icon

Odstavit 18mes od kojenia lebo nechce poriadne jest?

luxikate
1. aug 2018

Ahojte,mam 18 m kojenu v noci aj 3-4x cez den tak 4x.Problem je v tom ze nechce jedt,teda ona zje len co jej chuti a to su same somariny ako chlieb,pecivo ,syr.Cukor a sladke termixy nedavam a ani nechcem. Kedysi zjedla aj zeleninu ,teraz vobec.Ma ale pekne kil a to 11kg a 18mes.Ale o co ide,ja jej rano dam kasu z kt jej daˇ par lyzic,lebo neche a ptm ku nakojim pred spnim okolo 10 led vstne naobed okolo 12hladna nieje,cize pockam a dam jej dake zdrave jedlo ,napr polievku,losos s kasou zemial a telenina,Len ona to nechce ,takze pockam do 15 a ani vtedy nechce ak jej nechuti ale pťm stale len ham,ham hovori a ide ku chladnicke a chce syr.Nvm co mam robit,sestra vravi ze bude mat malo vitaminov alebo sa jej tak spomali metabolizmus.Radi odstavit od kojenia,ja uz nad tym rožmyslam lebo takto ju naucim len na pecivo a jedlo mi bude odmietat.

zbruna
1. aug 2018

@luxikate No, uvidime, ako to bude, ked sa vratia po tyzdni, ci mala zabudne na prsnik. U stredneho syna nam to tak zafungovalo, maly po tyzdni zabudol a vobec si to nepytal. Manzel mi hovori, ze pekne mala vypije 2 dcl mlieka rano a vecer zo salocky, vecer ide spat tak, ze ju pomojka. Toto zaspavanie ale netusim, ako sa vyvrbi po navrate...

ankare
1. aug 2018

Neodstavuj od dojcenia, moj sa postupne rozjedol aj pocas dojcenia, ma 3 roky. Prislo to samo... ale stale ma pár oblubenych jedal a na tych ficime. Nenutim, ked nechce jesť alebo co nechce jest. Krvne testy mal v poriadku. Drzte sa!

katka1981
1. aug 2018

@luxikate, ja som odstavila iba na noc ked mal syncek takemr rok, lebo sa kojil v noci kazdych 40 minut a to bolo ozaj moc. Do 23 mesiacov sa kojil cez den, teraz pije cez den len obcas, skor je to prostriedok na uspanie cez obed a kojenie rano, vecer, ale v noci nie. Vecer ho nakoijm, ajked skor si len dudle, potom ho polubkam ulozim a zaspi v postielke, drzim ho za rucicku. Nezaspava kojenim, to bolo u nas peklo. Lebo tak sa chcel uspavat vkuse v noci. Papa pekne.

marcipanovatorta
1. aug 2018

@verkom žiadna snaha o útočenie na teba v mojom príspevku nebola, normálne slušne diskutujem a jediné, na čom som sa z tvojho príspevku pozastavila je, že prečo by ktorákoľvek matka mala so svojim dojčeným dieťaťom brať ohľad na okolie, ak ona (a dieťa) je so stavom spokojná ?! A ak myslíš pod slovom okolie manžela a ďalšie deti, tak s nimi to musí mať žena=matka dávno vyriešené, a nadôvažok nemyslím si, že to sú akurát tí “vyrypovači” typu - veď už ho odstav! s ktorými zápasia mamy starších kojených detí...

stvura
Odpoveď bola odstránená
asia83
2. aug 2018

@luxikate Prečo nedáte cukor? Z čoho má potom rásť, mať energiu a kľudné nervy (laicky povedané)? Z cukety? Nečudujte sa, milé biomatky, že máte nekľudné, nervózne a plačlivé deti, keď im odopierate cukor.

myjusiatko
2. aug 2018
meluela
2. aug 2018

@asia83 poznate rozdiel medzi sacharidmi a sacharozou? 😀
a ako sa prosim sacharoza podiela na fungovani nervovej sustavy? samozrejme dostat dieta do ketozy by bola blbost, nedavat sladke vacsinou znamena davat ovocie, dzem, domace kolace, akurat tie tony uzasnych kinder mliecnych rezov, lizatiek, brumikov, presladenych pudincekov z reklam a podobnych hovadin sa vynechaju
zial, chce to dost boja s okolim, ja som to pri prvom vcelku zvladala, pri druhom som uz ciastocne kapitulovala a pridany cukor sa k nemu dostal skor ale kludnejsie nie je ani nahodou 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
asia83
2. aug 2018

@meluela Ďakujem za otázku. A vy poznáte rozdiel medzi sacharidmi a sacharózou? Je medzi nimi vôbec nejaký rozdiel? Nie je náhodou sacharóza disacharid, čiže jedna z podskupiny sacharidov, mimochodom, ENERGETICKY VYUŽITEĽNÉ? Odpovieme si: áno, je.

asia83
2. aug 2018

@stvura Kto dáva deťom cukor nadmerne? Prosím vás, nezveličujte. No ja keď som s malou na ihrisku, dám jej čokoládu, šišku pokrytú čokoládou, ostatné deti vyschnuté, bez energie tam žujú černice, broskyne. Skúste vy behať hodinu na ihrisku, loziť, plaziť, skákať, šmýkať sa, a byť pri tom na černiciach či broskyniach. Ešte aj vám by energia chýbala, a to ste už dospelá osoba. Ak moja dcéra po 21. cukor nebude vôbec jesť, budem ju v tom podporovať. Ale teraz RASTIE a musí jesť všetko. Všetko, aj slaninu aj klobásu aj biele pečivo, VŠETKO, čo si jej telo pýta.

