Ovocie pre 8 mesačnú
Aké ovocie dávate vy deťom?? Vo forme výživy máme skoro všetky zavedené ale ja sa pýtam na riadne ovocie
banan, jablko, hruska, mango, melon, broskyne, ringloty, cernice, v malom mnozstve kludne mesiacik dva mandarinky na ochutnanie, co ta napadne 🙂 zavisi aj od toho, ci ti papa kusky alebo nie
Do ruky pekne, podľa správnej prezentácii blw, a veď normálne mu môžete dávať to, čo uz jedol
Zeny, a davate sezonne, ci barsjake maju v obchode? Lwbo vsade citam, ze davat sezonne/dostupne v nasom teplotnom pasme. A to moje ubohe dieta zacalo s prikrmami v zime a doteraz v podstate dookola tocim banan, hrusku a jablko😀
To že nemá zuby nevadí, ďasná majú dosť silne, skúste im tam dať niekedy prst 😃určite by som nedávala jablko v celosti, ale napr. Banan, správne nakrajany by malo dieťa zvládnuť. Ale teda najskôr by som si pozrela ako sa má ovocie v celosti takému dieťaťu ponúkať 😃
vobec nevadi, tak ako pise pani nado mnou, dasna su silne, vedia rozomliet jedlo... napriklad hrusku je dobra maslova, tam mozte aj hrubsie platky, jablko, ringloty tenucke platky a vsetko davat do rucky, nech si sama dava do pusy a skusa... samozrejme byt pri nej, keby nahodou.. ja som davala aj hrozno rozkrajane najprv na stvrtinky, potom na polky a teraz chce uz len cele, maly ma 17 mesiacov... ale tiez sme na to isli postupne, a napriklad teraz mi banan zje iba tak, ze on ho musi drzat v ruke, ja mu ho len osupem a sam papa, nechce sa nechat krmit 🙂 vsetko treba zacat najprv s malymi kuskami, tenkymi platkami, podla typu ovocia a nech urcite papa vyhradne sama, polozit do stolicky, dat na tanierik a nech sa s tym hra, zoznamuje sa

Najprv si mala zavádzať "riadne ovocie" a nie presladené výživy. Teraz ti už riadne ovocie nezje.