icon

Koľko je adekvátne nočné pitie u 2 ročného dieťaťa?

annie13
25. okt 2010

Náš 25 mesačný syn si stále v noci vyžaduje pitie čajík 4-5 fľašiek čo 1,25 litra, je to normálne? Nejdeme ho utíšiť kým nedostane čajík. Zhoršilo sa to ako bol v nemocnici, prestal chodiť na nočník, dokonca už aj v noci mu musím vymieňať plienku keďže tak veľa vypije. Starí rodičia ma začali strašiť s cukrovkou
Pijú alebo pili Vaše deti v noci?
ako ho odučiť?
ísť na vyšetrenie?
dakujem

Strana
z2
andreasiskova3
17. dec 2014

Fuha mne sa to zda strašne moc na noc. Moji chlapci nikdy v noci nepili čaj , len keď mali horúčky to museli. Ale zas je pravda že každej dieťa je iné, no aj tak si myslím že jednoznačne to treba obmedziť. A čo na to doktorka ? Zdá sa jej to v poriadku ? Určite by som sa jej na to opýtala.

cenculinka
17. dec 2014

Félix tiez vela pil v noci, ma skoro 25 mesiacov, zavislak na mlieku, den-noc len mlieko, v noci v pohode aj 2 fľaše ☹ ale stopli sme to asi pred týždňom, namiesto 2 flias mlieka dostal 2 flase cistej vody, vstal a chcel mie-o, podala som.mu vodu ze tu he a on si lahol a cucal a chrapal dalej...je to.len zlozvyk, kym sa celkom nepreberie, je mu fuk co ma vo flasi...uz 2 noci spi len s 1/2 flase vody, dnes rano vstal a prvykrat v zivote sucha plienka 🙂 aj lepsie spal.cez noc, nebol taky nespokojný ako on vie byť

viktorria
12. feb 2015

Nas Matej bol velky jedak od narodenia. Dojcila som len 3 mesiace a od vtedy sme na umelom mlieku. Od kedy vedel drzat flasu sam, zaspaval s nou sam v postielke. Zacali sme rozlisovat rastove fazy - stiahol 5 - 6 flias po 240 ml za noc a nerastove fazy 2 - 3 flase za noc. Ked bol chory a nemohli sme mlieko, to len bola katastrofa. Cajik odmietal a aj vodu a preplakal cele noci. Teraz ma 2,5 roka a posledne 3 choroby neboli az take dramaticke, zaspal sam s malou flasou nesladeneho caju - 120 ml. Ked som mu vsak opat dala na noc mlieko, z 1 flase sme stale sklzli ku 2 - 3 flasiam za noc. Pricom precikal minimalne 4 plienky a rano sa aj tak zobudil precikany az za usami.
Teraz bol prechladnuty a zase sme na cajiku v noci - 2 male flase po 120ml. Nechcem mu dat mlieko, lebo zase sklzneme k 3 flasiam. A mam tiez pocit, ze spi kludnejsie ako s mliekom.
Normalne vypije asi 6 salok (250 ml) nesladeneho caju a nejaku vodu za den. Pride mi to dost, tak neviem preco este aj v noci chce pit. Tiez mi to pride, ze ho dudel na flasi ukludnuje. Cez den sme bez plienok, davam mu ju ked ideme von, na poobedny spanok a na noc. V septembri by mal ist do skolky, tak neviem ako tie plienky zrusit, ked on zaspava s flasou a tym padom sa pocas spanku pocika. A tiez by som sa chcela opytat kedy davat mlieko a ci vobec ked mu staci len caj? Mate niekto podobny problem?

sardinka333
17. feb 2015

Prikláňam sa k tomu, že ide o zvyk...moja malá sa budila tiež v noci často, dudlík nikdy nechcela 😒 Zubárka ked som bola so synom a spomenula som jej to popíjanie tak povedala, že ak už dieťa má zuby tak ŽIADNE pitie čaju a tých sypaných hipp čajov v noci! Len voda! Zuby sa rýchlešie pokazia ak su naložené v cukre alebo fruktoze, ako to radi výrobcovia nazývaju. Ak sa jedná o inak zdravé dieťa, tak ide o to ,,kto dlhšie vydrží,,. Či ty si budeš pevne stáť za svojim a časom prestane, postačí voda vo flaši, alebo ťa rev a plač zlomí a budeš to riešiť o to dlhšie. My sme tak sekli aj večerné nekonečné uspávanie....koniec, finito tejto otročiny bez konca...Samozrejme ak si nie si istá porad sa so svojou pediatričkou.

marissenka
17. feb 2015

Je to len zvyk,..dajte im pit cistu vodu na lyzicke alebo z poharika,nie cez cumel.potom uvidite ako su naozaj smadni.ved tolko pitia zatazuje ladviny...

hanka51
20. feb 2015

Moja vnučka zas odmieta pit mlieko a je zavisla na čaji na tom by nebolo nič ,ale pije ho skoro cely den ba aj v noci sa na to budi že chce čaj a pti tom aj trošku schudla ........................ mate niekto s tym taky isty problem?

katka1981
12. okt 2017

@hanka51, pokial nema cukrovku, tak je to cisto zlozvyk. Zaspava s cajom vo flaske? Alebo ako zaspava?

victory7897
12. okt 2017

@katka1981 téma je stará 2roky takže nič

katka1981
12. okt 2017

@victory7897, som si nevsimla 🙂 Dik

balu248
3. jún 2018
orchidea375
17. okt 2018

Zdravím.Aj môj synček vypije cez noc 3-4 300ml fľaše sirupovej vodi.Ma 19mesiacov.Cistu vodu mi nechce.Celu noc sa mi prebúdza, keď mu dám fľašu tak sa nápije a ďalej spinká ,ale to sa opakuje každé dve hodiny.Som stoho už zúfalá.Uz som rozmýšľala či nie je hladný.Ale mlieko mi už nechce piť.Citam tu o cukrovke.Je to možné? Prosím poraďte.

Strana
z2