Odstavit 18mes od kojenia lebo nechce poriadne jest?
Ahojte,mam 18 m kojenu v noci aj 3-4x cez den tak 4x.Problem je v tom ze nechce jedt,teda ona zje len co jej chuti a to su same somariny ako chlieb,pecivo ,syr.Cukor a sladke termixy nedavam a ani nechcem. Kedysi zjedla aj zeleninu ,teraz vobec.Ma ale pekne kil a to 11kg a 18mes.Ale o co ide,ja jej rano dam kasu z kt jej daˇ par lyzic,lebo neche a ptm ku nakojim pred spnim okolo 10 led vstne naobed okolo 12hladna nieje,cize pockam a dam jej dake zdrave jedlo ,napr polievku,losos s kasou zemial a telenina,Len ona to nechce ,takze pockam do 15 a ani vtedy nechce ak jej nechuti ale pťm stale len ham,ham hovori a ide ku chladnicke a chce syr.Nvm co mam robit,sestra vravi ze bude mat malo vitaminov alebo sa jej tak spomali metabolizmus.Radi odstavit od kojenia,ja uz nad tym rožmyslam lebo takto ju naucim len na pecivo a jedlo mi bude odmietat.
@evittam sklamem ta, od prveho prikrmu jedla dcera vsetko domace. Mame velku zahradu a plno domacej zeleniny, tiez domace mäso, takze nevidm dôvod davat jej somariny. Ja som ale nepovedala ze staci materske mlieko. Ale ked mi decko zjedlo 2 lyzice polievky na obed a viac som do nej nedostala tak som bola rada ze neni hladna. Skratka moj nazor je ze dojcenie nema nic spolocne s jedenim a nejedenim. A je zbytocne odstavovat 1 pol rocne dieta pokial rastie a napreduje.
@myjusiatko nema to vyznam. Predpokladam ze pani ma deti od narodenia na UM alebo odstavila do pol roka lebo to bolo/je "moderne" 😁
@luxikate no .odstavila som malu postupne, ako 2.r.uz bola odstavena. Ona sice v noci spala,ale cez den aj 15-20x behala a tiez dost malo jedla.. no dobre..isty cas aj celkom pekne papala,aj pribrala,lebo bola vzdy z tych tensich deti.. ale.. pomohlo len na chvilu.. uz ma6r.,ale stale jr to ako na hojdacke. Ma.obdobia,kedy jedava vyborne a obdobia,kedy je to cista katastrofa. Takze po tom vsetkom, u nas odstavenie pomohlo len na to,aby ma.neboleli bradavky,kedze to uz bolo moc,tolkokrat sa prisavat,uz ma to bolelo.. ale na zlepsenie chuti do jedla to vlastne nepomohlo.
@zapka21 Odporucam ti rozsirit si obzory a precitat nejake studie na podobne temy a to v nejakom svetovom jazyku. Teda nielen to, co ti slnieckari ucelovo prelozili. Vedz, ze odporucanie WHO sa vztahuju na krajiny, v ktorych zuri hladomor. Z dovodov politickej korektnosti vsak nemozu do smallprintu dodat, ze odporucanie je platne len pre rozvojove krajiny. Ale hovori sa o tom, pise sa o tom. Odporucam precitat, fakt. Kojit staci max 6 mesiacov, kludne aj menej. Na UM tiez nie je nic zle. Potom zacat dieta zvykat na jedlo. Potrebou 18-mesacneho dietata je normalne jedavat vyvazenu stravu cca 5 razy denne. Ak este v tomto veku poriadne neje, niekde sa stala strasna chyba. A tou chybou je vacsinou pchanie prsnikov do ust dietatu, ktore to nepotrebuje. Z dovodu vlastnej dolezitosti, pozrite sa, ja kojim. Ano, pre militantnu dojicku je to pohodlne len tak polihovat s dietatom a neustale kojit, pripadne obtazovat svojimi prsnikmi verejnost. Lenze dietatu tym ublizuje. Brani dietatu v prirodzenom vyvine, ktory je v tomto veku neskutocne rychly. Robit novorodenca z 18-mesacneho (alebo starsieho), pohybliveho, zubateho dietata ktore je schopne hryzkat samo vsetku svoju potravu, to by malo byt trestne. Mam 17-mesacneho syna, ktory jedava rad a vsetko. Tiez je zdtavy, silny, pohyblivy, zvedavy a rad sa hra s intmi detmi, najma starsimi. O necele 2 tyzdne zaciname zaskolovanie v skolke, kde bude jedavat lyzickou, vidlickou v kolektive s detmi, kazdy den starostlivo vyvazenu stravu. Neviem si predstavit robit z neho v tomto veku blbecka a pchat mu do ust prsnik.
