icon

Prikrmovanie od štvrtého mesiaca

didius
2. máj 2015

Ahojte maminky. O týždeň máme 4 mesiačiky a ako sme boli teraz v poradni pani doktorka nám kázala od 4 mesiaca prikrmovať. Maličkého kojím od narodenia krásne papka ale teraz sa jej nepozdáva hmotnosť a to že v noci sa Budíne každú hodinku, každú hodinku a pol. Nakoľko som prvorodička tak by som chcela počuť viac názorov na to lebo niekto vraví aby sme sa s tým neponáhľali niekto že to je dobré takto skoro. Ďakujem Vám za každý názor.

Strana
z2
henikav
6. máj 2015

@didius prikrmovat mlieckom si myslela, ze?? Preco nie, ak babatko slabo pribera, treba to skusit, mozno mas malo mliecka, alebo je malo vyzivne. My sme museli malicku prikrmovat od narodenia a nic jej nechyba 😉 Hlavne nestresuj, UM nie je jed na potkany, ale dobra nahrada za to materske, ak nie je ina moznost

lucikaaa
6. máj 2015

@didius my sme prikrmovali UM od tretieho mesiaca a kašičky od štvrtého, samozrejme nezjedla hneď porciu, zo začiatku len olizovala lyžičku a mesiac trvalo kým sa z nej naučila normálne jesť...a začali sme klasika mrkva, zemiak, tekvica, špenát, cuketa a rôzne kombinácie medzi nimi, potom ovocie broskyňa, jablko, hruška, banán, hrozno bez šupky a zrniečok, marhuľa, slivka a tiež kombinácie, od 6. mesiaca mäso kuracie, kraličie, hovädzie...okrem toho od 6.mesiaca sa zoznámila s múkou, krupicou, maslom a jogurtmi....je úplne v poriadku, krásne papá, prvý soplík mala až v 10.mes. .....ak je pre teba kojenie trápenie, chýba ti spánok a si unavená, nebudeš mať ani dostatok mlieka a vôbec nie je hanba s kojením skončiť....mňa kojenie ubíjalo vydržala som necelé tri mesiace a bol koniec, keď sa v tom niektorá najde nech kojí aj desať rokov, keď ťa to ničí tak to nerob

lucikaaa
6. máj 2015

@sardinka33...máš moju plnú podporu v boji s fanatikmi :D mne tiež kojenie znechutili kravky, čo sa ma boli schopné aj v preplnenej mhd na plnú hubu schopné vypytovať či kojím a prečo nekojím a bla bla bla....btw @luba41 my nie sme odborníčky, ale robili sme všetko pre šťastie svojich detí aj seba, a ak sa ty považuješ za odborníčku, lebo máš preštudovanú mamilu, čo je skrz-naskrz tendenčná stránka a nevidíš nič okrem toho, maj aspoň úctu k názorom ostatných a drž ústa, resp. pršteky na klávesnici na uzde. Napriek tvojim odporúčaniam nebudeme mamilu študovať, nebudeme svoje deti kojiť do piatich rokov a už vôbec si nekompenzujeme vlastné zlyhanie. Inak o akom zlyhaní tu hovoríme??!! Je to úplne smiešne :D

ingusz
6. máj 2015

Moj maly nechce nic papat nove len materske mlieko ma 5 mesiacov ale mam problem s chrbticou a dojcim z praveho prsnika ... co mam robit ? Ja som ako paragraf

lucikaaa
6. máj 2015

@ingusz mala by si sa opýtať lekára... najprv pediatra a potom svojho....tu nedostaneš fundovanú radu

lorela
6. máj 2015

@luba41... "ona píše že dieťa priberá je spokojné, tak prečo ju nepodporiť? - Podporovať dojčenie za každú cenu, však? Pretože nie, ona nepíše, že "dieťa priberá a je spokojné" naopak, mamička píše, že pediatričke sa nepozdáva hmotnosť dieťatka ani časté budenie.

ingusz
6. máj 2015

Ja len ze ako malemu mam davat casto ochutnavat

lorela
6. máj 2015

@didius U kamarátky prebehol podobný scenár. Pediatrička taktiež odporučila príkrmy, no najprv sa mala mamička pokúsiť dojčiť čo najviac, prikladať dieťatko častejšie, pokúsiť sa zvýšiť laktáciu. Márne, nepodarilo sa, dieťatko malo opäť na váhe nižšiu hmotnosť od poslednej návštevy poradne. Preto začali prikrmovať umelým mliekom a od ukončeného 5. mesiaca príkrmami.

