Papkanie 6,5 mesačného dieťaťa
Babulky chcem sa spytat kolko vam popapaju vase deturence V6,5 mesiaci? my prikrmujeme Od 4.mesiaca, mala nebola kojena koli zdr. problem a mali sme špec. mliecko ktore mi zacala odmietat tak poveali ze mam ezacat s prikrmami, mno od zaciatku nemame problem, papka a papka 😀 nevypluje nic, náš jedalnicek vyzera nasledovne.
7:00 Raňajky: mliečko 210ml
10:00 Desiata : ovocie 200ml
13:00 Obed: zeleninka masko 210ml
16:00 Olovrant: mliečko 200ml
19:00 Vecera: Kašička ryzová 210ml
To je vsetko samozreme casy sa menia papame a 3 hod, len som z nej nestastna pripada mi hladna ze tie 3 hod tie odstupy su vela pre nu, sme taky väčší trošku mala v 5. mesiaci 8200gr. a 79cm teraz nevieme kolko ma dozvieme sa na poradni tento mesiac, len ona mala uz pri narodeni vela kg 4270g a 55cm
😀 Tak by ma zaujimalo kolko vam popapaju deturky,Ďakujem za odpovede 🙂
@cherry1981 a nemoze mat nejake problemy s prezuvanim alebo s prehltanim? Neskusala si jej dat do rucky napr. Kukuricnu chrumku aby skusila sama papat?
@cherry1981 no s tým sa len zmieriť nič iné tak ako my v ip keď som bola s nervami v koncoch napísala @zuzuj . Ona mala to isté a kojila do 2 alebo 2,5 roka už neviem. ona to riešila aj napr. tak že zapla malej telku a tak kojila že malá pozerala- u nás nefungovalo. Ja som to riešila aj s laktačnou nič nepomohlo .. Máme prosto také tvrdohlavé babatká ☹ 😀 . Moja tak štrajkuje cez deň ale večerné papanie už sama chce aj v noci papká pekne... Ale prešli sme si aj fázou že nechcela ani v noci. No a tie príkrmy veru des a hrôza... No včera som na ňu vymyslela že sme nepapali v stoličke ale na podložke ( v jej kráľovstve) medzi hračkami a kazdu sekundu som ju zabávala inou hračkou. A vieš čo ? Ta srajda malá pekne otvárala pusinku. Síce viac ako 60 sme nezjedli ale u nás neskutočný pokrok že otvára pusu 🙂 . Verím že sa to zlepší teda tie príkrmy, kojenie sa už nezlepši to neverím ale vydržim - do roka musím ( tak si hovorím). Veľa trpezlivosti prajem , držkajte sa veď nakoniec - hlavne že sme zdraví.
@evulilik No asi nam ozaj nic ine neostava stale som si myslela ze to casom prejde, ale my sa takto trapime uz pomaly 5 mesiacov, mala nam takto zacala strajkovat ked mala 6-7 tyzdnov, zacalo to vzdy vecer, potom uz aj rano a nakoniec sme skoncili tak, ze to robila pocas celeho dna je to dost psychicky vycerpavajuce hlavne ked to uz trva tak dlho a nie raz mam nervy take ze neviem ci plakat, alebo kricat joooj ale ved raz sa rozpapaju ja tomu stale veriiiiiiiiiiim 😔 Aj ja robim opicky pri papani prikrmov uz som davala aj pauzu, ale uz som povedala, ze pauzu nedam tiez som tu zalozila aj vela diskusii, co robit, ale nam proste papa mliecko iba ked spi, a to si ho cuca aj hodinu dakedy akurat sme uz boli aj na neurologii aj so psychologickou sa radili a nikto nam neporadil dobre ze nas nevysmiali , ze z takym problemom behame po lekaroch. Krv jej v poslednej dobe brali kazdy mesiac, moc, sono no vsetky vysetrenia co sa da mame za sebou este aj stolicu jej kontrolovali, teraz este cakame na vysledky ci nemame alergiu na BKM, a zatial nam nik neporadil, ze jej mame davat teda jest v spanku mliecko. Kazdy mi hovoril, ze prikrmamy to prejde ale u nas ani to nepomohlo. 😒 Takze len pevne nervy prajem sebe aj tebe nejako to zvladneme, musime, ale clovek aspon vie, ze nieje sam. U nas nikto v rodine nechape ako je to mozne ze nasa mliecko papa iba v spanku a prikrmy tiez nic moc, dokonca mi radia ju riadne nehat vyhladovat a nedat jej aj 2 dni , ale nasa je taka, ze jej papat nechyba, takze ja si nedovolim ju nechat riadne vyhladovat. Tak drzim palce aj tebe aby ste sa cim skor rozpapali 🙂
