icon

Jedenie 11-mesačného dieťaťa

18. dec 2025

Ahojte, môžte sa podeliť o vaše skúsenosti s denným režimom jedenia u dieťaťa 11 mesiacov ? Syn je na umelom mlieku a v okolí nemám nikoho s malý babom …kedy a čo dávate papať. Ja mu dávam zatiaľ desiatu a obed no zvažujem že už začneme dávať aj večeru … nejaké typy na recepty, alebo len popis vášho dňa v rámci stravy ako fungujete a kedy papáju vaše deti, koľko za deň , kedy a čo … ďakujem ❤️

anonym_2a7f92
18. dec 2025

V 11m uz ma mat aj olovrant a veceru, mlieko rano a vecer, pre recepty pozri knihu alebo instagram Pekne papkaj

pribinak
18. dec 2025

Kľudne už môžeš dávať večeru, veď to je takmer ročne dieťa
Na večeru kľudne kasu, alebo prikrm, polievku čo mal na obed
Na olovrant ovocie, jogurt. Mlieko môžeš postupne znižovať

anonym_f1bda0
18. dec 2025

V 11m už raňajky - chlieb, pečivo s nátierkou, zelenina , desiata ovocie, obed varené jedlo, olovrant ovocie, večera polievka, kaša. UM z fľaše len pred spaním. Pomaly môžeš prejsť na bežné jedlá ako jete vy

autor
18. dec 2025

Mliečka papa prirodzene menej lebo desiatu a obed má sýtu a zje všetko, chuti mu… ,”akurát ešte som zvažovala tu večeru, už je veru čas. Prosím ako pripravujete kase ? Kupované alebo doma robené ? Jeho rezim je cca - že papa mlieko o 7:00, desiatu o 10:00 jogurt, vločky, ovocie + mlieko, obed okolo 13:30 maso, zelenina, príloha + mlieko , a potom o 17:00 mlieko , o 20:00 mlieko … ma dva spanky tak nám to časovo takto vychádza, neviem ako to inak zladiť a tu večeru ako zaradiť keďže do 17:00 spi ..Ako to máte vy ?

anonym_2a7f92
18. dec 2025
@anonym_autor

Mliečka papa prirodzene menej lebo desiatu a obed má sýtu a zje všetko, chuti mu… ,”akurát ešte som zvažovala tu večeru, už je veru čas. Prosím ako pripravujete kase ? Kupované alebo doma robené ? Jeho rezim je cca - že papa mlieko o 7:00, desiatu o 10:00 jogurt, vločky, ovocie + mlieko, obed okolo 13:30 maso, zelenina, príloha + mlieko , a potom o 17:00 mlieko , o 20:00 mlieko … ma dva spanky tak nám to časovo takto vychádza, neviem ako to inak zladiť a tu večeru ako zaradiť keďže do 17:00 spi ..Ako to máte vy ?

@anonym_autor ved po zobudeni okolo 17-18 vecera a podla mna mu davas vela mlieka, 5x denne, naco ku kazdemu chodu ma este mlieko?

autor
18. dec 2025
@anonym_2a7f92

@anonym_autor ved po zobudeni okolo 17-18 vecera a podla mna mu davas vela mlieka, 5x denne, naco ku kazdemu chodu ma este mlieko?

@anonym_2a7f92 rozumiem, len potom sa mu posunie večera pred spaním … každé tri hodiny cca papa. A mlieko preto lebo mi povedala doktorka že do roka je to stále len prikrm a mám ponúkať ešte mlieko na “ dokrmenie “ ak dieťa vyžaduje … a môj vždy vypije … preto chcem dať už večeru a už bude menej mliečka myslím.. aj desiata a obed mu robím len polovičnú porciu mlieka lebo je sýty z jedla

belllinka
18. dec 2025

Už dávno mal mať zavedené všetky chody. Určite zruš to mlieko 5x denne, úplne stačí k raňajkám a ako druhá večera. Raňajky, kaša, pečivo, zelenina... desiata ovocie, obed, olovrnt ovocie, večera hustá polievka alebo kaša a večer ešte mlieko

anonym_942a80
18. dec 2025

raňajky (chlebík, 1 podkovicka alebo jogurt cca 150g, vždy kúsok ovocia) okolo 7:30, desiata - ovocná kapsicka 150g okolo 10;00, obed niečo varené, 150-180g o 12:00, druhý obed polievka o 14:00, okolo 200 ml, olovrant okolo 16:00 buď jogurt alebo chlebík, podľa toho čo mala ráno, alebo niečo varené čo sme jedli aj my len v oklieštenej detskej verzii, večera o 18:00 - obilná kaša z 270 ml umelého mlieka, v inej podobe ho nechce. To je všetko, v noci spí, nepapá ani raz.

anonym_b84835
18. dec 2025

Ak ti pekne papa tak mu urcite mozes dat aj veceru. My co mame doma nejedakov tak sme radi ze aspon mlieko piju 😀

siska53
18. dec 2025

@anonym_autor v tom.veku uz mali aj olovrant - jogurt a na veceru kasu, cize 5 jedal a popri tom .mlieko.

simca06022011
18. dec 2025

no v takmer roku moja mala ranajky - robila som jej rozne obilninove kase s ovocim sezonnym istu dobu, lebo mne velmi chlieb nechcela (to inak z bukovskeho kucharskej som mala myslim :D) , bez mlieka, kadeco a UM, desiatu pomenej, vacsinou ovocie, chodievali sme vtedy von, cize len take do ruky nieco, riadny obed polievku a druhe, olovranotvala jogurt, banan, vyzivu, piskoty.. veceru mavala goodnight kasu a mlieko. jedla vsetko zaradom co bolo opdla veku dovolene, velmi pestre mala tie obedy, ja som bola velmi tabulkova:D nik nemal deti okolo a moja mama je ten typ, co zriedi UM podla oka a tesi sa ked tej vody par tyzdnove babo vypije dva deci a je furt hladne... bachne do toho aj kamilkovy caj s medom a hocico da dietatu, tak tam som sa neradila :DD