icon

Od ktorého mesiaca môže dieťa piť vodu izbovej teploty?

zinicin
2. jan 2017

Ahojte, prajem vsetkym stastny novy rok 2017. Mam 14-mesacne dieta a este stale mu ohrievame vodu na telovu teplotu. Myslim si, ze neohriata voda izbovej teploty (nie studena z vodovodu!) by mu uz niako neublizila. Zaujima ma od akeho veku ste vy zacali podavat dietatu vodu izbovej teploty. Nasiel som na fore par prispevkov ktore lizli tuto temu, ale rad by som si precital co najviac nazorov. Dakujem.

pribinak
2. jan 2017

Neohrievala som nikdy, normalne som fo pohárika napustila z vodovodu, chvilu nechala odstať, aby sa vyparil chlór a dala pit

tarvika
2. jan 2017

uplne v pohode. nikdy som neohrievala, ani na izbovu ani inak, a vsetko je v pohode.

moni244
2. jan 2017

Ohrievat na telovu teplotu? To som este nepocula, neohrievala som, davala som normalne z vodovodu

sibalka21
2. jan 2017

Tak to som este tiez nepocula, ohrievat na telovu teplotu... Nikdy som neohrievala, tiez normalne z vodovodu

jasminet
2. jan 2017

nikdy som neohrievala vodu na ziadnu teplotu - ani telovu ani izbovu - napustila som do flase/pohara vodu z vodovodu a dala vypit... pokial teda nebola uuuuplne ladova, vtedy som chvilu pockala.

tyelde
2. jan 2017

Tiež sme žiadnemu neohrievali

zuzikak
2. jan 2017

u mna tiez bez ohrievania. Nalievala som jednoducho vlaznu (aku pijem ja). Ani horucu, ani studenu. Nie je dovod na zohrievanie....

hana2307
2. jan 2017

A odkedy ste vodu cistu na pitie neprevarali?dik

tyelde
2. jan 2017

@hana2307 ešte nikdy som neprevarila a ani nepoužívam dojčenskú, vodovody sú kontrolované... Je to iné ak používaš studňovú vodu nspr

pribinak
2. jan 2017

@hana2307 od narodenia, bývam v paneláku, normalny vodovod, nie studňa, je to kontrolovane a chlórované

hana2307
2. jan 2017

Byvame na dedine a moj drobec ma 3,5m a obcas mu od smsdu ponuknem prevarenu vodicku trosicku.je maly tak prevarim a dam taku letnu vlaznu.
Je este skoro mu len tak z vodovodu dat trosku teplej teda miesto prevarenej?

iukas
2. jan 2017

osobne si myslím, že 14 mesacnemu dietatu pitná voda z kontrolovaného vodovodu izbovej teploty rozhodne neublíži, nie je potrebné mu prevárať ani ohrievať. ja som cca do 6 mesiacov veku dieťaťa vodu z vodovodu prevárala, resp. dávala mu dojčenskú vodu ohriatu na telovú teplotu, ale skôr pre svoj dobrý pocit, než zo zdravotných dôvodov..

pribinak
2. jan 2017

@hana2307 u svokrovcov na dedine používam Britu, aby som nemusela pretvárať a riesit ci je voda studena a podobne

hana2307
2. jan 2017

Myslim si ze do 6m asi budem prevarat a potom dam rovno z vodovodu bez prevarenia/brita konvice

pribinak
2. jan 2017

@hana2307 ale urcite neprevaraj v mikrovlnke, to je viac škody ako osohu

zabina27
2. jan 2017

@hana2307 ak chces davat teplejsiu, tak by som ju skor zohriala v hrnci ako pustala z tepleho kohutika. ja teda tak viem, ze z toho tepleho potrubia sa mozu nejake veci vyplavit, sice vlastne neviem co 😀 ale som zvyknuta pustat studenu vodu aj na varenie, aj do kanvice...

