icon

Prikrmovanie a následné zvracanie 5 mesačnej dcérky

patricia81
19. júl 2020

Ahojte mala ma uz 5.mesiacou a uz sme zacali s prikrmamy zeleninku mi pekne popapa ..robim jej mix najvprv sme zacali mrkvickou a uz yeraz sme dali aj brokolicu papa mi aj zemiak a aj mesko vsetko v malom mnozstve no ked som jej skusila dat mliecnu ryzovu kasu velmi mi zvracala as zoslabla a zaspala davala som jej tekutiny aby nebola dehydrovana moze byt alergicka na mliecne vyrobky co obsaujuju susene mlieko? Alebo? Mozte mi poradit dakujem

heidy222
•
19. júl 2020

@patricia81 s najvacsou pravdepodobnostou to nie je alergia, mliecne kase su tazke na zaludok. Moja starsia tiez az do 9-10 mesiacov zvracala z mliecnej kase, tiez to vzdy komplet vyvracala. Na druhej strane mladsie dieta je mliecnu kasu od 5 mesiacov bez problemu. Treba skusat Po troske at neskor Ked uz zje obed a desiatu

nickpick
•
19. júl 2020

@patricia81 radila by som neponahlat sa, zacina sa zeleninou, kludne mozes skusat rozne druhy aj mesiac, potom mozes zaviest obilniny (kase na vode), neskor masko a ovocie sa odporuca na zaver, netreba vsetko naraz, lebo traviaci trakt takeho maleho babatka nie je na to usposobeny - preto to zvracanie, kludne skusaj jednu a tu istu potravinu aj par dni nech si zvyka, kase by som pripravovala naozaj najskor na vode, nepises ci je mala kojena, alebo na um....

ukulela
•
19. júl 2020

mne sa to zda prilis rychlo tak vela novych chuti. maso so zacala davat az po mesiaci a mliecne vyrobky (teda jogurt biely) tusim pio dvoch ... pekne postupne. nie vsetko hr br. a teda kupoivane kase mliecne som nedavala nikdy. do roka ked kase, tak ravita cista - ryzova, psenova, spaldova, ... ale do vody. resp na zahustenie do ovocneho/zeleninoveho prikrmu. dieta jedlo 5 mesiacov len mlieko (predpokladam UM, ked zacinas skor prikrmovat) - talze naozaj staci jedna nova chut za tie 3 dni, najprv vyskusaj zeleniny aj 10 druhov - a to uz mas jeden mesiac vyrieseny ... potom maso, zltok, biely jogurt .... postupne, pomaly.

patricia81
autor
•
19. júl 2020

@nickpick Mala je plne kojena a kasu som jej robila na vode ako bolo pisane v priprave

sabush000
•
19. júl 2020

Ja som davala az od 9. mesiaca kase , existujú aj nemliecne, skús prv také a normálne do dojcenskej vody to dáš. hneď som prešla na mliecne lebo môj bol na UM. dávala som od Hami kaše a skúšala som ktoré mu chutia, napr malinovu nikdy nezjedol. možno aj tvojej dcérke to moc nechutilo a preto to vyvracala. alergia podľa mňa to nebude

nickpick
•
19. júl 2020

@patricia81 pomylilo ma to, ze v prispevku bola spomenuta mliecna ryzova kasa, ak mozem poradit skus kase Nominal, maju viac druhov - psenova, pohankova, spaldova, pripravuju sa s vodou a neobsahuju mliecnu zlozku, ja ich zvyknem
miesat aj s ovocim (nastruhane jablcko, potlaceny banan, sparene a mixnute susene ovocie ako marhule a slivky), to samozrejme trochu neskor, ked uz zacnes s ovocim, moja mala ma uz 10 mesiacov a tiez je plno kojena, a dost si kase v tejto podobe oblubila (kedze bez ovocia su akosi bez chuti)...inak kedze kojis prekvapuje ma ze si zacala s prikrmami uz v 5. mes., odporuca sa od ukonceneho 6. mesiaca u kojenych deticiek, s nekojenymi zacinaju vacsinou skor okolo toho 4. mes.,vazne sa netreba ponahlat, este sa navaris kasi a prikrmov 😊

patricia81
autor
•
19. júl 2020

@nickpick Dakujem mne to radila nasa dr.

nickpick
•
19. júl 2020

@patricia81 chapem, je viac nazorov, vyzera to tak ze aj lekari v tom nie su zajedno, nasa radila od 6. ukonceneho, ale stretla som sa tu na fore aj s nazorom, ze zavisi od zrelosti babatka, ak pokukuje ako doma jete a vyslovene ide po jedle, moze sa urcite zacat...

sofiia87
•
19. júl 2020

Tak ako pisu baby vyssie, ides na to nejak rychlo. Ja som kazdu zeleninu zavadzala 3 dni, mliecne veci tusim az po 2/3 mesiacoch prikrmov a maso tusim po mesiaci a daco. Hlavne pozor na veci co nafukuju a moze z toho boliet brusko. A ano, moze mat alergiu na mlieko, ale tiez to mohla byt suhra okolnosti a proste jej nieco nesadlo. Kase odporucam kupovat nemliecne a neochutene, nemaju v sebe zbytocny bordel cukry a neviem co este, a vzdy vies do kse primiesat ovocie, vyzivu, atd