icon

Neprospievanie štvorročného dieťaťa

janulienka83
18. nov 2017

Ahojte mamičky. Prosím vás chcem sa s vami poradiť. Ide o moje krsniatko. Je to chlapček bude mať 4 roky v decembri, má 14 kilo. Nechce nič jest, vôbec nič, vraj aj celý deň vydrží bez jedla, akoby vôbec nepocitoval hlad. Je chuducky, až príliš, slabucky, nevládze ísť na dlhšiu prechádzku, je veľmi bledý, aj očká sa mi zdajú vpadnute. Dnes opäť rozhovor s jeho mamou a mojou mamou u ktorej práve bývajú. Vraj zase nič nejedol, starká mu spravila krupicovu kašu ale zjedol dve lyžičky a dosť. A ešte si dosť vŕta v nosteku aj uskach až mu tečie krvicka. Vraj boli s ním u doktorky ale povedala ze je všetko v poriadku. Povedala som svagrinej aby zmenili lekárku a ona ze ktorú majú vybrať, že toto je najlepšia. Mne sa ten chlapec vôbec nezdá, mám obavu že skolabuje a bude musieť ležať na infuziach, alebo že má nejakú chorobu, ktorá ak sa teraz nepodchyti bude mať pre neho následky. Fakt sa o neho bojím. Poraďte mi co to môže byť, musím presvedčiť jeho rodičov nech sa viac zmobilizuju.

Strana
z3
deti95060810
20. nov 2017

@ali08 dieťa môže mať problémy s prijímaním stravy. Ani moje dieťa nevie ako chutí uhorka a pod....

ali08
20. nov 2017

@janina821 zakladatelka pisala ako ma presvedcit rodicov ze sa s nim nieco deje a ze by sa Mali vzchopit a nieco robit Toto iste my hovorime znamej a tiez nejavi zaujem cize tu ide o zanedbavanie

ali08
20. nov 2017

@deti95060810 nehovorim ze nemoze ale rodicia by Mali nieco robit a nie Len sediet, kukat sa a ze Dr.maju najlepsiu.moj ma 3,5 roka tiez nevie co je to rajcina ale aspon nevyzera bledo,na odpadnutie atd ako píše zakladatelka

deti95060810
20. nov 2017

@ali08 načo sa staráš do cudzích detí...Mám matku? má...Tak ja by som to nechala na jej starosť...😉

ali08
20. nov 2017

@deti95060810 ja sa do nikoho nestaram je mi to jedno ale mi je luto takychto deti lebo trpia oni a zakladatelka chcela pomoc co ma urobit pre krsniatko.

janulienka83
autor
20. nov 2017

Áno potrebovala som poradiť ako ich zmobilizovať, je mi ľúto krsniatka a ja ako matka by som určite taká pasívna nebola, aj kvôli tomu ma to štve, ako keby si neuvedomovali dôsledky zanedbania prípadnej nemoci svojho dieťaťa, alebo akoby sa im to zdalo normálne že je taký. Možno preto ze je to už dosť dlho takto s ním. Ja by som za lekárkou išla, ak aj zbytočne, ale byť si istá že nieje žiadny problém, ako niečo zanedbať a potom si to vyčítať, že som mohla pre dieťa urobiť viac.

ali08
21. nov 2017

@janulienka83 presne tak.prepacte ze mozno to bude zniet drsne ale co keby Ste isla za ich Dr povedala im co je vo veci a I Dr.je schopna poziadat socialku o preverenie ked rodicia sa nemaju. Dieta moze mat neskor velke problemy.tato moja znama co sa tak provizorne stara o dieta ako sama tvrdi ma v rodine rakovinu a sklerozu multiplex (blizko rodina) preto just by som bola z jedinym dietatom obozretnejsia.este ma napadlo co tak povedat jej alebo jeho rodicom mozno skor pochopia ze sa z ich Synom nieco deje
Drzim vam velmi prsty aby Ste nieco vymyslela a vsetko to dobre dopadlo

janulienka83
autor
21. nov 2017

@ali08 ja som rozmýšľala že by som zavolala lekárke, lebo nemám možnosť za ňou zajt osobne, to by som rovno malého zobrala k nej ja. Ale rozmýšľala som ze jej zavolám aby si dala zavolať malého na prehliadku a upozornila by som ju na tie problémy. Len neviem ci by to už nebolo príliš cez :(.

ali08
21. nov 2017

@janulienka83 urcite to skuste a za zavolanie nic nedate ak je pani Dr.ochotna urcite by ich mohla but at Na preventivnu prehliadku viem ze u nas to u par Dr.stale plati u iných uz bohuzial nie.a nikdy nieje neskoro. Stay chlapca znamej uz takto trva cca 5rokov a teda musim povedat zatial sa drzi.

mareka49
27. sep 2018

Nie je to psychicke? Problemy v rodine, alebo extremne nutenie do jedla v minulosti? Nemusi to byt fyzickeho povodu, moze sa mu jedlo spajat s neprijemnymi zazitkami..

zamilion
27. sep 2018

celiatici niekedy takto odmietajú stravu.

Strana
z3