icon

Pomalé priberanie u dieťaťa 4+

maznacik007
31. júl 2012

Syn velmi pomaly pribera.... ma 4 roky a nie a nie sa dostat cez hranicu 14 kg, je aj nizky takze nevyzera ze vychudnuty ale proste kym nepriberie tak sa nemoze vysvihnut do vysky...
maly ma viacere zdravotne problemy stitnu zlazu ma v poriadku, jest lubi masko, aj surovu zeleninu mi zje ale len male mnozstva ... ale asi mu to staci ale zasa vsetko vybeha a vyskace...
co mam robit na co sa zamerat resp. poradte z coho sa pribera ci su nejake speci veci na priberanie u deti ... nanestastie on prilohy moc nemusi radsej ma maso a ma aj vyhranene co zje.. nieco som citala ze existuju nejake nutridrinky co to je a kto to predpisuje?
dalej ak mate skusenosti ake vysetrenia treba dat urobit co by za tym mohlo byt.... mame ist na gastro ale tam z dovodu nizkeho vzrastu odoslala nas endokrinologia zatial mu z krvi vylucili celiakiu ale alergoimunu aj tak odporucila vysetrenie na gastro, co by este za tym mohlo byt...
tiez ake mate osvedcene recepty s nim je problem ze jeho nedonutim jest ked nechce.... a dalsia vec nechcem mu davat B vit. navyse ani tie kvasnice... z dovodu nasej dalsej diagnozy kde nie je dobre ho B ckami prekrmovat
rada by som keby sme pribrali a myslim ze by sa potom aj vysvihol do vysky...

pozn. pre katren nez som zalozila tuto diskusiu som si poctivo viac krat presla vyhladavacom najdene temy na moj problem a kedze moje dieta je uz vacsie a nemienim to riesit v x rokoch starych diskusiach kde sa riesia babetka .. a potom u nas je pravd. ze tam moze byt aj ina zdravotna pricina... a chcem vediet co treba dat vysetrit a co si pytat u lekarov... nechcem aby sem boli vkladane linky na ine temy 😉

Strana
z3
reisi
2. aug 2012

@maznacik dakujem za tvoj nazor. Och ano, vy musite zistit kde je problem, nech syncek zacne rast. Drzim palce.
@sanym len ta genetika bola robena davno a gastroenerologicka to nechce brat do uvahy, vysetrovali geneticke predispozicie na viac diagnoz...

renab
2. aug 2012

@adetka 15 kg mala moja dcéra v 7-mich rokoch. takže si to tak neber. rásť začala až v 14-tich. teraz má 21, výšku 167 a váhu od 46 do 48 kg. mohla byť aj trochu vyššia, ale čo už. a váhu neriešim, má ešte dosť času byť tučná 😀

91majka
5. mar 2013

Dobrí večer.mam dcérku ktorá má 8 mesiacov a strašne pomaličky pribera.má len 5380 gramov.a lekára povedala že to je strašne málo na osem mesačne dieťa.povedalah,že ked do dvoch týždňov nepribere viac tak ju bude môcť poslať do nemocnicetak som sa chcela spýtať že čii mi niekto neviete poradiť nejaké vitamini aby viac priberala.ďakujem

maryka503
18. mar 2013

dobry vecer moj syn ma 3roky a vazi 10kg, je velmy chudy, ma velke mandle aj krcne aj nosne moze to byt pricina nepriberania?a inak papá dobre máva take dni ze nema chut do jedla ale inac vätčinov papá.dakujem

elizebeth
21. feb 2015

@maznacik007 Moja zlata bud spokojna ved ste na tom lepsie jak my. Moj maly ma 4 roky a necelych 12 kg. Papa 5 krat denne a nie a nie pribrat. Za kazdym ked ochorie schudne aj pol kg. Zasa priberie - ochorie - schudne. A to takto ide 19 mesiacov. Skusila som vela typov z roznych forums a nic. Asi mu dam pichat B12 cez leto ked pojdeme na SK.

Strana
z3