asia83
2. aug 2018

👏👏👏👍👍👍 Až na toto ste sa zmohli? 😀😀😀😉

verkom
2. aug 2018

@marcipanovatorta ale ak si si nevšimla ja som písala o maminkám ktorým to vadilo, resp bol to problém a nie o maminkach ktoré s tym problem nemali alebo nemajú.... ty píšeš o tom o com som ja nepísala :D preto som písala o maminkach ktoré s tym mali problem aby sa na to autorka vedela pozrieť aj z tohoto hľadiska... nemusí malú odstaviť, ved je to len na nej... a ver tomu ze ak dietatko robi caviky z kojenia a place a robi scény tak to najbližšiemu okoliu vadiť moze- hlavne deťom, tie to ťažko znášajú.... ale samoška že všetko je to dohode, o rozume.... ja by som určite dala urobiť krvné testy ak by moje dietatko poriadne nejedli a iba by mi vydelí na prse, potom co ma moja kamoska skúsenosť akú ma tak by som to nepodcenovala.... polial je mala zdravá ako buk a mamine nerobi problem ju kojiť tak nech to robi ďalej.... ale jej to očividne vadí nejakým spôsobom ked tu hľadá rady

stvura
Odpoveď bola odstránená
asia83
2. aug 2018

@stvura Dávajte si svojim deťom čo chcete, aj ceruzky obhrýzať. Moja milá, všetko je to o sebadisciplíne, NESKÔR. My obe so sestrou sme rovnako jedli to isté, sladkosti, všetko, nakolko vtedy mali všetky matky zdravý rozum. No a moja sestra je stále ako prútik, dáva si pozor na postavu. Ja som do puberty bola chudá ako keby som bola len na suchároch. Tučné nie sme obe, a to sme jedli ako deti sladké na kilá. LENŽE SME TO VYBEHALI. Ach.

luxikate
autor
2. aug 2018

@asia83 z cukru rastie?Rafinovany cukor-jed.Prirodny cukor ma v ovoci,ryzy,zemiakoch a pod,to pre mozog uplne staci.

luxikate
autor
2. aug 2018

@asia83 a este cukor sa nedava kvoli tomu aby bol clovek stuhly,ale preto ze cukor telu vobec neprospieva,cukor je pre telo dost skodlivy.

luxikate
autor
2. aug 2018

@stvura suhlasim

fantinka
2. aug 2018

@asia83 z coho ma mat rok a pol velke dieta nekludne nervy, aby si dalo cukor? Zo sprav v telke? Ouemdzi 😂

evittam
2. aug 2018

@luxikate No v prvom rade 18mesacne dieťa nemá vôbec jest v noci. Rano ranajky, pripadne ponúknuť prsnik ak sa napapa a ma zaujem, obed to iste, večera tiez a max.pred spanim. U nas toto ale fungovalo uz v 7.-8.mesiaci. Medzitym desiata,olovrant.

lianka123
2. aug 2018

@marcipanovatorta lebo na tvoje prsa neni nikto zvedavy. Som zena a je mi maximalne neprijemne sa divat na kojacu zenu. Nevraviac o tom ake to musi byt neprijemne pre chlapov a teenagerov.

evittam
2. aug 2018

@lianka123 Ako je dojcit a dojcit na verejnosti. Da sa to aj decentne. Ale vidieť ako lezie 2-3rocne dieta matke pod tričko a vytahuje jej "gajdajuci" prsnik je bohuzial pre niektoré zeny na medailu a este sa budu tvarit ake sú super. No co uz-neberme im to.😁😉

lenka1993
2. aug 2018

Ked odstavis trpko olutujes. Ja som mala to iste. Dcera ma 4 roky a s jedlom do dnes bojujeme. Co by som dala zato aby aspon to mlieko odomna mala.

evittam
2. aug 2018

@lenka1993 V 4rokoch aspoň mlieko od teba? To si dufam robíš srandu. Dieťa bude jest to co treba ak vies stanovit hranice a neustúpit.😉

lenka1993
2. aug 2018

@evittam odtavila som ked mala necele 2 roky a ano vtedy by som bola vdacna keby som mala rozum aky mam teraz. Tak ta srdecne pozyvam na navstevu a stanov hranice a nauc moje dieta jest. Budem ti velmi vdacna. Hned vidno ze nemas doma nejedaka.

evittam
2. aug 2018

@lenka1993 Neviem co davas jedavat svojmu dieťaťu. A ani 2rocnemu nestaci len MM a určite by to nepomohlo k nejakemu jedactvu. Je to jednoduché-dam na stol raňajky-bud zje alebo necha tak, potom dostane az desiatu-ak nezjedlo ranajky tak dostane to iste a ziadne "serepeticky" okolo len aby nieco zjedlo.😉 Tymi hranicami som myslela to, že väčšinou matky co pisu na MK, že majú nejedakov tak krmia nakoniec deti namiesto plnohodnotnej stravy pudingami, miláčikmi, vselijakymi piškótami a spol. v style "aspon nieco zje"....

evittam
2. aug 2018

@lenka1993 A dieťa po roku ma mat pestru a vyvazenu stravu a nielen mamkin "cicek".

myjusiatko
2. aug 2018

@evittam jedactvu to mozno nepomoze, ale z mlieka ma aspon nieco.

evittam
2. aug 2018

@myjusiatko Lenze také dieťa veľmi málo, bohužiaľ.

luxikate
autor
2. aug 2018

@asia83 oprava v ryzi. Udeniny detom???To dalsi netmysel.