icon

Dávate svojim deťom Pribináčka?

klh013
17. jún 2014

Chcem sa spýtať či bábätkám dávate sem-tam pribináčka a PODOTÝKAM, odpustite si priblblé komenty tie, ktorým sa to nepáči.
Ďakujem 🙂
A môj malý bude mať 8 mesiacov 🙂

siska53
12. júl 2014

Inak - robila som dnes domaceho -acika,tvaroh,smotanovy jogurt,banan a spravila som,cokoladovu polevu-domacu,ziadna kupovana gebuzina,cukor xylitol som,pouzila.cast sla do nanukovych foriem a vyslo este do 3misiek. Polevu som v miskach detom,rozmiesala,mala zjedla rano jeden a poobede si dalo kazde dieta.mala mi nechala 2lyzicky na,ochutnanie,taka mnamka,ze akykolvek -acik sa moze strcit. Skoda,aj viac som,mohla spravit...len,ja som,uz mohla dat i cokoladu,kedze mam uz 27m. A 4r.uz nie su uplne mimina. A aj bez cokolady je to mnamka najvacsia pre nas. Maly uz stihol zjest i jeden nanuk poobede ako dezert. Viem,co tam,dam a je to mnam.
mala kvoli urazu moze len,mixovane,tak som to aspon vyuzila.

lyzzy
12. júl 2014

@1257 ...no vsak co asi.Alergickych,astmatickych,vecne chorych ludi....s oslabenou imunitou.Bielych ako krieda a s jedalnickom ako pre batola.

veriiii
12. júl 2014

ja som zacala az po roku a nie pribinacika ale matyldu vanilkovu-je bio...

sense
12. júl 2014

nedavam pribinacika, zijeme v zahranici nic take tu nie je, moja mala hoci len 14 mesacna nic take ani jest nechce, len tak by ma zaujimalo ked vypravate ze pribinacika kvoli tvarohu do roka nie kvoli bielkovinam, ale ked rozslahate doma tvaroh so smotanou, tak tam tie bielkoviny nie su?.....

a este k tym domacim lekvarom tak tam je polovica ovocia a polovica cukru, takze az take zdrave domace dzemy vzhladom na obsahu cukru tiez nie su....len clovek vie ake ovocie tam dava....apropo moja mala nechce ani dzemy a to kupujem dzemy bez pridaneho cukru su sice drahe ale vhodne aj pre diabetikov a dokonca bez umeleho sladidla

siska53
12. júl 2014

@1257 ked uz je tu take zdevastovane zivotne prostredie,naco je dobre pchat do takeho maleho dietata dalsiu chemiu????
a ja osobne sa riadim,nariadeniami tych,ktori o vyzive deti daco vedia-lekari a ti ti vsetci povedia,ze do roka je,tvaroh,hovadzina,sol a bielok zbytocna zataz pre oblicky a aj po roku opatrne,nakolko ich vyvoj prebieha do 2rokov zivota dietata.
P.S. Nie som ziadna hio-biomatka,nemam na to ani prostriedky,ani zahradku pri dome. Moje deti su vesele,cule,maju pestru stravu...poznaju a chuti im to,o com mnohe deti ani netusia,,ze to existuje,lebo,im to mstky neponuknu,lebo poznaju len zemiaky,cestoviny a bielu ryzu.

1257
12. júl 2014

Ano to máš pravdu že lekári ti odporúčjú tieto veci ,ale vieš ja mám deti po 5 rokoch rozdiel a zakaždým sa nesmelo niečo iné napríklad pred 15 roky sa nesmel dať dieťaťu lepok do 1 roka dnes už odporúčajú od 4 mesiaca takže ja si myslím že ani my sme nevyrástli na mrkve všetko treba s rozumom.A nakoniec aj v tej mrkve je samá chémia,kura samá chémia, mlieko voda, výživy chémia,ovocie chémia ved už ani vo vlastnéj záhrade nič nevypestuješ ked to nepostriekaš. 😢

siska53
12. júl 2014

@sense ja osobne som,pisala o domacom -acikovi,ze som,ho robievala a robievam,detom az po roku od narodenia a do druheho roku ho mali len obcas. Do roka nemali v ustach nic tvarohove,ani slane (ak nepocitam obcas rozok a chlieb).

siska53
12. júl 2014

@lyzzy zjavne nevies,co je to pestra strava pre dieta..ta sa da zabezpecit aj v prvom,roku zivota bez tvarohovych -acikov (kupovanych,ci domacich),ci parkov a podobne.

