Jedenie 11-mesačného dieťaťa
Ahojte, môžte sa podeliť o vaše skúsenosti s denným režimom jedenia u dieťaťa 11 mesiacov ? Syn je na umelom mlieku a v okolí nemám nikoho s malý babom …kedy a čo dávate papať. Ja mu dávam zatiaľ desiatu a obed no zvažujem že už začneme dávať aj večeru … nejaké typy na recepty, alebo len popis vášho dňa v rámci stravy ako fungujete a kedy papáju vaše deti, koľko za deň , kedy a čo … ďakujem ❤️
Kľudne už môžeš dávať večeru, veď to je takmer ročne dieťa
Na večeru kľudne kasu, alebo prikrm, polievku čo mal na obed
Na olovrant ovocie, jogurt. Mlieko môžeš postupne znižovať
V 11m už raňajky - chlieb, pečivo s nátierkou, zelenina , desiata ovocie, obed varené jedlo, olovrant ovocie, večera polievka, kaša. UM z fľaše len pred spaním. Pomaly môžeš prejsť na bežné jedlá ako jete vy
Mliečka papa prirodzene menej lebo desiatu a obed má sýtu a zje všetko, chuti mu… ,”akurát ešte som zvažovala tu večeru, už je veru čas. Prosím ako pripravujete kase ? Kupované alebo doma robené ? Jeho rezim je cca - že papa mlieko o 7:00, desiatu o 10:00 jogurt, vločky, ovocie + mlieko, obed okolo 13:30 maso, zelenina, príloha + mlieko , a potom o 17:00 mlieko , o 20:00 mlieko … ma dva spanky tak nám to časovo takto vychádza, neviem ako to inak zladiť a tu večeru ako zaradiť keďže do 17:00 spi ..Ako to máte vy ?
Mliečka papa prirodzene menej lebo desiatu a obed má sýtu a zje všetko, chuti mu… ,”akurát ešte som zvažovala tu večeru, už je veru čas. Prosím ako pripravujete kase ? Kupované alebo doma robené ? Jeho rezim je cca - že papa mlieko o 7:00, desiatu o 10:00 jogurt, vločky, ovocie + mlieko, obed okolo 13:30 maso, zelenina, príloha + mlieko , a potom o 17:00 mlieko , o 20:00 mlieko … ma dva spanky tak nám to časovo takto vychádza, neviem ako to inak zladiť a tu večeru ako zaradiť keďže do 17:00 spi ..Ako to máte vy ?
@anonym_autor ved po zobudeni okolo 17-18 vecera a podla mna mu davas vela mlieka, 5x denne, naco ku kazdemu chodu ma este mlieko?
@anonym_autor ved po zobudeni okolo 17-18 vecera a podla mna mu davas vela mlieka, 5x denne, naco ku kazdemu chodu ma este mlieko?
@anonym_2a7f92 rozumiem, len potom sa mu posunie večera pred spaním … každé tri hodiny cca papa. A mlieko preto lebo mi povedala doktorka že do roka je to stále len prikrm a mám ponúkať ešte mlieko na “ dokrmenie “ ak dieťa vyžaduje … a môj vždy vypije … preto chcem dať už večeru a už bude menej mliečka myslím.. aj desiata a obed mu robím len polovičnú porciu mlieka lebo je sýty z jedla
Už dávno mal mať zavedené všetky chody. Určite zruš to mlieko 5x denne, úplne stačí k raňajkám a ako druhá večera. Raňajky, kaša, pečivo, zelenina... desiata ovocie, obed, olovrnt ovocie, večera hustá polievka alebo kaša a večer ešte mlieko
raňajky (chlebík, 1 podkovicka alebo jogurt cca 150g, vždy kúsok ovocia) okolo 7:30, desiata - ovocná kapsicka 150g okolo 10;00, obed niečo varené, 150-180g o 12:00, druhý obed polievka o 14:00, okolo 200 ml, olovrant okolo 16:00 buď jogurt alebo chlebík, podľa toho čo mala ráno, alebo niečo varené čo sme jedli aj my len v oklieštenej detskej verzii, večera o 18:00 - obilná kaša z 270 ml umelého mlieka, v inej podobe ho nechce. To je všetko, v noci spí, nepapá ani raz.
Ak ti pekne papa tak mu urcite mozes dat aj veceru. My co mame doma nejedakov tak sme radi ze aspon mlieko piju 😀
@anonym_autor v tom.veku uz mali aj olovrant - jogurt a na veceru kasu, cize 5 jedal a popri tom .mlieko.
no v takmer roku moja mala ranajky - robila som jej rozne obilninove kase s ovocim sezonnym istu dobu, lebo mne velmi chlieb nechcela (to inak z bukovskeho kucharskej som mala myslim :D) , bez mlieka, kadeco a UM, desiatu pomenej, vacsinou ovocie, chodievali sme vtedy von, cize len take do ruky nieco, riadny obed polievku a druhe, olovranotvala jogurt, banan, vyzivu, piskoty.. veceru mavala goodnight kasu a mlieko. jedla vsetko zaradom co bolo opdla veku dovolene, velmi pestre mala tie obedy, ja som bola velmi tabulkova:D nik nemal deti okolo a moja mama je ten typ, co zriedi UM podla oka a tesi sa ked tej vody par tyzdnove babo vypije dva deci a je furt hladne... bachne do toho aj kamilkovy caj s medom a hocico da dietatu, tak tam som sa neradila :DD

V 11m uz ma mat aj olovrant a veceru, mlieko rano a vecer, pre recepty pozri knihu alebo instagram Pekne papkaj