pouzitie. Tento tvoj postoj mi tiez trosku zavana sebapovysovanim.
Vsak zeny spamatajte sa. Vsetkeho z mierou. Vo vsetkom. Aj v hodnoteni ostatnych.

sardinka335
8. nov 2015

@horana však mu to neplat a hotovo vybavena vec. 🙂 Var doma...
Ja varim aj doma a ešte jedia aj v jedalni a ešte by zjedli aj mna... 🙂

Nech si mysli kto chce čo chce - ked je ta flaška od Hippu z ekologickeho hospodarstva, alebo od ALnatury kde pišu ze nepostrejkuju a neviem čo...tak predpokladam ze bude ,,zdravšia,, ako zelenina z trhu - Miletička ...uz ani na trhu to nie je čo byvalo....kde to pestuju? ako to pestuju? Tito predajcovia naozaj vam mozu povedať čo chcu...ak nemate vazne ze tip od koho brat. Ono zelenina, ovocie naozaj pestovana bez ,,chemie,, (tak poda v okoli hlavneho mesta - čo si budeme hovoriť) vyzera aj na pohlad inak a nie naleštene jablka, bezchybne plody bez ,,poškvrnky,,...aj moja mama čo je na trhu často hovori že predajcovia presne toto hovoria, ze ludia chcu krasne ovocie, zeleninu, nedaj boze hnedy fliačik (na marhuli ked bola sezona) a uz to nikto nechce...
MOja mama berie veci ked tak od takych babiek kde maju len par kusov - podla nej je to zaručene zo zahradky ked nejaka babička tam pride predat 5 viazaničiek mrkvy, petrzlenu a 20 vajec...ja sa k tomu tiež priklanam. Aj moja mama ma na zahrade mrkvu, petrzlen...ale prikrm z tej mrkvi 10 kilometrov od Slovnaftu a 3km od Dymitrovky neplanujem - to dam skor tu Hippku, kde aspon ,,niečo garantuju,,.

evittam
8. nov 2015

@zita19 Ja z nikoho nerobím krkavčiu mať a ani nikde nepíšem, že dávam deťom detské párky....Čítaš medzi riadkami?! A ani sa nikde nepovyšujem. Len som napísala svoj názor a to že neverím umelým a kupovaným príkrmom a ani ich výrobcovi a jeho "garancii".....ani hippu ani jednému z nich a BIO výrobky - tiež pekný výsmech. A predstav si, tiež nevarím každý deň - varím aj na 2-3 dni, ak zostane zamrazím.......Našťastie nemusím kupovať na Miletičke a spol. a mám dosť dobrý zdroj a aj svoju zeleninu - a určite tej verím viac ako nejakým hippom....To je všetko, tak ma "ukameňuj" za môj názor a presvedčenie. A v dnešnej dobe to nie je až taký problém zohnať dobrú zeleninu - určite lepšiu ako tú čo používajú tí výrobcovia, ktorí akože všetko garantujú. 😉

zita19
8. nov 2015

@evittam no prepac, dovolila som si oponovat. Aj o tom je diskusia.

evittam
8. nov 2015

@zita19 V pohode, nič sa nestalo....Len je "oponovať" a "oponovať" - vkladala si mi pod prsty to čo som nikde nenapísala. To je všetko.

alaguema
8. nov 2015

@caramelka555 nie. Kupované som brávala do lietadla, alebo na výlety, na také príležitosti to bolo fajn. Inak som varila a stále aj varím denne čerstvé jedlo.

domak2
8. nov 2015

A ja zas nerozumiem, ci zeleninu do tesca vozia priamo z pekla a na trh len z babickinej zahradky 😅 Nemam rada ked sa zosmiesnuje snaha o to stravovat sa lepsie, ale takisto sa mi to nepaci naopak.

evittam
8. nov 2015

@domak2 Nie z pekla ale na čo budem podporovať čínsky trh keď môžem náš - radšej si kúpim slovenskú zeleninu ako čínsku,maďarskú,španielsku a neviem ešte akú....A ako neverím hyper- a supermarketom napríklad v kvalite mäsa, tak ani zeleniny,ovocia a iných čerstvých potravín....Bohužiaľ, mám osobne veľmi zlé skúsenosti, tak nech si to - s prepáčením - žerú sami.

chryse
8. nov 2015

@caramelka555 ahoj, ja som bola na tom rovnako,,,, mala bola od 7 mesiacov do 2 rokov len na flaskovych prikrmoch,,,,, a nic jej neni..

miskamaj
8. nov 2015

@katrin21 no, o tej zarucenej kvalite od babiek by sa dalo tiez polemizovat 😅 Znama, ktora chodila nakupovat na trh zeleninu k vybranym babkam, teda take, co maju mini pultik a tam zopar viazaniciek, prip. inych druhov zeleniny, co cert nechcel, jednu babku stretla vo vecernych hodinach v Kauflande na vypredaji zeleniny. Na druhy den mala babka na pultiku samozrejme to, co den predtym kupila v Kauflande s riadnou prirazkou za "zarucene bio zeleninu zo zahradky". Co uz, babky nemaju z coho zit, musia zacat klamat, taka je doba... 😕

katrin21
8. nov 2015

@miskamaj kupovana a domaca mrkva vyzera inak 🙂 kto sadi, vie a vidi rozdiel... 🙂
minimalne nie je dokonala , velka a nie je prana.. kupovana je vzdy prana . takze.....

alaguema
8. nov 2015

@katrin21 presne tak. @miskamaj Kto vie, ako vyzerá mrkva zo záhrady, od takej babky nekúpi. Inak, kopec z týchto tržnicových predajcov nakupuje aj vo veľkoskladoch. Ideálne je vypestovať si a kto nemá podmienky, tak nájsť dodávateľa v najbližšej dedine. Ja takto nakupujem, lebo všetko si nedopestujem, prípadne nemám na celú zimu.

zabina27
9. nov 2015

@evittam predstav si, ze naozaj nie v kazdom meste je trh so zeleninou a uz vobec nie v tomto chladnom obdobi. u nas napr. od jari do jesene stanky byvaju, ale kupodivu mavaju vacsinou vsetci taku istu zeleninu a ovocie, pravdepodobne z metra alebo inych skladov...
stale som zastanca toho, ze ak mozem navarit doma zo svokrovej zeleniny, tak super, ale chce to aj zmenu, taku domacu tresku, lososa, telacie a podobne na dedine od chovatela vacsinou nekupim, ked zozeniem domace maso, super, ked nie, dam aj z masiarstva, ale aj zo sklicka, nech ma deculo pestrost 😀 ale moje deculo mi uz vymysla a ani sklicka uz nejdu tak ako kedysi 😀 takze tych par mesiacov, co je dieta ochotne jest taketo kasickovite, tak to moze jest aj hotove prikrmy 😉

evittam
9. nov 2015

@zabina27 Ja nepisem,ze nedavam z mäsiarstva. Pisala som o super a hypermarketoch......tam mäso nekupujem......Nemusia byt tiez trhy,da sa zohnat aj inak. Ale ved mne je to v podstate jedno co vsetci ostatni davaju svojim detom. Len som napisala svoj nazor a ze moje deti to nechceli a ani sa nedivim-tie "sklicka". To je vsetko😉

ninah1486
20. nov 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja som aj robila sama aj dávala kupované, ale pozor na zloženie

Strana
z2