icon

Môžem polročnéj dcérka už dávať jogurt?

alzbeta79
8. okt 2011

Alebo radšéj pribináčika, alebo niečo podobné? Svokra mi vravela, aby som jej už začala dávať jogurt, alebo dokonca parmezán. No nechcem jej poškodiť, tak sa pýtam kedy ste začali dávať mliečne výrobky vy. 🙂

jezkomanka
9. okt 2011

Co clovek to nazor. U nas odporucaju pediatri jogurty od 6. mesiaca, takisto aj citrusy a jahody po 6.mes. Samozrejme vsetko s mierou.

aduskatt
9. okt 2011

jasne, parmezan, hrozno a biele vino..........nech to ma uz komplet.sorry, ale neudrzala som sa.....

janka5861
9. okt 2011

skus rezen 🙂)) ale nie teraz vazne ... kazdy vek ma svoje jedlo a obzvlast male deturence ... o nic nepride este ... pockaj .. ...

katmi
9. okt 2011

baby prepacte ale ste fakt niektore kompletne??????? (toto bolo vseobecne na tie, ktore sa pytaju kazde v priemere dva tyzdne,ako sa ma stravovat ich kojenec 🙄 😠 ) a teraz konkretne k otazke - ako sa mozes pytat taku totalnu hovadinu????? nechces jej dat martiny s olivami???? sorry, ale tiez som sa neudrzala... a tiez nechapem,co maju vsetci s tymi pribinakmi... pchali by ich do deti najradsej od troch mesiacov,sak lebo to je "len" jogurt...pritom pribinak ma od jogurtu na mile daleko...

lindda
9. okt 2011

jasne ze hej ale treba davat nie tvarohove pokial nema reflux alebo nejake ine ochorenie

p4
9. okt 2011

mne pedoska odporucila jogurt od 9 mesiaca, ja davam od zhruba od polky 7meho,co ona nevie a ani ma to nezaujima. pribinacika mal uz tiez,ale po tom som si o tom nieco studovala a ze vraj je to riadny humus, takze teraz len jogurt...bud biely,alebo niekedy vanilkovy.

iinuska
9. okt 2011

nie
mimochodom, svokry su najmudrejsie, teda aspon ta moja, aby som niekoho neurazila 😝

hasleerka
9. okt 2011

takéto veci som ja riešila s mojou doktorkou ... detičkám netreba zaťažovať brušká ... ak im stačí mlieko a doplňať zeleninkou ...

cmulinko
9. okt 2011

ja osobne v 6 mesiacoch mojich deti zacinam riesit prvy prikrm...takze otazka jogurtu v tomto veku je pre mna este dost neaktualna.

rosienka
9. okt 2011

a hranolky tu sa tu este neriesili? Lebo to sa vraj od 5. Mesiaca moze, nie? 😀

livka299
9. okt 2011

Kde sa ponáhľate baby? Veď to stojí aj prachy 😀 😀 nekupujte kým ozaj nemusíte

happy8051
9. okt 2011

ja som sa snazila dieta plne kojit do polroka.... potom som si trikrat rozmyslela, co jej dam zjest a kolko.... nuz ale kazdy podla seba..niekto sa snazi setrit detske creva, iny by tam v piatich mesiaoch najradsj napchal kompletne denne menu.....
pribinacik??? moja to obsahuje tvaroh... ten sa smie od roka... a mliecne veci vobec s tymi by som bola opatrnna... nechcem strasit ale... ty vies co je intolerancia kravskej bielkoviny?????? sorry ale asi som fakt truba a nechapem....kam sa vsetky zeniete s tymi prikrmami

lucia20
9. okt 2011

baby, to uz tu nikto neviete reagovat normalne a odpovedat vecne na otazku bez vasi zbytocnych mudrosti???? ja na jej mieste by som lutovala, ze som sa vobec cosi spytala. miesto toho, aby ste jej poradili ju tu hanite. a s tym parmezanom nepisala, zejej ho chce dat, ale ze SVOKRA by jej ho najradsej dala...... ach jaj.....

pici
9. okt 2011

parmezan isto nie a myslim ze ani jogurt nie je este vhodny... ale ked jej das jeden zase sa nic nedeje...

diid
10. okt 2011

pozrela som do chladnicky na jogurt, pise ze od 6 mes. a viac. Ja som davala az okolo 9mes. v 6 mes. sme jedli sladky zemiak, mrkvu, zeleninu, ovocie.. Syr az od roka po tom, co sme zacali pit kravske mlieko.

katka888
10. okt 2011

nedavala by som jogurt od 6 mes.
najrpv po 2-3 dni zeleninku / 2-3 dni zemiak, 2-3 dni mrkva ... preto po 2-3 dnoch, aby si spozorovala, ak by bola reakcia,tak viez z coho /, potom masko zajaca, kuracie, az potom by som davala ovocie, aby medzi prvymi prikrmami nebolo vela sladkeho a dieta neodmietalo potom zeleninku, potom az , tj vyjde to o 2-3 mesiace / biely jogurt, tvarohove az po roku.
svokru si vypocuj, ale selektuj rady. urcite ti v niecom poradi dobre, ale niektore "metody" by som napriklad osobne nepouzila. ako napr davanie cumlika do medu a pod.

huxy
10. okt 2011

ja svojej malej pribinacika urcite este nedam.a s bielym jogurtom este tiez pockam mesiac,dva.
tie,co pisu,ze dali pribinacika od 4.alebo 5.mesiaca a ze dietatu nijak neublizili.no ja naozaj nie som expert ci odbornik,ale problemy sa mozu prejavit aj davno potom,cize aj v puberte,dospelosti,ci nie?

