Ktorá kašička je naj pre nekojené 5,5 mesačné dieťa na noc?
Mate nejaku vyskusanu? Prikrmy mojej malej nerobia problem ale na noc by som jej chcela dat na skusku nejaku kasicku. Aka je fajn? Dakujem
Ja davam Nutrilon ryzovu...je taka lahucka, krasne sa rozmiesava. Nestle ryzova je tiez fajn, ale dost sa hrudkuje.
Nas maly ma skoro 6mesiacov a od cca 4 a pol papa nestle na dobru noc. Uz sme mali jablkovu, teraz mame bananovu a velmi nam chutia. U babky mame nutrilon bez prichute. Jemu chuti ale mne sa zda strasne sladka. Teraz mame doma Milupu ovocnu a ryzovu tak som zvedava ale myslim, ze s tym problem nebude. Deti maju radi sladke chute
Z vlastnej skusenosti odporucam mliecnu kasu od Nestle- Moja prva kasa, je ryzova, bez pridavku cukru, lahko stravitelna, asi nou by som zacala. Neskor mozes kase menit. Moja dcerka bude mat 8 mesiacov, ale stale jej kupujem iba take kase bez pridavku cukru.(Nestle, Hipp bio kase) Myslim, ze toho cukru a sladkeho si uzije neskor az az...
Ak sa môžem pripojiť, tak moja dcerka mala strašne problemy po ryžovej kaše,budila sa mi v noci strašnym plačom..keď som ju vysadila tak bolo opeť dobre..a nakoniec nam pomohla obyčajna detska krupica (to čom sme jedli aj mi ked sme boli maly 🙂 )
@majula25
@zarinkabublinka
@something
@sante81
@monro
@katkaseiner mozem dat malej aj biley jogurt napriklad s popucenym banaikom alebo uvarenym jablckom? A este sa spytam.ye ci by jej uskodilo keby som jej len tak do ruky dala tu dlhu piskotku? Idu jej zubky a tym by si to tak pooskrabkala trosku lebo hryzatka nechce... Dakujem a dakujem aj za odpovede urcite niektoru vyskusam. Ona mi spinkava pekne od vecrra.od siedmej do rana do pol siedmej takze stym problem nemam ze by ju mliecko.nezasytilo ale chcela by som.jej pre zmenu kusok '-)
@saska2208 Este sa vratim k tym kasickam, pisala si, ze Tvoje dietatko nie je kojene tak asi by som vyskusala kasu tej znacky od ktorej papa aj mliecko, skusila by som ju dat tak hodinku a pol pred spanim, lebo naozaj pre niektore deticky je kasa tazka na noc a potom ich boli brusko. Kazde dietatko je ine. Co sa tyka jogurtov tak ako pise monro tak cca od 8 mesiacov, ja mojej malej este nedavam ale o tyzden uz zacnem so smotanovym bielym. Kvoli zavadzaniu lepku odporucam taktiez obcas dat kusok korky, alebo rohlik na zuzlanie, ja davam obcas aj nestle baby susienku do rucky, su bez cukru, bez lepku, ale na zubky su fajn🙂))
@zarinkabublinka no moja mala ma 5 mesiacov aj 2tyzdne... Tie susienky som videla v obchode ale tam pise ze je to az od ukonceneho 6 mesiaca. Tak som radsej nebrala preto som sa spytala clna tie piskoty aj nad kukuricnymi chrumkami som rozmyslala ale to sa bojim aby sa jej to nenalepilo na podnebie a potom by mohlo byt zle... Davam jej Francuzske mliecko tak skusim pozret daku tu kasicku. Dnes ma na obed mrkvicku a zemiacik s kustikom masla 🙂
@saska2208 čo sa týka kukuričných chrumiek, tak odporúčam od bersi Maxínek - je bez soli a malý papá o sto šesto.... aj keď sa mu to prilepí na podnebie, tak cumle až sa mu to roztopí.... a inak ja vôbec neochucujem zeleninku ani olejom ani masielkom a malý papá a papá....
@aadulik2110 pozream ze tvoj syncek ma uz 7 mesiacov... Moja uz ide mat v utorok pol roka... A odkedy davas tie chrumky? 🙂
@saska2208 od pol roka môže kukuričku, tak varím kukuričnú kašu sem tam a sem tam papá aj chrumky.... nepapá ich každý deň, striedam to aj s kexíkom a teraz od 7. mes. máme aj ryžové oblátky a tie tiež veľmi chutia.

Moja mala bola dokrmovana spociatku, potom cisto kojena. Teraz ma 4 a pol mesiaca a uz mesiac otvara ustocka na vsetky kasicky ktore sme kupili. Skus zacat kasickou od Nestle (Moja prva kasa). Ta je uplne uzasna, ale nasej princeznej velmi chutia aj od Hami - bananova, vanilkova a marhulova. Vyzivky nam spapa (chvilu jej ale trvalo zvyknut si na kysle chute, kedze do vsetkych pchaju jablcka), ale neotvara na ne ustocka tak ako na kasicky... tie jej jednoducho velmi veeeeeelmi chutia 🙂 Radost ju krmit 🙂