icon

Dcérka odmieta prikrmovanie s lyžičkou. Poradíte?

dellfi
29. okt 2014

No dnes som svoju malinku skusila prvy krat krmit lyzickou. Strasne sa rozplakala a vsetko vypluvala. Je to normalne? Ako to zmenit. Poradite mi?

trgypadl
29. okt 2014

Treba na to len cas a trpezlivost,bude sa to zlepsovat kazdym dnom.musite zacinat postupne.najprv jedna,potom dve a postupne pridavat pocet lyziciek,aby lyzicku nebrala ako nepriatela,drzim palce 😉

jaaty
29. okt 2014

je maličká, čo sa čuduješ? Ja viem, že sa to posúva, ale prečo kŕmiť trojmesačné bábo lyžičkou? Podľa mňa je pre také malé bábo prirodzená satie a nie jedenie lyžičkou.
Dcérka ma síce už 7 rokov, ale s príkrmi sme začali v 6 mesiacoch. Viem, že je to dávno ...... asi som staromódna 😉

fopka
29. okt 2014

problem mozno nie je v samotnej lyzicke, ale prikrme.... nechapem preco uz do tak malych babatiek sa pcha nieco ine ako mliecko .... asi som tiez staromodna 😉

sense
29. okt 2014

nuz myslim ze je este na prikrm mala, nema ani 4 mesiace ...ale ked si sa uz rozhodla prikrmovat tak ti poviem ano je to normalne dieta si musi zvyknut ...a treba skusat po troske, ....a tip mojho chlapa apropo fungovalo to nedat lyzicku len na spicku jazyka ale trosku dalej inak vypluje vsetko a zalezi aj od lyzicky....dufam ze nepouzivas kovovu....

lyzzy
29. okt 2014

@jaaty....nie si staromodna....Si len normálna.Narozdiel od niektorých vyššie

grace82
29. okt 2014

neviem kde sa ponahlate....na prikrmy ma este cas..a poznam kopec dospelých do ktorých pchali rodičia jedlo ako 3 mes. a teraz maju rozne alergie a najmä problemy so zaludkom....na papanie ma este cas....

siska53
29. okt 2014

Ved nema ani 4m.! Aj ked nedojcis,co ja viem,ak sa zacina az po 4.m
A je to uplne normalne,ze to robi. Nemusi jej chutit prikrm a navyse nevie,co s tym,preto to vypluva.
Pockaj do ukonceneho 4.m,potom plastovou lyzickou,ak zje na zaciatku 1,je uspech.
Ja som mojich dojcila a nebyt toho,ze musim do nemocky na 4dni,tak malej zavediem prikrmy omnoho neskor. Len som ich potrebovala mat zavedene,lebo ona z flase vobec nevedela pit.zo ziadnej.
Tiez nevedela,co s tym,vypluvala,nechutilo az tak..trvalo to daku dobu. A to uz mala 6m.,nie 3 a daco.

erickatt
29. okt 2014

To je hrozne skoroooo, lyzicka ju moze studenit, boliat a je to nieco ine ake tvoje didi. Mas cas do pol roka

stanislavao
30. okt 2014

@dellfi naco 3 mesacne dieta chcete prikrmovat? pockajte este 2-3 mesiace a potom to bude realne. akoze neviem si predstavit, co ste 3 mesacnej chceli dat jest.

esterba
30. okt 2014

Zmenite to tak, ze zmenite seba a svoj pristup. Tak male dieta rozumna matka bez zdravotnej indikacie nebude trapit ziadnym prikrmom a ak vie citat a ma pristup k internetu, tak si vopred nastuduje KEDY a AKO zacat s prikrmami. Navyse sa nebude riadit hned prvym člankom, ktory jej ujo Gúgl ukáže, ale si toho precita viac, aby si mohla zodpovedne vybrat nie to, co jej najviac vyhovuje (kupovanych prikrmov plna chladnicka), ale to, co je zdrave pre jej DIETA (domaca striedma a pestra strava).Esteze na studium mate este dost casu, evidentne ho budete potrebovat.

kvojtanikova
30. okt 2014

ja si myslim ze mamicka asi nedojci a jej dcera ma takmer 4 mesiace takze je s tymi prikrmami tak na hrane, nerozumiem preco sa do nej niektore mamicky tak obuvaju. Mna skor trosku prekvapilo to, ze mamicka to skusila 1 x a hned pise otazku. Je uplne NORMALNE ze dieta prvykrat nechce prikrm. Podla mna je normalne aj ked ho nechce tyzden po sebe. Musi si predsa na to postupne zvyknut. Treba pouzivat plastove lyzicky, jedlo nemat studene ani horuce a co najviac tekute. Takze nech uz sa mamicka rozhodla z akehokolvek dovodu na prikrmy, drzim palce, casom to urcite pojde, netreba sa trapit ze preco to nejde,