katka3012
27. okt 2011

podla mna jej kludne stacia este detske vyzivy,a jogurtik by som dala tak o mesiac ale aj to napr,len aktiviu,alebo banovecky.Tvaroh by sa nemal do jedneho roku ,tak radsej este pockaj,aj ked si myslim ze o take 2 mesiace jeden pribinacik by neuskodil 😕

slniecko103
27. okt 2011

akurat som dnes dala malemu jednu lyzicku activie biela sladka.

duracelko
27. okt 2011

6 mesiacov?? podla mna tiež nie, ved je toho strašne vela čo môže papať a všetko má svoj čas 🙂 ved je tolko zeleninky, ovocia, kašičiek. ale moja suseda má dvojičky a dáva detom už všetko, pribináčka, grís, jogurty. no je to na každej mame. tie malé stvorenia nemajú este na toto všetko prispôsobený žalúdok. pribináčka by som ja svojmu dieťatu nedala... neskôr budem dávať jogurtíky...

milankovazuzana
28. okt 2011

Ahojky, jogurtík začni dávať až od 8,5 mesiaca a aj tu platí pravidlo, že má byť biely, nie nízkotučný.Ja dávam synovi biely jpgurtík Naše bio z Billa, a ak by si ho chcela prisladiť, tak troškou banánika-napríklad.Od 11.mesiacov mu doň pridávam bio špadový cornflakes a ovsené vločky, nič iné.Tak, ako si na začiatku naučíš dieťatko papať-odvíja sa to od Tvojho stravovaniA, tak sa ude uberať aj ono.Ja som zásadne proti tým detským krémikom a výrobkom s označením kinder, lebo to so zdravou výživou nemá nič spoločné, stačí si prečítať obsah... a udete sa diviť.

libka1
28. okt 2011

boli ste v potravinach a mala pytala jogurt ze jej ho chces dat? 😀 neboj, nic nezmeskate ked este chvilu pockas 😀

pimpulienka
28. okt 2011

My sme začali davať biele jogurty až okolo 10 mesiaca. Nemusiš sa ponahľať.Mame 16 mesiacov a pribinačika ešte nemala a ani sa ho malinkej nechystam davať, radšej čerstve ovocie a vločky do bieleho jogurtu

wvwvw
28. okt 2011

Poviem vam preco sa tu kazda druha pyta,ci moze dat to ci ono.lebo ta uzasna generacia nasich rodicov a prarodicov nic take nepozna a len sa stale vypytuju,ci uz nase male papaju aj normalnu stravu.ved uz ma dost,uz mu mliecko urcite nestaci a podobne...u nas pomaly na dennom poriadku.
dolezite je stat si za svojim nazorom mamina!lebo inak nas prevalcuju.
Naozaj je vyborny special mama aja vyziva,tam najdes info o vsetkych potravinach...

weverka11
28. okt 2011

baby teda niektore ste strasne neprijemne... to clovek aby sa bal uz nieco sa opytat!!! jogurt davam cca od siedmeho mesiaca, ale plnotučny, začala som bielym, ale teraz velmi rada kupujem bio jednoťácky jahodkovy...hentie reklamne pribinačiky a podobne danet pudinčeky a tak nedavam, ani davat zatial nemienim... tvaroh ked tak čisty do jedla..... podla najnovšich vyskumov sa maju zavadzať alergeny do siedmeho mesiaca, ale dievcata, keby ste robili vsetko podla najnovsich vyzkumov, tak sa z toho zblbnete, lebo to je každy mesiac inak.... a aj podla toho či si ten vyskum zaplatili vyrobcovia detskej stravy a um, alebo predajcovia kravskeho mlieka (priklad)... neverte vsetkemu!!! najdolezitejsie je davat detičkam stravu z overenych zdrojov, a to či mu date ovsenu kašu v 7mom, alebo až po roku to az tak vela teda fatk neznamena... vsetko s mierou, pestra strava a nič sa nestane... stale lepšie biely kvalitny jogurt ako tie ochutene detske kaše s milionom farbiv, cukru a neviem čoho!!!!!

poleva
28. okt 2011

pribináčik je ťažko stráviteľný,počkala by som však,,,my sme začali okolo 9.mesiaca,moji majú najradšej miláčik,a activia vanilkovo - tvarohová / to sme začali okolo 11.mesiaca /

gubcikova
28. okt 2011

prečo každý hned pribináčika?????? čo na ňom všetci máte?actívia biela.moja dcérka teda papala jogurt od 8 mes.a to actíviu a ako jej chutila.neskôr dobrá máma piškótová teraz má 2 roky a ked jej niekto kúpi miláčika,či pribináčika povie fuj.najradšej má klasické jogurty jahoda, marhuľa

lvka
28. okt 2011

Povedz svokre ze jogurtov, pribinacikov a montakov sa este napapa cely zivot ;) radsej kopec zeleniny a ovocia... Teraz je sezona jablk..postruhat aj s mrkvickou a ma mnamku zarucenu.. My sme jogurty zacali az v 9 mes a aj to iba biele... Ja si myslim ze jej nic neutecie ;)

luciaa86
28. okt 2011

zasatu citam prispevky,akoby niektore mamicky boli studovane medicky ...kritizovat a buzerovat vie kazdy,mamicka sa tu nieco pytala a vy hned donej kamenom,,je to velmi ubohe...ale vsak na internete kazdy hrdina no nie??

lji
28. okt 2011

urob ako uznáš za vhodné lebo ako sledujem tak čo človek to názor. môj je že ja som malej nedávala tak skoro. na čo. ved jej črievka si len začali zvykať na zeleninku, ovocie, mäsko. ešte chvilku by som na tvojom mieste počkala. a k tej svokre-tie toho nakecajú. ja som sa tajne modlila aby malá už dosiahla vek kedy bude môcť takmer všetko a aby som sa večne nehádala so svokrou 😉