icon

Mám už prikrmovať trojmesačné dieťa?

izabel125
2. mar 2017

Dobry den chcela by som od vás radu mam 3 mesačne bábetko na poradni mi lekár poradil že možme zača.ť malu pomali prikrmovať ale iba po trošku aby si zvikla mrkvičkov .Prosím vás o radu nieje to skoro?,

sardinka336
2. mar 2017

@izabel125 ak dieta nie je dojčene tak od ukončeneho 4. mesiaca mozeš začať prikrmovat.

izabel125
autor
2. mar 2017

@sardinka336 Je na umelej strave takže treba ešte počkat mesic 🙂 dakujem

moni244
2. mar 2017

Je to skoro

dominika6
2. mar 2017

@izabel125 od 20 týždna

sibalka21
2. mar 2017

Ano je to skoro.... Najskor az od ukoncene 4teho podla lekarov....

delmondo
2. mar 2017

Začína sa medzi ukončeným 4. a 6. mesiacom v závislosti od toho, či prejavuje záujem o tvoje jedlo. Skôr isto nie. Tráviaci sústava sa stále ešte vyvíja.

izabel125
autor
2. mar 2017

Dakujem za rady 🙂

lorela
2. mar 2017

@izabel125 Nie je smerodatným ukazovateľom záujem o jedlo, pretože niektoré deti by ho neprejavovali ani v dvoch rokoch 🙂.
Najskôr od ukončeného 4. mesiaca je vhodné dokrmovať nedojčené detičky.

sono2
2. mar 2017

Také zaujímavé. Lekár ti to poradil a ty sa pýtaš tu laikov, či to robiť. Načo si potom bola u doktora? By som na tie poradne nechodila.

lorela
2. mar 2017

@sono2 Pochopiteľne, lekár má mať rozhodujúce slovo.
Ale nemusí byť na škodu vypočuť si názor alebo skúsenosti druhých. Hlavne v prípade takých rád lekárov, ktorí v 4. mesiacoch dieťaťa poradia mamičke natrieť chlieb Bambínom, rozžuvať so slinami v ústach a dať dieťaťu zjesť.

sono2
2. mar 2017

@lorela veď Ok. Mne to len také smiešne prišlo, že ak jej vždy niekto povie opak ako doktor, tak bude mať vždy guláš v hlave.

gabona1
2. mar 2017

Ahoj, mne to v treťom mesiaci príde veľmi skoro dieťatko prikrmovať. Ja by som ešte počkala aspoň do konca 4 mesiaca, veď na príkrmy je vždy čas. Ak kojíš, tak dieťatko má všetko, čo má mať a tam stačí až po 6 mesiaci. Ako si sa nakoniec rozhodla?

papricka33
2. mar 2017

@izabel125 aj u dojčených detí sa po novom odporúča využiť tzv. imunologicke okno po 4. mesiaci. Predpokladá sa že v období medzi 4-6 mesiacom sa má dieťa stretnúť s rôznymi typmi alergénov (aj lepok), postupne. Na nete nájdeš čím začať, aké skupiny potravín zavádzať. Naozaj ide skôr o ochutnavanie, olizovanie lyžičky, postupne ochutnavanie malého množstva. Vždy po ochutnaní novej potraviny treba počkať deň -,dva a sledovať reakciu, aby si mala prehľad na čo ako reaguje. Mrkvou by som nezačínala 😉 Inak mám odskúšané. Neviem či zabralo to, ale dcérka dostala prikrmy až po 6. mesiaci, je alergická. Synček šiel "po novom" a zatiaľ nič. Obaja dojčení dlho, obaja očkovaní....

zajkula62
Autor odpoveď zmazal