Môžem začať s prikrmami od 3. mesiaca keď je dieťa na UM?
Ahojte malý má 14 týždňov papá Nutrilon a pekne kaká a teda či môžem už aj s prikrmami začať
Ďakujem
Ale veď autorka má 3 mesačne dieťa, nie ročné. A dokonca ani nenapísala dôvod prečo chce tak skoro začať s príkrmami. Sama tomu nerozumiem 🤔. Ostatné tu len dedukujeme. S príkrmami to dieťa ani nezačalo a už sa začne so solenim a sladenim? 🤦🤷🙆
moja je na nutrilone od narodenia a prvy x sme skusili okolo 5 mes,nechutilo,tak sme pockali tyzden.. papa teda od nejakeho 6mes tiez to nebolo pravidelne..teraz uz ano a myslim si ze o nic neprisla 🙂
Nerobila by som to..nasa mala bola takmer od začiatku na UM, lekarka odporucala zacat s prikrmamy od ukonceneho 4.mesiaca, zacali sme az od ukončeneho 6.mesiaca..mala o nic neprisla, je vysmiata, bez akychkolvek traviacich problemov..teraz ma 19.mes.od roka moze jest vsetko ale s rozumom ako lekarka nam vravela 🙂 no stale neje niektore potraviny..na vsetko ma cas..
Moja malá nikdy nemala nič osolené ani osladené a zje všetko. Prečo by dieťaťu nemali chutiť príkrmy? Takéto praktiky sa robili, keď som sa narodila. Veď okrem chuti mlieka nepozná nič iné.
je to priskoro. zacni od ukonceneho 4. mesiaca. ak chces skor, nebola nutne vytvarat otazku... neponahlaj sa, nie je kam 🙂
@mogaa moja ma 20m. A polievky papa neosolene. Jej to tak chuti. Samozrejme niektore veci uz ma trosku dosolene ale v prvych prikrmoch nepirrebuje dieta ani sol (oblicky nie su na to zrele) a ani cukor. DietaDakujem vnima stravu aj chute inak ako my. Nema ich pokazene. A predstav si mam 27 a ako mala som pila neosladeny caj a pidnes den ho nesladim a chuti mi. Taktiez krupicu. A k otazke autorky. Vsetko mozes ale nie vsetko osoží. Dietatko nema este vyvinutý tráviaci trakt. Sme cicavce a ani macka nepcha do macata kus masa kym ma obdobie cicania. Vsetko ma svoj cas.
Dôvod lebo sa chcem tu poradiť kedy začať ja žijem v UK a čo sa týka doktorov tu mi nič dobre neporadia
@malinajahoda práveže sa mi zdá akoby mu nestačilo preto sa pýtam či by mohol ja nemyslím to tak že mu chcem začať dávať papať ale len po troške ochutnávky preto sa tu pýtam chcem predsa poradiť
@malinajahoda a aj preto lebo moji rodičia aj stará mama že mu už môžem pridať štipku grisu do mlieka tiež sme tak vyrastli
@pepusa1 len sa ti zdá? Alebo naozaj? Koľko mlieka ti vypije?
Tak ja neviem žienky, naozaj ste dieťaťu do roka nedali do ručičky rohlík, či kukuričnú chrumku?Alebo nedali miláčik či ovocný jogurt? Mám kamarátku čo mi tiež tvrdila že nesladí, lebo až od roku...ale napr,ovocné jogurty dávala🙂tiež nesladila, ale rožtek okusovať dala🙂
pardon nie nesladila ale nesolila - to k tomu rožteku do ruky🙂
@mogaa na otazku ci nam neprisladzovali caje a krupice a nesolili polievky ti odpoviem, pozri sa do ambulancii lekarov...
to, ze je to plane dietatu nevadi, lebo to je presne ta prava chut ako to chutit ma. nam je to plane, nie jemu.
@chillibubble a naozaj si do roku nedávala do ručičky rožtek, chrumku, keksík, nič?
@mogaa no predstáv si, že miláčik ani ovocný kupovaný jogurt moje deti do roku nepoznali. A ja som sa teda aj maminy aj svokry pýtala a krupicu do mlieka nám veru nesladili. Inak rada by som tu tvoju vabicu videla, kde voľakedy zohnala pre dvojmesačné decko pomaranče na stavu. Tie boli tak akurát na Vianoce s moc šťavy z nich nebolo 🙂
@mogaa moja ma len 5 mesiacov, ale biely rozok z obchodu tak skoro nedostane, chrumky nedostane nikdy a keksik az vekom, ak ju niekto ponukne. budem jej piect domace kolace.