@evittam to nie je moderné, dlhodobo dojcit, nasi predkovia to tak robili, lebo je to prirodzené. Je to len na osoh. Mlieko sa tvori na poziadanie a ma presne take zlozenie, ake ma mat, ake dieta potrebuje. Je tam mnoho vitaminov, mineralov, stopovych prvkov,... v 1 lyzicke mat. mlieko su miliony probiotik a imunita sa tvori v creve. Dokonca sa ukladaju kmenove bunky do tkaniv, čím dlhsie prijima dieta materske mlieko, tým hlbsie do tkaniv. Je to vsetko podlozene dlhorocnym vyskumom.
Teda naco dieta nasilu odstavit?
Nezabudni, ked jablko dozrie, samo odpadne. 😊
Was
@ankare ja konktetne.som nikdy materske mlieko nepila a mam imunitu taku, ze by mi mohli 10rokov kojene.deti zavidiet...moje deti su na tom podobne, odstavili sa same jeden v 4.a druhy v 6 mesiacoch, ten starsi bral do dbesnr dna len 2x antibiotika a k lekarke nevhodime, nemame preco...s mladsim je to podobne, na rozdoel od mnohych deti, ktore poznam a boli dlhsie kojene...takze asi to co puses nebude az taka 100% pravda....
@ankare zabudla som ten starsi ma 12rokov
@minttu 👍
@minttu nieco podobne som sem raz napisala aj.ja....zvozili ma pod ciernu zem...uplnebs tebou suhlasim
Každé mlieko je len doplnok výživy, pestrá strava=zdravý jedinec🙂 Choďte úplne od začiatku,ako pri prvých prikrmoch, ponúkať, nevzdať to,je to makačka,ale ľahšie to už nebude,Len Vy sama máte jeho zdravie vo svojich rukách,nie Modrý koník 🙂 papať musí,lebo bude chorľavé😔 veľa šťastia
@minttu to si troska prehnala v tvojom prispevku zapku,oni sa koji dlhsie aj preto aby sa nedavalo krqvske ci UM mlieko,kedze je nn dost alergii a intolerncii,odporuca sa min do 3r nedat kravske mlieko.Pretoze napr teraz dospelym ludim a poznam osobne sa prejavuju rozne alwrgie a intolerancie,kedysi sa toto nevysetrovalo tak dokladne ako teraz.UM tiez nie je vhodna nahrda MM kedze oleje kt do nich pridavaju mozu pri ich uprvovani obshovat rakovinotvorne latky,min som citala rozbor mliek a preslo dobre len malo,okrem toho kt potravina je dobra zo zrukou trvanlivosti 2r??Samozrejme ze deti maju jest, a tiez nie som zastanca kojenia na verejnosti ,ale aj mm ma svoj vyznam .Ale v mojom pripade kebyze mala je poriadne tak neuvazujem o zruseni kojenia,lebo aj je zdravsia .virus prekonala za den,jej neter kt sa nekoji od narodenia tu isu virozu mala 4dni.Tak myslim si ze aj deti kojene su troska imunejsie.
@janedoe ahoj prosím ta keď si odstavila tak si v noci dávala umelé mlieko alebo niečo... Ja som tiež odstavila no budí sa každé tri hodky a pyta jest robím mu kašu(krupicu) zakaždým do fľašky lebo neviem co mu mam dat
@majusska202 a nevhce vodu?Kolko ma mesiacov,lebo od6 mes uz deti nemusia v novi jest
@luxikate nechce práveže vodu ani čaj
@luxikate 10 mesiacov

@luxikate ja mám podobnú skúsenosť s oboma deťmi. Boli dojčené dlho a dosť málo jedli :-/ Ešte aj po odstavení dosť špekulovali :-/