icon

Je aj vaše domáce jablkové pyré je kyslé?

mrssweet
25. okt 2019

Ahojte mamičky. Zavádzame postupne aj ovocné pyré a chcela som skúsiť čerstvé z uvareného jabĺčka. Samozrejme bez pridania akéhokoľvek cukru alebo inej chuti. Nechcem hneď kupovať to presladené z obchodu. Výsledné pyré je kyslé. Dcérka zjedla asi lyžičku a dosť sa pri tom kyslo tvárila. Viem, že nezje hneď veľa lebo je to nová chuť. Ale hoci samotné surové jabĺčko je sladké, pyré je trošku kyslasté. Máte niektorá skúsenosť s tým, že vám bábo predsa papalo takéto pyré alebo ste niečím prisládzali, niekde som čítala že mrkvou. Ale ja by som chcela zachovať tú chuť čistého jabĺčka. Ďakujem za rady.

kristina2412
•
25. okt 2019

@mrssweet mne ani jedna dcera nechcela jesť tieto jednodruhove prikrmy,od začiatku som kombinovala s mrkvou alebo broskynou,hruškou,bananom. Ak bolo veľmi kyslé dala som trošku javorového sirupu, ryžového sirupu atď cukor ako taký nepoužívam .

mogaa
•
25. okt 2019

@mrssweet pokiaľ chceš nechať čisto jablkové - tak buď prichutíš alebo bude kyslasté - tam iná možnosť nie je....dochutiť môžeš medom, trochou cukru(neboj žiadne následky to na ňom neanechá, vyrastali tak celé generácie) alebo iné alternatívy - trstinový cukor,javorový sirup ....

fokuska
•
25. okt 2019

Ak chces silou mocou ciste jablko, tak nemas na vyber: bud bude kysle, alebo ho prisladis - prisladit mozes bud cukrom, alebo "zdravsimi" alternativami - kokosovy cukor, trstinovy, med neviem ci uz je vhodny, kedze je to alergen, alebo tie sirupy ryzovy, javorovy... to uz asi bolo spomenute vsetko.

A ak upustis od cisteho jablka, tak skombinuj so sladsimi chutami - mrkva, broskyna, banan.

evitka83
•
25. okt 2019

@mrssweet dochucovala som steviou alebo miesala rozne druhy ovocia

simca06022011
•
25. okt 2019

Skús nájsť sladké jablka, nie všetky sú kyslé.

marya2
•
25. okt 2019

Ja robievam bud zo sladkych jablk alebo pridam banan. Vsetko pokrajam, neviem teraz v rychlosti pomer jablka a bananu, ale jablk ide podstatne viac. Mierne podlejem a udusim. Rozmixujem a vyziva je zarucene sladka. Citala som, ze na zvyraznenie sladkej chute sa pred varenim moze pridat stipka soli.

caramellka
•
25. okt 2019

Ja som robievala bez cukru, len čisté jablká v parnom hrnci, zohnala som si domáce a boli sladké. Brávala som tieto výživy malej aj dovolenku a pod., tie som ešte zasterilizovala vo fľaštičkách.

mrssweet
autor
•
25. okt 2019

Ďakujem za rady. Vyskúšam sladšie jabĺčka 😊

katarinka89
•
25. okt 2019

@mrssweet Opýtaj sa maminy alebo babky, aké robievali tebe- jedavali sme všetko, a sme tu....neuznávam tieto novodobé recepty- kde deťom dávajú bez bez bez cukru, bio z obchodu 🤦 kadejaké klíčky, riasy a blbosti, ktoré u nás ani nerastú. Je jasné, že jej to nechuti- dieťa je počas tehotenstva vystavované rôznym jedlam- slané, sladké, kyslé, horké....to čo si zjedla ty okostovalo aj bábo a teraz chces aby sa tvarilo že mu to chutí?

janba
•
25. okt 2019

Ja som malemu jablko nikdy nevarila, hneď som dala surové a veľmi chutilo 🙂

selest
•
26. okt 2019

Pridavala som nejake sladsie ovocie napriklad banan hruska ale aj mrkva. Ale ak chcete ciste tak mozno treba aj vybrat ine jablcka bud sladsie alebo s menej vyraznou chutou.