@palomka To patrilo mne? Problem s prehltanim? Ona vie prehltat, no zut neviem kedze zuby nemame a zatial mixujem a ked jej dam chrumku alebo piskotku tak sa dogrca takze uz ani neskusam, neznesie ani kusok hrudky v ustach vsetko musi mat rozmixovane na riadnu kasu
@cherry1981 nó ani u nás to nik nechape, stale mi len povedia : veď vyzerá dobre. No ale prečo lebo ja ju nutim papať.. Veru ani mojej papať nechýba iba večer máme teraz také obdobie inak by sa iba hrala. Tiež som skušala vyhladovat, no keď ani po 5 hodinách sa nechcela ani prisať pripadne len cucla a konic tak som začala uspávať .. Počuj netráp ju !! Nedávaj ju toľko vyšetrovať - teda ak nemate iný problem a ak priberate, keď jej budu brať tolko krvičky tak ti ešte bude chudokrvná. U nás lekarka tiež krutila hlavou ale nedala som malu testovať, a ani ona dajako ani nechcela. stale nam len povie že máme krásne decko. Vidím že jej nič nie je že priberá, smeje sa, krásne napreduje... Je len tvrdohlavá ... Nechce sa jej papať ... Čo už ... Nik nám nesľuboval ideálne dieťa ... Ľubim ju aj keď má svoju hlavu ... Len keď niekam ideme (čo radšej ani nechodime) tak je to horor a ja už mám depku tri dni pred navštevou. Priklad: dušicky no musime sa zastaviť aj u rodiny. A teraz vysvetľuj že u nás je kojenie iné než vytiahnuť prso a ideš 😖
PS: vedieť že v tom niesi sama je uplné vykupenie. Hneď je ľahšie človeku.
@cherry1981 a kolko ma mesiacov?
@palomka 6 mesiacov a 3 tyzdne
@evulilik Ani my skoro nikde nechodime ani sa nam poriadne neda kedze to nieje u nas tiez len tak nakrmit dieta, uz som s lekarmi skoncila som povedala, uz bolo dost chcela som sa uistit ze je zdrava ale ako vidim tak aj lekari su v tomto bezradni, takze to musim len nejako prekonat, aj ja nasu milujem aj ked som dakedy s nervami v koncoch 😀 Aj nasa krasne pribera, ale to tiez vdaka mojej snnahe a trpezlivost do nej dostat mliecko nedokazem ju nechat vyhladovat.
@cherry1981 , s tym mlieckom ti neporadim lebo fakt neviem, ze preco ho nechce pit. Mozno ho fakt nechce, mozno je pre nu teple alebo studene, deturence su vselijake. Niekedy zohrejem nieco o 10 sekund dlhzie a uz mi nezje dcera. Lebo to je horuce 😀
No ale prikrm som chcela. Dcera mi nechcela moc papat ked bola babatko a aj vselijake stolice mala a asi v 9m sme zistiki, zd ma intoleraniu laktozy a o 2 roky ns to, ze aj. Histaminovu intoleranciu, no a ootom sa vysvetlilo pfeco tie prikfmy nepapala, lebo jej prodte robili zle. No a sym ma 8m a zacali sme v 6m s prikrmom ale nech/el mi zjest absolutne nic so malo hrudku. Ani mliecnu kasu. Len vyzivu a nic ine. Takto to islo par tyznov a zacala som mu do kupovanych prikrmov davat vyzivu lebo tu chut uz poznal a pomalicky nam zacal aj toto papat. Stale menej vyzivy som davala a jedol. Potom som skusila kasu a jedil a az tak som zacala s varenymi. A teraz nema problem. Predtym ho tiez napinalo. Na zvracanie co I len s z malej oddobinky piskoty. Treba jej dat cas a uvidis, ze to pojde. Strasne zle sa mi pise na mobile, zajtra napisem viac
