icon

Dávate svojim deťom Pribináčka?

klh013
17. jún 2014

Chcem sa spýtať či bábätkám dávate sem-tam pribináčka a PODOTÝKAM, odpustite si priblblé komenty tie, ktorým sa to nepáči.
Ďakujem 🙂
A môj malý bude mať 8 mesiacov 🙂

Strana
z6
demo
2. sep 2014

@inffinity pouzijes iba mlieko plus kultúru ( alebo hotový jogurt)? A žiadne sušené ani kondenzovane mlieko? Robím podľa návodu na jogurtovaci, tam píšu, že aby bol hustý musí sa použiť plnotucne s kondenzovanym. Čiže nemusí, podľa teba?

lorela
2. sep 2014

@miselka007 Ja by som smotanové neodporúčala, pretože "pravý", a teda zdravý biely jogurt je zložený len z mlieka a jogurtovej (živej) kultúry.
V smotanových je len viac živočíšneho tuku, a ten máloktoré dieťatko potrebuje prijímať ešte aj v jogurtoch. Odborníci odporúčajú podávať vysokotučné, čiže smotanové jogurty (príp. aj iné tučné mliečne výrobky) tým detičkám, ktoré majú nízku hmotnosť a neprospievajú tak, ako by mali.
Pokiaľ dieťatko stravuješ zdravo, tuk mu prednostne dávaj v jeho rastlinnej podobe (čiže extra panenské olivové oleje, avokádové, aj samotné avokádo /môžeš "zakamuflovať" do jedla, že to ani nezbadá 😉/ a pod.).

inffinity
2. sep 2014

@demo já dávám jen plnotučné netrvanlivé a jen ten saček s kulturou a pak příště už z jogurtu si odložím.. nic nepridavam jiné 🙂 používám to jak je na tom odkazu aj stranu jsem tam napsala kde je jogurtovač níže jsou potom ty sačky.. jiné nevím jak se použiva..možna kazdy vyrobce ma jinak.. ale i klasika kamaradka co dela doma koupi mliko a bily jogurt a dela..nic nepridava

petrarac
2. sep 2014

my sme boli minuly tyzden v poradni a doktorka odporucila sedemmesacnej dcerke pribinaciky a tvaroh. cisty tvaroh vypluva, sladke pribinaciky jej samozrejme chutia ale nie som si nimi celkom ista. ked budem mat cas precitam si vsetky vase prispevky 🙂

meluela
2. sep 2014

@petrarac doktorka je tesne pred dochodkom alebo aj nove mlade su schopne davat taketo rady?

demo
2. sep 2014

@inffinity ďakujem, vyskúšam.

anuskaaprazko
2. sep 2014

nie

petrarac
2. sep 2014

@meluela tesne pred dochodkom 🙂 mala spi, idem si precitat co tu pisete..

ada510
2. sep 2014

@petrarac Ahoj no nemyslím si že je to správne nechápem prečo tí to odporučila som zdravotná sestra deti vedia takéto tvarohové záležitosti spracovať až od 10 mesiacov skôr je to zbytočne zaťaženie obličiek tak ale niektoré matky dávajú aj od 3 mesiacov no kam sa ponáhľať ja som jogurty dávala od 8 mesiacov take čisté malý má teraz rok dám mu aj pribinacika občas veď prečo nie nič zle na Tom nevidím všetci sme ich jedli a nemá Ho kazdy deň;)

petrarac
2. sep 2014

@ada510 doktorka sa ma najskor spytala co uz jedavame tak som jej vymenovala vsetky zeleninky, ovocia, zdrave kasicky.. a potom mi skoro vynadala ze akoze sme este nevyskusali aj pribinacika. povedala som jej ze sa mi to nezda este vhodne a na to mi povedala ze teda nemusim pribinacika ale aspon tvaroh. hlavne ze mi dala aj taku prirucku od hami o prikrmoch a tam sa tiez pise ze tvaroh az neskor. obcas dam dcerke trosku ochutnat ale uz viem ze nebudem nasu doktorku doslova pocuvat ani v inych veciach..

inffinity
2. sep 2014

@yanni odpoved na otazku jestli se da s bezlaktozoveho mlekoa udelat jogurt: Ne. Bakterie mlécného kvaseni premenuji laktozu na kyselinu mlécnou a ta vytvori srazeninu.

ada510
2. sep 2014

@petrarac fakt divna doktorka teda mne nič nevravela vlastne tá moja nikdy skoro nič nevravi len sa usmieva a tiež mi dáva stale niečo od hami aj vzorky sme minulé dostali malý sa tešil:D ja som prvý dala holandia gazdovsky biely s domácim dzemikom postupne ochutené potom Matildu bio tá tiež bola dobré stráviteľná alebo jogurty z naseho družstva Hubice teraz rada kupujem Olmyci majú ich v kaufladne sú aj s poskotami a dobrá cena tie malý miluje ale keďže máme rok tak už papame skoro všetko občas mu dám aj Monte za odmenu alebo pribinacka alebo mliecny rez ten prvý krát nedávno ochutnal a to sa tváril jak v eufórii heh ale tak chcem aby sa naučil že sladké je za odmenu len ;)

danielahamar
2. sep 2014

Pribináčik bol jediný "jogurt" , kt. mi deti dali do úst

yanni
2. sep 2014

@inffinity dakujem. No ja to predsa skusim. Trosku som guglila po nemeckych stranka a tam som sa vo viacerych forach docitala, ze jogurt robia aj z bezlaktozoveho mlieka. Tak uvidim.
Najskor vsak popozerat nejaky ten jogurtovac. 😉

manchester1987
2. sep 2014

@klh013 davali sme mozno aj skor nie som typ dokonalej matky co dodrziava kedy sa nema co davat nase matky to nerobili a zijeme moje dieta tiez lubi papat cokolvek neobmedzovala som ju v nicom v klude daj pribinacka my sme davali tiez

mata95
2. sep 2014

fuuha .. tak moja dcera jedla taketo veci ked mala cca 4-5mes.... a teraz ma 3 a pol r. a klop klop nič jej čo sa tohto týka nieje ani nebolo... ako 8mes.už jedla všetko...

marietta33
18. sep 2014

moj maly ma skoro rok a pol a este som mu pribinacika nedala. skor mu vyberam biele tucne jogurty so zivou kulturou a do nich mu primiesam ovocie alebo domaci dzem, vyzivu a pod. no nie vzdy ho zje s chutou, zavisi od nalady. 🙂

amandas
29. sep 2014

ja som malej robievala domaceho pribinacika.. ten z obchodu jej moc nechutil. a u kamosky ochutnala domaceho.. a nevedela sa dojest 🙂 momentalne sa ale u nas pribinacik vymenil za vyzivu Ovko 🙂

Strana
z6