lucikaaa
6. máj 2015

@ingusz ...raz dva krát za deň mu ponúkni, len aby pochopil, že existuje aj nástroj ako lyžička a že to nie je nástroj na ubližovanie, ale na dobroty....veľa ľudí ti povie, že začni zeleninou, ale ak to nepôjde skúšaj aj to ovocie...ja som začínala s mrkvou a hneď prvé jedlo alergia, resp. jej ju nestrávilo a nestrávi jej doteraz...inak my sme sa mesiac učili jesť iné ako mlieko a bol aj krik a potom zrazu to šlo....

ingusz
6. máj 2015

@lucikaaa
@lucikaaa dakujem ...aj ja som zacala mrkvou a potom plac a dnes kafliol tiez plac no potom som nakojila a bol klud 🙂 zeleninkou zaciname ..vidim ze to vela trpezlivosti ..akurat mi castejsie kaka ...dakujem za info

lucikaaa
6. máj 2015

@ingusz ja nie som odborník ale, len som ti napísala čo zabralo u nás....ale u nás ide od začiatku všetko cez krik 🙂 ono len ak máš vážne problémy s tou chrbticou mala by si porozmýšľať či je dojčenie tou správnou cestou pre vás...dieťa mliečko potrebuje, ale ty potrebuješ tiež oddych a možno aj lekára...moja maminka ignorovala chrbát 20 rokov a bolesť prekonávala analgetikami....dnes sa nevystrie a trpí obrovskými bolesťami, ideálna kandidátka na operáciu kde ma 50% šancu, že ostane na vozíku....

ingusz
6. máj 2015

Dakujem velmi pekne

didius
autor
7. máj 2015

@fidka79 prečo určite nie ? Malinky má malé ptírastky na hmotnosti a aby nemusel byť na UM tak radšej na zeleninke...

luba41
7. máj 2015

@didius ešte si nenapísala tie prírastky..a prikrmovanie Ti vôbec nezaručí, že začne viacej priberať...

lorela
7. máj 2015

@didius Ale dala by som si "jo sakra záležať" na tej zelenine - keď ju bude jesť už tak malé bábo, nech je naozaj prínosom a zdravým, takže najlepšie doma vypestovaná, resp. zo záhrady od známeho, alebo iný podobný zdroj. Nech sú aspoň do istej miery eliminované chemické látky v nej.

didius
autor
7. máj 2015

@lorela. Doktorka presne povedala že ma malé prírastky a radšej začať teraz než neskôr aby už nebolo neskoro. Teraz že mala podobný prípad ako sme my mamička chcela s príkrmamy počkať a prišla do poradne o dva mesiace a dieťatko musela ísť na infúzie...

lorela
7. máj 2015

@didius Však ja som za, nie proti 😉.
Navyše som presvedčená, že vaša pediatrička ti dá najkompetentnejšiu odpoveď v porovnaní s ktoroukoľvek radou tu...

bajpuska25
9. máj 2015

Neviem prečo tu niektoré vravíte že nemá začať prikrmovať ak jej to povedala doktorka tak asi vie prečo !! Ja malemu od 3 mesiaca slabe krupibo pudinceky na noc a zacdavainali sme v 4 pzacinalimesiaci aj zeleninkou s maskou a ryzou a vyzivkami lenze moj mali mal 5kg ked sa narodil a ked mal 3 mesiace mal 7 kg cize uz bol ako polrocny ... ale si myslim ze ak mas pocit ze treba prikrmovat a povedala ti to aj pediatricka tak sa neobavaj a kludne skus 🙂 nepocuvaj dristy inych bab o tom ze kojene deti nemaju do 6 mesiaca nic len mlieko je to blbost !

evittam
9. máj 2015

@didius Ahoj, obe moje deti boli dojčené do 10.mesiacov. Staršieho som začala prikrmovať cca keď mal 5,5 mesiaca, dcérku keď mala 4,5 mesiaca. Nie je na tom nič zlé. Treba začať dávať postupne ochutnávať a kľudne môžeš začať aj ty. 😉 A moje dve deti sú zdravé a vôbec nebývajú choré, dcérka ešte nebola vôbec. Nič tým nepokazíš. Dokonca pri dcérke ma lekárka informovala o "imunologickom okne" - neviem či si o tom počula - deťom treba začať dávať ochutnávať všetko medzi 4-7 mesiacom. 😉 A od 5.mesiaca mi obaja spinkajú celú noc.🙂
A inak ešte jedna vec - ja som sa nikdy nedržala žiadnych tabuliek a podobných "sprostostí" ...... 😉

Strana
z2