Je potrebné dokrmovať 9 mesačné kojené dieťa?
Dobrý deň, chcela by som vedieť váš názor. Je podľa vás normálne aby som začala dávať 9mesačnému synovi UM, ktorý už papá všetko a je k tomu aj kojený? Včera mi to pediatrička prikázala! Nepáčilo sa jej, že neprobral podľa tabuľky. Za každý názor ďakujem 🙂
Ja by som tiez skusila radsej pridat na prikrmoch alebo skusit pridat kojenie 🙂 az ako poslednu volbu by som UM...vyskusajte, a ved sama isto viete co je pre vase babo najlepsie, co tam po tabulkach. Ak je dietatko spokojne, dostatocne cika,kaka, pockala by som s tym UM 🙂
nie nedavala by som. a teda ved pokial pribera a je zdravi co na tom, ze to nieje podla tabulky?
skor by som mozno skusila nech viac papka prikrmov ak sa ti zda, ze je malo.
určite nie. ak je vporiadku a spokojný, tak to je úplne zbytočné. takéto dieťatko si už má zvykať papkať normálne a nie mu ešte pridávať UM. ach tie ich tabuľky... 🙄
@sisa96 naco umele?co jej sibe?zbytocne vyhodene peniaze a potom ti maly nemusi uz zobrat prso.Na tabulku zabudni,vypocuj taketo komentare a riad sa dietatkom,ked je on spokojny aj ty si spokojna a pomalicky prikrmy,hotovo
ja si tiez myslim ze take babo by z malo skusat papat s nejakymi upravami to co my takze ako aj baby radia asi skor pridat na prikrmoch alebo viac kojit ak sa da.lebo umelym by sa mu porobil v brusku dost velky neporiadok 😀 ale pokial je spokojny a nejako radikalne nechudne tak ja by som tabulky vobec neriesila folezite je aby bol zdravy
On papá si myslím, že dosť, na posedenie zje 2 jogurty :D Aj polievky mu chutia, zemiaky, krupicu, no všetko proste papá. Ja si uvedomujem, že teraz menej pribral alo pred minulými poradňami, lenže teraz vidá viac energie keďže sa sa začal plaziť, stavať na nôžky a pod. Povedala som pediatričke, že odmietam mu dávať UM, lenže jej názor je, že nemá z čoho priberať keď nebudem ho prikrmovať. Zdá sa mi to pritiahnuté za vlasy. Ešte nás poslala na rozbor krvi či nemá málo železa tak uvidíme aké budú výsledky.
@sisa96 povedz jej otvorene presne toto, že papá a hladný nie je, že UM nedáš a bodka. Veď hádam predsa nebudeš stresovať len za to, že jej to nesedí s tabuľkou, keď je on maličký spokojný tak v tom nevidím dôvod. Môj syn je úplný štuplík, nie je určite tabuľkové dieťa a nikto nás takto "neondil" len pekne papajte ako vám vyhovuje
Dosť dlho som jej to vysvetľovala ale jej názor je stále taký, že treba riešiť problém prečo nepriberá. Lenže on ani na byť po kompletnej tučnejší, ja sama mám len 44kg lebo sai nedarí pribrať. S prvým syn robila to isté už od 1mesiaca, posielala nás na gastro (tam mal výsledky dobré) nakoniec som to vzdala a dala mu UM a tým pádom som aj prestala kojiť pretože malý si rýchle zvykol na fľašu. Roada mi to ako keby silou mocou chcela aby matky prestali kojiť 😑
Zase úplného blbca by som z lekárky nerobila...
@sisa96 Lekárka si je zrejme vedomá, ak si jej povedala o jedení 2 jogurtov na posedenie, že by už asi tretí nezvládol 😉, a tak namiesto pridaní na tuhej strave navrhla pridanie na tej tekutej, ktorá predsa len ide lepšie/ľahšie do žalúdka.
Osobne by som najprv skúsila dieťatku pridať na tej tuhej stravy (napr. viac ovocia, zemiakov, cestovín, zdravých tukov, ovsených vločiek a pod.). Ak by nepomohlo, treba zvážiť jej návrh...
Dieťatko práve teraz (a ešte dlho) potrebuje všetkých živín dostatok. Optimálne priberanie je dôležité!
Keď je všetko ako popisujete, a je dojčený, tak je to úplne choré mu dávať UM. Akože z akého dôvodu? že akože u UM priberie viac??
A narastol ti do dlzky? Ak ano, a rozbory bude mat ok, tak sa vykasli na cele UM. Presne ako pises, deti v tomto veku sa vela hybu, takze casto priberaju malo. Ak zaroven rastie a je zivy a spokojny, tak by som ho umelinou nepchala, este ho zacne zapekat z toho. Doktorke kludne povedz, ze prikrmujes, ked si na tom tak zaklada. Moja vzdy vravi, ze ja ako matka musim dat na svoj pocit 😉
@sisa96 ja by som sa s ňou razdva porozprávala 😠 nevysvetľuj, povedz jej, že takto to je a takto to bude a hotovo. a možno ak nesúhlasíš s týmito jej postupmi skús zmeniť lekára. mne sa neraz stalo pri doktoroch keď tvrdili, že takto musí silou mocou dačo byť a nedá sa a hentoto, že keď sa im človek rázne postaví a ukáže, že si nenechám zametať ani so sebou ani so svojím dieťaťom, tak sa zrazu všetko dalo. niektorí ľudia (a to nie len lekári) sú zvláštni.
nech aj pani doktorka pije UM popri normálnej strave. tiež určite nevyzerá podľa tabuliek. takúto hovadinu som už dávno nepočula. čo boli u nej díleri s mliečkom?
@sisa96 Zaujímalo by ma, koľko tvoj malý váži a koľko teda pribral od poslednej poradne. Pokiaľ sa zmestí do tabuliek, tak by som mu UM nedávala. Moj malý má dnes 1 rok a váži necelých 9kg. Je to málo, pritom je na UM, ale zase príkrmy papá dosť málo. Sesternici dcéra bola kojená a v roku vážila 14kg. Takže určite je to individuálne ako deti priberajú a nie všetky na UM sú tučné. 😉
@sisa96 ak zje dosť a zje hlavne dosť pestrej stravy - t.j. aj maso, zeleninu, ovocie....to si nikde neuvidla, ale snáď áno......a nechudne.....iba pomalinky priberá.....tak je vsetko ok.
áno deti majú krásne priberať a rásť.....a mi im v tom máme pomáhať....ale zase odtial potial.....merať ľudí treba nie dvojakým ale tisícorakým metrom.
toto mi tak trošku príde ako 150cm žieňa dláviť od rána do večera slaninou, lebo veď nech vyrastie, priberie ako ten 100kg a 200cm ujo.
Pridaj mu do jedalnička kašičku, ale UM isto nie, ked máš svoje. Ine by to bolo pri bábu ktore ešte neje prikrmy. Mne syn v 9 mesiacoch uplne odmietol akekolvek mlieko a bol len na prikrmoch.

ja by som urcite nedala😉