icon

Kurací rezeň a uhorkový šalát. Je to vhodné pre ročné deti?

bobabooobiii
1. máj 2026

Zdravím,
chcem sa Vás spýtať na jednu vec. Dávate svojim deťom kurací rezeň a uhorkový šalát (klasika cukor, soľ, ocot)? Môj malý to miluje a máme UŽ 14 mesiacov 😍

anonym_bca6c6
1. máj 2026

Áno. Uhorky miluje.

anonym_ce3eeb
1. máj 2026

v takom veku uz je ozaj moze takmer vsetko hlavne ak mu chuti

weleda123
1. máj 2026

V 14m som jej dávala rezeň, ale robený v rúre, nie pražený na oleji. Uhorkový šalát je za mňa ok. Veď toho nezjedia takí drobci na kilá.

bobabooobiii
autor
1. máj 2026

@bobabooobiii som veľmi rada za vaše odpovede. Ja som sa bála niekde povedať, že ten malý papá vysmažený rezeň a ešte aj šalát s octom 😂

anonym_5c7dc0
1. máj 2026

A co ta vedie k tomu, davat tak malemu dietatu rezen?
Vysmazanie je najhorsia priprava masa, nezdrava.. Je to mastne, plne prepaleneho oleja.. mnamka, ze?
A este, zjavne to dieta to nejedlo prvy krat..
Ale to je jedno, co si myslim, kazda matka vybera jedlo pre dieta podla svojho uvazenia..

anonym_ccfd9a
1. máj 2026

@bobabooobiii V tom veku jedli uhorku, ziaden uhorkovy salat. A maso len na pare alebo dusene. Na vyprazane mali cas. Nevidim zmysel.v tom pchat do tak malych deti vyprazane a octove veci. Koniec koncov, ani my by sme vyprazane mali jest vynimocne.

Ale je to tvoje dieta, daj mu jest, co ty chces.

janettdamian
1. máj 2026

Nie nedávala som deťom v tomto veku vysmážané jedlo. Kuracie mäso pečené, dusené. Uhorku iba nakrájať do ruky, bez soli atď.

natalka13
1. máj 2026

Nie nejedli vysmazane. Nikdy nebol problem 1 kusok urobit na prirodno.

anonym_e75b56
1. máj 2026

Moje deti jedli iba rezne. Volali ich mäsko v kožuchu a chutilo im veľmi. Na prírodno mi mäso nezjedli, keď boli starší vysvetlili mi, že vraj ich z toho pohľadu naň napínalo, hnusilo sa im, že bolo také holé.

anonym_8434cc
1. máj 2026

Robím rezne v rúre a jedávame ich všetci na takýto sposob. Vyprážané by som 14 mesačnému pravidelne nedávala. Je v tvojich rukách, aké stravovacie návyky bude v tomto veku mať. Takže radšej volím rezeň robený v rúre, kde ho len pokvapkám trochou olivového oleja. A uhorku iba nakrájam. Ak mu to plánuješ dávať raz do mesiaca tak okay, ak pravidelne, tak by som volula zdravšiu verziu

janettdamian
1. máj 2026
@anonym_e75b56

Moje deti jedli iba rezne. Volali ich mäsko v kožuchu a chutilo im veľmi. Na prírodno mi mäso nezjedli, keď boli starší vysvetlili mi, že vraj ich z toho pohľadu naň napínalo, hnusilo sa im, že bolo také holé.

@anonym_e75b56 ale to asi neboli 14 mesačné deti, keď jedli rezne, či? To si akože starší pamätali čo cítili v 14 mesiacoch?

anonym_e75b56
1. máj 2026
@janettdamian

@anonym_e75b56 ale to asi neboli 14 mesačné deti, keď jedli rezne, či? To si akože starší pamätali čo cítili v 14 mesiacoch?