lorela
12. júl 2014

Kazda mamicka si zvoli pristup k starostlivosti o svoje dieta sama, a tak isto sama si bude niest aj nasledky a vysledky, ci uz tie pozitivne alebo menej pozitivne. Kedze je to rozhodnutie zodpovedne, mala by kazda k tomu zodpovedne pristupovat.
Nepovazujem za 2x rozumne mavnut rukou a povedat, ze zivotne prostredie je znecistne; voda, poda, ovzdusie, tak podme ladovat svinstva, ved co uz! Ale je to ta najjednoduchsia cesta a zbavenie sa zodpovednosti, vsak?
Je to ako uz nachladnute dieta zobrat na celodennu sankovacku, lyzovacku, do mrazu a snehu, ved je to jedno, aj tak bude chore 😅
...Cize sa uz treba dorazit nacisto! 😀

hori
12. júl 2014

Pribinacika nie, moje deti boli milacikove... na nom sa mi paci,ze je kyslomliecny... ale asi az tak od roka a pol, zacinali sme samozrejme jogurtami...

l3yla
Autor odpoveď zmazal
sense
13. júl 2014

@siska53 nemala som na mysli len teba ale tak vo vseobecnosti lebo par mamiciek sa tak vyjadrilo...

atuska1
26. júl 2014

ja som mojej skusila dať a to bude mať 7 mesiacov,lebo už som zufala,že skoro nič nechce jesť..ani nutrilon veľa nezje,výživu,ovocie to akurat trocha ale nie na najedenie,kaše vypluva..no jednoducho som si povedala,že jej dam už hocičo,len nech zje ,a čudujem sa ako pekne do nej ide pribináčik,možno by ho zjedla aj celý,ale skúšam len tak pomaly trocha

kinna
Odpoveď bola odstránená
siska53
27. júl 2014

@atuska1 drzim paste,aby v dospelosti nemala problem s oblickami..
Ani moja v tom veku nejedla vela,len moje mlieko najradsej pila,ale v zivote by mi nenapadlo jej dat daco tvarohove,ani nic ine,co by jej mohlo do buducna uskodit..oblicky sa vyvijaju do 2rokov,preto nie je dobre to s jedlami,co obsahuju vela bielkovin,soli a korenin prehanat.

A jasne,ze malej chuti..ved je sladky!!!

Su deti,co su na MM ci UM dlhsie,lebo inu stravu odmietaju,treba byt trpezlivy,im dlhsie trva,nez si zvyknu na chut niecoho ineho..

Ale inak tvoja vec,ja som ti len chcela dat do pozornosti tieto skutocnosti..

miselka007
2. sep 2014

Ahojte maminky viem zee je toto starsia tema ale mna zaujali tie jogurtiky co ste tu niektore pisali od Nestle od 5 ci 6 mesiaca.Ktore to su? Lebo ja vobec nemam ani sajnu.Nemozte pridaat foto ze ako to vyzra? Rada by som kupila aj nasmu malemu a zac hoc aky sa mu boji dat.Dakujem 🙂

sense
2. sep 2014

@miselka007 ak ti mozem poradit nekupuj to, vacsi humus som nejedla, nechcela to ani mala v 15 mes. ked sme to kupili raz ked sme mali ist na cestu, od jogurtu to ma velmi velmi daleko....daj radsej biely smotanovy bud cisty alebo tam primiesiaj trosku cerstveho ovocia

miselka007
2. sep 2014

@sense no vyborne a toto predavaju pre deticky.. dakujem za upozornenie 🙂 a ten biely smotanovy je jedno akej znacky?

sense
2. sep 2014

@miselka007 zvolensky, banovecky, pozri na zlozenie urcite su aj ine....raz som citala jeden zaujimavy clanok ze niekedy veci urcene pre deti maju horsie zlozenie ako klasicke veci urcene pre vsetkych, a ze je to vsetko len biznis

inffinity
2. sep 2014

My si děláme jogurt doma, bud z jogurtu a nebo koupím probiotickou kulturu s colostrem a udelám zas zdravší verzi... malej koupím v obchodě jen vyjímečně když nějaký žadoní ale už chápe že domácí je nejzdravější i bez obalu s panáčkama 🙂

dollynkaa
2. sep 2014

@miselka007 ja mam 5mesacnu a davam jej tu ryzovu kasu od nestle na vecer7.ta jej chuti oproti mrkve a tak 😀 chces foto?