@palomka Praveze nasa kupovane nic nezje musim jej varit to aspon papa ked ju zabavam ako tak podla nalady, a len zeleninku z ovocia ju napina z kase ju napina , takze jej varim zeleninku 🙂 Joj my mame toooolko vysetreni za sebou, ze uz ma to az prestalo bavit, este cakame na vysledky ci nema alegiu na BKM, ale dufam, ze nie , kedze v noci a vecer pije mliecko krasne. Ked ju spiacu vytiahnem z postielky, tak taha ako diva akoby nikdy nepapala ale cez den nie, ale nejako som si uz zvykla takto fungovat 🙂 Aj ked je to dakedy o drzku hihi, Dakujem za radu 🙂
@cherry1981 moja dcera nikdy nezjedla kupovany prikrm, ani vyzivu a uz ma skoro 4roky 🙂 a syn naopak nechcel varene len kupovane a az teraz zacina aj varene ked zistil ake je to dobrucke. Ale verim ti a viem ake to je sa tym trapit, no ale raz to fakt prejde, len ta trpezlivost keby bola, no. Pri dcere sme jedli s notebookom kde nam hral gumimacko. Uz mi z toho drbalo a vzdy som tisko zavidela mamickam v parku ako I'm deti jedia prikrm, ovocie alebo vyzivu. Ale prekonali sme nejako 🙂
@palomka No to aj ja zavidim mamickam co im tak deticky papaju ja mam nasu tretiu bambulku, ale s prvymi dvomi som sa s tym nestretla, a teda mam dozivotnu traumu z krmenia ja sa snazim ju neucit na telku, aj ked som uz par krat povolila, ale potom viac sledovala telku ako papala, takze som to zatrhla a snazim sa aspon hrackou dakedy uputat aj ked ani s tym som neni stotoznena, ale ked to inak nejde, aj opicky budem skakat aj jej piskam no keby ma niekto videl co stvaram tak si pomysli ci som zdrava 😀 Ale co clovek neurobi preto, aby sa mu dieta najedlo. Ved len to ma drzi ze si stale hovorim, ze vecne to trvat nebude, ale ta trpezlivost veru dakedy praskne no na to len pevne nervy uz som rozmyslala, ze si kupim aj tabletky na ukludnenie hihi, ale vzdy to nejako predycham 😀
@cherry1981 no ozaj ti nezavidim, no musis sa princezne podriadit, nie je nahodou byk 😀 ?
@palomka Veru nieje co zavidiet je to o drzku, ale ako si napisala musime sa jej teraz podriadit co ine nam ostava. Je býk 😀 Preco? 🙂
@cherry1981 :D to bude asi tym tvrdohlavec malicky 😀
Ahoj
no so synom sme sa trapili prikrm nejedol dokial som donho nepridala mäso a to sme normalne chodili jesť von pred cinziak posadila do kočika a ked sledoval ako chodia autička tak sup do neho lyžičku, ale vtedy bolo teplo
Teraz mám dcéru a papká všetko bez problémov 🙂 .....happpy
,
@evulilik Ahoj ako ste na tom s papanim? A mlieckom? 🙂
@cherry1981 ahój no mliečko lepšie.. ,, poslušne papá " okrem raňajok. Prírmy stale odmieta ... Reve už keď dávam podbradnik.. Myslím že sa to zhoršilo ☹ zabávaním s hračkami ju však vždy prinútim spapať obedík cca 90 - 100 ml. Večernú kašu do nej nedostanem ... Z ovocia grcá okrem banánu ale ten tiež nepapá s chuťou. No čo ti budem hovoriť. Trápime sa ☹ musíme dajako vydržať. A vy ako na tom ste ?? Už papáte pekne ??
@evulilik my mliecko iba v spanku ked sa ide spat inak my ho nevypije, takze my sa s mlieckom trapime stale ale to sa uz u nas nezmeni, no a prikrmy ako kedy zasadne ich papame iba pri spievankove a spievani inak do nej nedostanem ani lyzicku su dni ked papa pekne, ale su dni ked je to horsie takze sa stale tiez trapime a papame dlhhooo aj pol hodinku aj hodinku sa trapime no co musime vydrzat, som stastna ze aspon ako tak papa
@evulilik inak kase a ovocie ani nasej vobec nechutia hned ju napina vsetko musi mat take riedke a inak velmi jej chuti klop klop klop bananik jablcko a avokado zriedene s mlieckom ja avokado davam takmer do kazdeho jedla 🙂

@amore61 skus sa inspirovat tu, je to vynikajuca stranka a je tam plno potravin ktore neobsahuju laktozu http://www.bezmliecnadieta.estranky.sk/clanky/i...
A urcite leook nevysadzuj z jedalnicka