no a inak ma zabite, ale ja malemu (ma 2,5 roka) trochu caj prihrievam, aby to bolo vlazne, mne sa to zda studene, ked je to v dzbane navarene... teda vacsinou len rano alebo ked prideme zvonku

hana2307
2. jan 2017

V mikrovlnke nezohrievam

alami
2. jan 2017

@hana2307 pokiaľ bývaš v paneláku, tak teplá voda je úžitková, to by som rozhodne nedávala,... čudujem sa, ako tu baby píšu, že dávajú - už len to že neprevarenú z vodovodu ma zaráža a nie to ešte z vodovodu teplú.
A takému drobcovi rozhodne vlažnú vodu, nie izbovú teplotu.
@zinicin u vášho by som už dávala izbovú. 🙂

vroni
2. jan 2017

v zivote som detom vodu neprevarala a nekupovala dojcenske vody. Do pol roka nepili vodu vobec, potom normalne z vodovodu (nam z vodovodu tecie horsky pramen narozdiel od plastovych flias s obsahom pochybneho povodu) Neohrievala som nic, naco? Dnes moje deticky vodu z vodovodu nevypiju, lebo je "tepla" a veselo si tankuju vodu cez chladnicku (tu z vodovodu, len este schladenu mraznickou) Evidentne im to neskodi 😀

meluela
2. jan 2017

@hana2307 voda z tepleho kohutika nie je mikrobiologicky v poriadku. Vodarenska spolocnost ti garantuje kvalitu len pri tych 10-15°C ci kolko to je v potrubi.

Babatku davam od kedy podavam vodu (6m) normalne prevarenu vychladnutu na izbovu teplotu, prevarat mu prestanem asi niekedy medzi 12-18m, potom budem capovat normalne z vodovodu

ukulela
2. jan 2017

@hana2307 tepla voda je uzitkova, nie pitna. nedavno to tu baby riesili - v rozvodoch v teplej vode moze byt kadeco, v najhorsom pripade aj legionela ... preto sa tepla voda pit nema.
ja ked som uz neprevarala, tak som dala studenu z vodovodu a doliala stipkou vrenej z konvice na oteplenie.

katrin21
2. jan 2017

14mesacne uz moze pit.... teplota tela by sa mala podavat hlavne malickym babatkam, prve mesiace je to dolezite..... ale od pol roka je to uz jedno.... ale su deti, co studenu proste nechcu, napr. moja studenu, ani izbovu nevypije, ani caj.. musim jej to zohrievat :D inak da glg a dost.. a to ma skoro 10mes.

tepla voda z kohutika nie je pitna !!!.. dospely ju nema pit, toboz nie dieta.... je to TUV ( tepla uzitkova voda), moze sa tam namnozit legionela a pod...takze... ani ked je to doma voda studena ohrievana kotlom, nema sa pit.. nikdy nevies, co sa tam vnutri v teplom zasobniku namnozi...

hana2307
2. jan 2017

Dakujem,mala som moznost tak som sa tu chcela opytat a poradit,cize som sa podla tohto utvrdila vtom ze robim dobre ze prevarim si studenu a dam bokom a ked tak ponuknem ked si len trosku cucne a co nevypije on tak ja dopijem.a dobre som planovala ze az po 6m/8m prestanem vodu prevarat ale capnem studenu alebo este prevarim ale podam ju izbovu a uz nie vlaznu.cajik obcas dam potom izbovy a obcas trosku zohriaty a obcas teply.
Ja mu ponukam vodicku lebo sme uz len na UM a doktorka povedala ze trosku mu mozem ponuknut ved co stratim no nic,bud cucne alebo nie,to len trosku mu davam.
Dakujem

hana2307
2. jan 2017

A k tej dojcenskej vode,nekupujeme to a ani nemienim,stoji to v plaste ktovie ako dlho a dietatko to ma pravidelne pit?u nas to miesto nema