yanni
2. sep 2014

@inffinity ahoj, mozem sa spytat ako robis jogurt? Ja som uz viac krat skusala, prvy krat mi pekne zhustol a odvtedy len same katastrofy. Uz som vyskusala aj dva rozne recepty a nic. Uz som normalne rozmyslala, ze kupim jogurtovac. Mala ho kamoska a vzdy mala krasny jogurt. nas najmensi rad je biely len tak alebo s domacim lekvarom. Tak by som rada robila jogurt sama.
A tiez, asi nemas skusenost, ale ja mam slabsiu intoleranciu na laktozu, nic hrozne ale snazim sa laktoze vyhybat aj ked, niekedy sa to neda na 100% ale mlieko kupujem free, 3,8 %tne. Jogurty uz ani nejedavam a syr mame tiez bez laktozy. Tu v DE sa da sice vsetko aj bezlaktozove kupit, jogurty, tvaroh, maslo atd. ale tak, zatial si vystacim aj s mliekom a syrom. Myslis, ze by sa ten jogurt vydaril aj z bezlaktozoveho mlieka a jogurtu?

miselka007
2. sep 2014

@dollynkaa taku uz papal 🙂 a aj od sunarky, hame a aj nestle 🙂 ale dakujem

inffinity
2. sep 2014

@yanni já mám jogurtovač od essens, robím s tou firmou parfemy a dali to jako novinku tak jsem to vyzkoušela a jsem spokojená. Koupím vždy krabičku probiotics a tam je 6sáčků mám to i na pul roku, protože když delam jogurty tak jedn za druhym a to delam z jogurtu ze si vzdy hrníček odložím. jen se nemnoží i colostrum, takže první ze sáčku mám s kolostrem a pak už ne... co se týká mléka bez laktozy, to bych ti mohla zjistit mam jednu pani co vlastní mlékárnu ona to určite bude vedet 🙂 Jinak ten jogurt se musí delat s plnotučného čerstveho mleka ne z trvanliveho!!! Ja kupuju od Tami bio plnotučné má 3,6% tuku a jogurt je super husty, dela se cca 8-9h v tom jogurtovači .. toto je on preroluj na str.32 http://static.essensworld.com/public/katalogy_s...

yanni
2. sep 2014

@inffinity jeeeej si zlata, velmi pekne dakujem. Takze mi fakt neostava nic ine, len kupit jogurtovac. Uz som aj muzovi vravela, ze kaslem na to, uz nemam nervy stale skusat a kolko mlieka som uz vyliala, co sa jogurt nepodaril.
A jasne, ze z cerstveho mlieka. Deti piju mlieko na litre, kupujeme len cerstve. Trvanlive mam len to bezlaktozove, kedze to pijem len ja, vlastne ani nepijem, ja si davam mlieko len do kavy a to mi vydrzi liter aj vyse tyzdna 😕 Ale aj to bezlaktozove dostat aj cerstve, takze to by tiez nebol problem. My sme v Nemecku, ja tu kupujem cerstve Landliebe 3,8 % alebo Weihenstephan Bio 3,8 % (to je tu z regionu). Tiez jogurt kupujem biely kremovy s 3,8 % tuku.

yanni
2. sep 2014

@inffinity a este, to colostrum tam das tu kapsulu? A je to vobec nutne? Viem, ze kamoska, ta s tym jogurtovacom, vzdy cerstve mlieko len zohriala, dala tam jeden kelinok jogurtu, premiasala a rozdelila do tych jogurtovych poharikov, zavrela ich, dala vsetko do jogurtovaca a cez noc nechala zapnute v jogurtovaci. Ziadne extra veci k tomu nekupovala. Jeden poharik toho vlastneho jogurtu vzdy odlozila a varila z neho novy a zhruba po 6-10 vareniach zacinala zase odznova. Cize varila z kupenskeho jogurtu a tka dookola.

inffinity
2. sep 2014

@yanni nene to není povinné 🙂 já udělám z mléka a jednoho toho sáčku co je v tom letáčku první jogurt a ten obsahuje aj colostrum 🙂 potom už jen odeberu jogurt a delam ho stale dokola 🙂 oki zeptam se a dam vedet 🙂

yanni
2. sep 2014

@inffinity juuuj si zlato. Dakujem velmi pekne. 😉

demo
2. sep 2014

@yanni pouzi obyčajné mlieko a až do hotoveho jogurtu pridaj Laktazan kvapky. Aj výrobcovia jogurtov takto postupujú. Lepšie je robiť z kupenej kultúry v prášku. Potom už robiť z toho domáceho. Po niekoľkých cykloch znova z kultúrou. Taký jogurt je hodnotnejši. V kupenom už nie je celé.spektrum probiotickych kultúr.

yanni
2. sep 2014

@demo dakujem 😉