icon

Kedy začať zavádzať prvé príkrmy pre bábätko?

siskaa86
27. sep 2026

Ahojte viem sa spýtat od koľkých mesiacov ste začali dávať prikrmy..čo konkrétne a ako to bábätká zvládali..

anonym_2ededc
•
27. sep 2026

Od 6. mesiaca. Klasika mrkvicka zemiak cuketa a striedať.
Potom vsjecny zltok a masko od kosti. Postupne červená šošovica, ruzicky karfiolu a brokolice batat

Ideálne ak máš domáce vajcia a masko. Dobre je morcacie teľacie králik kuracie

Prikrmy rob take riedke a ponúkaj piť vodičku

Ale ja som mala dojčené dieťa

anonym_318f92
•
27. sep 2026

prikrmy zacni zavadzat ked sa dieta zacne zaujimat o jedlo. moji zacali v 5 mesiacoch. nesuhlasim z radou ze maju byt riedke, vypozoruj co vyhovuje tvojmu dietatu. moji napriklad nemali radi rozmyxovane a uz vobec nie riedke, uprednostnovali hustejsie len popucene, okolo 9- 10 mesiacov vyslovene vyzadovali kusky aby mohli prstami vyberat a skusat, tiez inak dojcene deti

anonym_74c572
•
27. sep 2026

Od 5 ale vsak sa porad s pediatrickou, kedy odporuci.

anonym_d21698
•
27. sep 2026

Hovori sa ze dojcene od pol roka. Deti na umelom mliecku od ukonceneho 4.mesiaca.
Kazdopadne som zacala prv zeleninou. Bud varis alwbo na pare.
Mixovat.
A ozaj necakaj ze ti bude papat hned nejake 50-100g dávky. Ozaj len nech spoznava nove chute. Olizuje lyzicku. Neskor som pridala aj ovocie. Tak masko a zltok. Nakoniec aj lepok. Kasicky.

guudy
•
27. sep 2026

@siskaa86 podla odporucania pediatra. Tie odporucania sa totiz rokmi menia.

anonym_fdbb87
•
27. sep 2026

@siskaa86 dojčené od 6 mesiacov, na UM od 4 sa môže.
My sme začali pred 2 týždňami, zemiak varený mixovany s tyčovým mixerom, potom hneď zemiak a cuketa, cuketa a mäso, mrkva a žĺtok. Nedodrzali sme, že jednu vec 3 dní kvôli alergénom. Ideme dať krupicovu kašu s vodou robenu kvôli lepku.

beata_k
•
27. sep 2026

@siskaa86 Najnovsie od ukoceneho 6. mesiaca. A to dojcene i nedojcene. Zvycajne zemiak, mrkva...Dieta musi o jedlo prejavit zaujem, inak je to zbytocne.