icon

Môžem začať prikrmovať trojmesačné dieťa?

beatrixx123
26. aug 2021

Zienky myslite si že mozeme začať s prikrmi keď mame 3 mesiace ? Myslím ale iba take tie kasicky od 4 meiaca lebo sme na umlelom mlieku a teraz týždeň mi začala robiť to že každé chvíľu sme hore a mlieko pýta

siska53
•
26. aug 2021

@beatrixx123 prilis skoro. Skor sa porad s pediatrickou, ci nezvysit davku mlieka.

beatrixx123
autor
•
26. aug 2021

@siska53 robím jej 120ml a ona si to cucka keď vypije to zase spravím takze viac mlieka asi nepomôže kedze ho má dosť neobmedzujem vôbec keď chce papať dám jej vždy

henka123123
•
26. aug 2021

Ja som zacala obe deti prikrmovat po ukoncenom 3tom mesiaci

fiafia
•
26. aug 2021

@beatrixx123 za mňa je to skoro.

ivangeline
•
26. aug 2021

Podla mna je to skoro. Od 4teho sa ma.. Pei prvom sme zacali po 5m a pri druhej...skusala som skor ale chcela prikrmy az po 6m..

evamea
•
26. aug 2021

To je moc skoro a tie kaše by som tak malému dieťatu ani nedávala, aj keby má 4 mesiace. Ona možno ani nie je hladná, skôr sa upokojuje. Nebolí ju bruško? Necíti nekomfort?

timetotime
•
26. aug 2021

este by som pockala, radsej jej daj viac mlieka popripade zmen znacku mlieka 🙂

katkami123
•
26. aug 2021

Malo by sa začať od 4. mesiaca

lorin29
•
26. aug 2021

@beatrixx123 treba jej asi viac mlieka 120ml jej bude asi malo akú značku jej dávaš? Skus zmenit😉ešte by som nedávala prikrmy a tie kaše už vôbec nie... Začala by som určite zeleninou pomixovanou ale až tak okolo 4 mesiaca keďže je na UM

nikpa
•
26. aug 2021

@beatrixx123 pred ukončeným 4.mesiacom sa neodporúča prikrmovat len tak bez dôvodu. Dieťa nemá skôr pripravenú tráviacu sústavu. Môžeš jej do budúcna spôsobit problémy. UM sa dáva každé 3 hodiny v dostatočnom množstve ale zase neprekrmovat. Najskôr po 2,5hod, ak by plakala a bola skôr hladná a zase to má dôvod v tráviacej sústave. Tie 3 hodiny slúžia na to aby sa jej mlieko strávilo, UM sa dosť dlho trávi. A píšeš že každú chvíľu je hore a pýta mlieko. To sa ako prejavuje, čo robí keď sa zobudí? Možno sa jej len zmenil spánkový režim, neznamená že keď je hore, je automaticky hladná.

brrrrrciatko
•
26. aug 2021

@beatrixx123 mojmu sa tak prejavovali koliky, ze si stale pytal mliecko. A potom stale plackal. Cize nemusi to byt tym, ze je hladna. Isto by som kontaktovala doktorku.

tara42
•
26. aug 2021

@beatrixx123 skoro, prve prikrmy dietata na UM sa davaju az po ukoncenom 4. mesiaci. Neponahlaj sa s tym a porad sa s doktorkou aby si jej neublizila.

alexandra2010
•
26. aug 2021

mojej malej som dala este pred ukoncenim 3.mesiaca vyvar zo zeleniny, mrkva a zemiak boli v polievke. Pasirovanu makku zeleninu tiez zjedla. Dr vtedy v Nemecku suhlasila a podporila. Dolezite aby dieta bolo samozrejme donosene, bez meskania vo vyvoji, dobre priberanie atd. Chutilo jej tak som pokracovala.

bublinka1426
•
26. aug 2021

@beatrixx123 dievca mile, na co ides tak skoro zatazovat crevo..ved staci zaviest 4-5mesiac. nechapem kam sa uhanas, a odkial vies ze je hladna? ak je hladna pridaj UM mozno ma rast sprut