icon

Problémy s jedením u dvojročného dieťaťa: Skúsenosti rodičov

Včera o 09:47

Ahojte.

Mám 2 ročného syna a bojujeme s jedením.
Do roka a pol nemal problém zjesť hocičo. Po roku a pol ako keby mi ho vymenili a má problém so všetkým a niečo do seba dostať.
Mäso len zbadá a napína ho. Má problém s tuhým jedlom, hlavné jedlo mi zje fakt max za 5 lyžíc, odmieta ovocie aj zeleninu. Jediné ovocie čo zje, je lyofilizovane, zo zeleniny nič. Jediné čo by vedel jest celý den a každý den je mlieko a polievky. Ale aj to tam nemôže byt zelenina. Max zemiaky. Ak by zacítil zeleninu, tak ho znova napne.
Neviem či je ok toto obdobie a vyrastie z toho, alebo to mám riešiť..
Som už z toho zúfalá.
A nieje to len mojou kuchyňou, s týmto má problém či u jeho babiek alebo v reštaurácii.
Má vaše dieťa tiež takéto obdobie?

gejb
Včera o 09:50

@anonym_autor u nás podobne od 2 rokov. Zeleninu mixujem na omacku - na cestoviny alebo bulgur, ryžu.
Pečivo len suché, ovocie tiež mixujem do hladká a dávam s piškótami...
Je to asi také vymyslacie obdobie a my musíme improvizovať 😉

anonym_12d4a7
Včera o 10:06

@anonym_autor skús do mlieka rozmixovať kúsok banánu a trochu bieleho jogurtu na lepšie trávenie...

tanyan
Včera o 10:08

Pravdepodobne je to len obdobie, keď sa mu vyvíjajú chute a samo sa to zmení postupne. Ale keď uprednostňuje mlieko a polievky, možno je to aj kvôli zubom. Pokiaľ neodmieta úplne a má dostatočný príjem potravy aj tekutín, tak by som to neriešila. Len by som priebežne ponúkala aj odmietané a postupne sa rozšíria jedlá, ktoré bude s chuťou jesť.