@janettdamian Asi od roka ako začali normálne jesť, mi obaja čisté mäso vyplúvali a krútili sa už keď ho videli na tanieri. Dcéra mäso na prírodno nezje vôbec, ani neochutná. Vyprážam v rúre a také si dá a teraz, v puberte, jej aj vyprážané dávam do žemle, proste pohľad na mäso nie je pre ňu nič príjemné. Ale zas nejedia to denne. My mäso celkovo nemusíme.

anonym_602523
1. máj 2026

Určite by som v takomto veku nedávala ani rezeň ani ten šalát. To nie je jedlo vhodné pre tak malé dieťa.

janettdamian
1. máj 2026
@anonym_e75b56

@janettdamian Asi od roka ako začali normálne jesť, mi obaja čisté mäso vyplúvali a krútili sa už keď ho videli na tanieri. Dcéra mäso na prírodno nezje vôbec, ani neochutná. Vyprážam v rúre a také si dá a teraz, v puberte, jej aj vyprážané dávam do žemle, proste pohľad na mäso nie je pre ňu nič príjemné. Ale zas nejedia to denne. My mäso celkovo nemusíme.

@anonym_e75b56 chápem, len ma to zaujalo, že si pamätali čo "cítili v 14 mesiacoch"

anonym_add37e
1. máj 2026

Nie, nie je to ok v tom veku. Rezen nedavam ani mojmu takmer 3 rocnemu, nemam dovod davat mu tazke vyprazane veci, maso ma velmi rad, ale inak robene. A uhorku odmalicka jedava len tak samotnu. Ako deti naucis, tak budu jest, cize argument miluje to neobstoji…

anonym_bc6098
1. máj 2026

@bobabooobiii vysmazaný rezeň neviem ci je vhodný vôbec pre niekoho, z hľadiska výživovej hodnoty sa teraz bavíme, keďže sa jedná o ročné dieťa. Rovnako nepotrebuje do uhorkoveho šalátu soľ a cukor. Všetko čo si mu mohla dat ako tak zdravé si skazila a spravila si mu z toho sajrajt pre žalúdok. Ale nevadí, hlavne ze mu chutí 🙈😅 podľa mňa aj kofola mu bude chutiť, daj mu zapiť. Na zdravie.

patriciah1
1. máj 2026

@bobabooobiii mám 14 mesačnú dcéru a vysmažaný rezeň by som jej určite nedala...z toho, čo si napísala by som jej dala nakrájanú uhorku

weruska1311
Včera o 05:03

Určite ten rezeň nepapá denne, takisto uhorkový šalát .. našim som dávala, bola som rada, že im chuti

kvadrinkaaa
Včera o 05:22

Vyprážané nejem ani ja, takže ani deti. Inak mäsko mali radi a aj majú. ♥️
Uhorku len tak nakrajanú na kolieska. 🥒

natalka13
Včera o 06:13
@anonym_e75b56

@anonym_e75b56 pamatali si ako im v roku prislo maso na prirodno hole. Aj nakrajane na minikusky. No to urcite.🙈

veselo_neveselo
Včera o 07:13

Salat s octom je ok, na tom nie je nic skodlive? To.sa bat povedat nemusis. 😁

Ten rezen uz je diskutabilny...no ale z jedneho rezna mu nic nebude. Ide len o to, aby si nezvyklo 3x tyzdenne smazene, raz rezen, potom hranolky, potom zas smazeny syr, dalsi fen na nieco do mekaca...

Toto je problem, ze sa z toho stane rutinne jedlo; nie jedenkrat rezen.

bielasovicka
Včera o 07:35

Mňam, aj by som si dala 😊
@bobabooobiii

elz1920
Včera o 14:18

Zdravé-nezdravé, celý určite nezje, pokiaľ zje aj zemiaky alebo ryžu, tak je najedený.
Ako mama nejedáka by som sa tešila a skákala od radosti.

anonym_d7150f
Včera o 19:35
@elz1920

Zdravé-nezdravé, celý určite nezje, pokiaľ zje aj zemiaky alebo ryžu, tak je najedený.
Ako mama nejedáka by som sa tešila a skákala od radosti.

@elz1920 toto pochopia len mamičky nejedákov a nie bio eko raw matere.

anonym_5c7dc0
Včera o 19:41
@anonym_d7150f

@elz1920 toto pochopia len mamičky nejedákov a nie bio eko raw matere.

@anonym_d7150f toto nema s bio eko raw absolutne nic spolocne..
A o to viac, ked dieta nic nechce, tak ho nenapcham olejom..
A to pisem ako matka nejedakov, ktore do roka zili na mlieku a lyzicke prikrmu mixovaneho