icon

Použitie pohárika namiesto fľaše pre šesťmesačné dieťa

michaelam2
19. feb 2025

Ahojte, mam dcerku a zachvilu zacneme s prikrmami. Ako som citala tak je dobre k tomu davat pit aj trosku vody a zaroven by som potrebovala aby okrem dojcenia obcas vypila aj mlieko z flasky. Problem je ze akukolvek flasu uplne odmieta. Davali ste prosim svojim detom namiesto flase rovno poharik uz okolo toho 6. mesiaca? Ak ano tak aky? Dakujem pekne

janka_266
•
19. feb 2025

@michaelam2 áno od začiatku príkrmov rovno do poldecáka, neskôr väčší pohár, a potom tie malé rajec fľaše, bohužial môj mal aj tie netečúce poháre, ale to bolo treba stláčať perami, a on si na to tak zvykol, že potom stláčal aj klasický pohár, ale už zubami a nakoniec sme pár krát vyberali sklo z úst, čo rozhryzol pohár, a s poldecákom to bude pre dieťa aj zábava a rýchlo sa naučí

lukbe
•
19. feb 2025

Vnúčatá boli bez fľaše, bez cumlika, ide to. Ušetriš cas, peniaze..

katarinaba
•
19. feb 2025

Moje tri deti nepoznali ani cumlik, ani flasu. Kojila som, pri prikmoch som rovno zacala pouzivat pohar.

michaelam2
autor
•
19. feb 2025

Dakujem, takze klasicky poldecak? Len rozmyslam este ako to vymysliet s tym mliekom, ak ju zrovna nemozem nakojit, ze ci na to nie je dobry nejaky ten poharik so sosacikom, alebo slamkou…neviem

lgpd_nika
•
19. feb 2025

Určite je lepšie na fľašu ani nenaučit, ušetríte peniaze za strojček v budúcnosti 🙂

vkatush
•
19. feb 2025

Ja som hneď s príkrmami začala aj s poldecakom. Postupne sme zväčšovali pohár a na rok si už malý vedel chytiť pohár oboma rukami a napiť sa sám. Žiadne sosačiky, špeciálne držiaky a poháre. Ušetríš čas aj peniaze.

any_soj
•
19. feb 2025

@michaelam2 naše nemali fľaše vôbec. Normálny pohár. Dávali sme rôzne - normálny plastový detský s uskom, pevnejší sklenený štamperlík, čo bolo po ruke

nyphadora
•
19. feb 2025

@michaelam2 flasu so slamkou mala na vodu, a okolo 11m sa konecne chytila na flasu s mliekom .

miriamzba
•
19. feb 2025

Nic nepokazis🙂 Dávala som všetkým zo šálky, videli to u mňa a ostatných, od 4-5mes "pili" z prázdného pohara a potom k prikrmom už po troške vodu.