@jasminet a nedávala si do roka ani rožtek, chlebík, keksík? tá pani čo robila babicu mala cca 60rokov. Zase si nemysli že 2-mesačnému dávala liter šťavy, len za malú lyžičku🙂 Podľa mňa je akýkoľvek extrém zlý. Ja mám 40, deti už veľké - mali prisladzované aj čaje aj krupičku a žijú, sú zdravé. Aj ja som bola ako dieťa tak stravovaná a tiež mi nič nie je.....Mám susedu ktorá má 87 rokov každé ráno pije pohár mlieka so 4lyžičkami cukru🙂 Nespochybňujem že cukor a sol v nadmernom množstve sú zlé, len som proti takýmto extrémom - do roka nedajbože dosoliť či dosladiť...Ale to je len môj názor🙂
@mogaa no neviem, som tak mladá ako ty, moja mama a svokra tak ako tá tvoja babica, ale evidentne každá k stravovaniu deti pristúpila ináč... U nás začínali s mrkvou šťavou, to som sa aj s učiteľkou v škôlke rozprávala, čo bola vo veku mojej mami. Maximálne piškótu do jablka nastrúhali na zahustenie. Moja najstaršia ani tak nechcela, len čisté ovocie. Piškóty doteraz nemá rada... S chrumky som dávala nesolene -aj také existujú.
@malinajahoda pýta už 200
Určite nie akurát mu môžeš uškodiť keďže nemá vyvinutu traviacu sustavu
@pepusa1 fúha, to je dosť. Koľkokrát denne mu dávaš mlieko? Po kolkých hodinách?
@mogaa moja reč, aj mne dávala mama ovocne stavy, ale nie som si istá odkedy, tuším od 6 týždňov. ;) Ja mu dávam všetko, ale v troch mesiacoch som neriešila príkrmy. Časom ti ta príprava bude liezť aj na nervy, zababres kopec riadu, dá si 2 lyžice a hotovo. Ja som začínala s tým zhruba v 6 mesiacoch.
@pepusa1
Moje deti boli dojčené 7 mesiacov, prvý začal v 5 mesiacoch papať ryzovu kasicku raz denne, to mi odporučila laktačná, že nedať ešte zeleninu, aby bol čo najviac dojceny, nevedela som ešte úplne presne, že ako to funguje. Druhý mi nechcel nič skúšať, nevypil ani odsaté mliecko poriadne, len prso, tak sme začínali až od 6 mesiacov s prikrmami. Osobne som na skúšanie v imunologickom okne medzi 4-6 mesiacom, dieťa musí skúsiť aj lepok, takze buď dáš chlebík, rožtek alebo nejakú bezvajecnú cestovinu. Tomu sa nevyhneš. V 3 mesiacoch je ešte skoro, počkaj do ukončeného 4 mesiaca a môžeš začať so zeleninkou, potom ovocie, masko, cestoviny. Všetko postupne. Cukor, sol, ovocné jogurty, milaciky, keksiky ani podobne srandy vôbec nepotrebuje do 1 roka 😉 Môj prvorodený dostal prvý piskot v 1 roku na Deň deti ako sladkosť 😄 Urob podľa vlastného uváženia, jedalnicek je na tebe. Ale začať až o mesiac 😉
@mogaa predstav si, moj skoro 3 r zje tu krupicu aj nesladenu... Nie, nie som bio matka a ano da si aj sladkost a bla bla.. Ale to co pisea su mega bludy
@malinajahoda 5 krát denne teda za 24hodin
@mogaa Ja mam priamo skusenost aj s ludmi, ktori vyrastali na hamineckach-papineckach (krupicky, prazenicky, sladene pyre, sem-tam trosku soli, vsak co)- ku mne pridu s prejavmi alergie a hrozne sa cuduju kde k tomu dosli (kludne aj novodiagnostikovana alergia u 70-nikov...), ked sa pytam na anamnezu, vsetci do jedneho hypertenzia, ischemicka choroba atd., atd. ... Ludi po 60-ke bez chronickych ochoreni a plnych liekoviek je zalostne malo.
(Nechcem sa tu pliest do pricin vzniku alergii a civilizacnych ochoreni, toto tu spominam len na margo spomenutych alergii.)
Takze ja som uz dost precitlivela na vyjadrenia typu "vsak my sme toto v pohode jedli, solili,... a tu sme".
Inak ja osobne tiez spadam do tohto jedalnicka, kojena len 6 tyzdnov, a nadsena moc nie som (alergii mam kopec uz roky). A to este ani 4 kriziky nenosim na chrbte.
Preto sa u svojich deti snazim ako sa da, aj ked obcas sa neda (ked da dedo rocnemu decku parky uz ma tu chut zapisanu hlboko v sedej kore mozgovej 🤦🏼♀️).

@beky1813 neviem koľko máš detí ani v akom veku ale som garantujem ti že keby si mala ročné dieťa čo nič nechce jesť - tak neriešiš zdravé-nezdravé a už vôbec nie žiadne tabulky, proste by si bola rada že ti niečo zje....