icon

Problémy s papaním novorodenca

kuriatko818
25. júl 2015

Ahojte damy viete mi poradit ... Mam skoro mesacnu dcerku a od narodenia ma odmieta a nechce sa prisat tak krmime uz flaskou ... Najprv dostavala odsate MM ale nemala som cas tyzden cca odsavat vobec lebo mala bola umrncana... Takze sme teraz na UM ale chcela by som ju kojit da sa to este? A ako mam na to ist lebo stale ma odmieta dokonca aj poradkynu som mala a nic ... Dakujem.

martinka13
25. júl 2015

Bratrancova žena mala to isté. Chcelo to veľmi veľa trpezlivosti a niekoľko návštev poradkyne. Napokon asi po 2 mesiacoch sa to zlepšilo. Teraz už len dojči. Asi to chce viac krát laktacnu poradkyňu. Držím palce. A ak to náhodou nevyjde nič sa nedeje. Určite bude prispievať aj na UM.

kuriatko818
autor
25. júl 2015

@martinka13 dakujem .. Vsetci mi hovoria aby som ju stale prikladala ale ona stale nechce sa prisat ... Zevraj medzi 6-8 tyzdnom sa zvyknu prisat tak mam na to este 2-4 tyzdne ... Dufam len ze sa mi to podari velmi jej chcem dat svoje mliecko a nepouzivat tie sproste flasky a umele mlieko.

helmanka
25. júl 2015

Malá sa nechce prisať, to musí mať príčinu napr.skrátená uzdička....hneď kontaktovať laktačnú poradkyňu ,zoznam nájdete na www.mamila.sk, želám Vám,aby ste ço najskôr papali MM 😉 nečakajte,keď dieťatko bude väčšie.

kuriatko818
autor
25. júl 2015

@helmanka s poradkynou som uz bola pred dvomi tyzdnami a pusinku ma v poriadku ... A dakujem snazim sa ako len mozem ale stale mi to nejde je to moje prve dietatko tak sa stale ucim a myslela som ze to kojenie bude lahsie a nebudem mat s tym problem ale mam od zaciatku 😞

egiginka
25. júl 2015

@kuriatko818 , odkial si ?, urcite kukni lepsiu laktacnu, su rozne, nie kazda si robi sboju pracu poriadne:(, v prvom rade si nemala davat flasou:(, ina technyka, pohodlnejsie, je normalne ze sa nechce prisat. Skus zacat davat mlieko lyzickou, striekacka prst, ak mas malo materskeho zvys si tvorbu, nspr moringa od swanson, alebo benedikt lekarsky a senovka grecka, kup nosic satku a snaz sa dietatko teda nakrmit, ci uz um, odsaty mm, tak aby nebolo nervozne a potom skusaj prilozit ! Ak nepodari zase dokrm a zase skusaj, , hlavne v polospanku !, v nosi skusaj : idealne je spolocne spanie:, dieta saje v noci automaticky !, cez den vela nos, najlepsie koza na kozu ( teda ty bez podprdy), dietatko sa prisava reflexom a hlavne cuchom, takze ono ho to navnadi. HlAvNE POKOJ , KLUD !!!!, ked bude treba UM dokrmit nevadi, daj ... um neni samovrazda, dieta musi byt pokojne!!! A nie nervozne!!! Skus ked ho budes mat v satke v urovni psia: pusa spievat mu, jemne sa pri tom hybat, uvidis prisaje sa, len klud a hlavne ak to chces, musis to mat v hlave!!! Ja som tiez mesiac nekojila, tskze rovnaky pripad som!, zvladla som to🙂 len ziadne flase a cumle a ziadny stres a bat sa dokrmit !!!! Ak si z BA doporucujem laktacnu A.Kolesarovu.... viem, ze rovnakym mamickam pomohla !!! Drzim palce

moni244
25. júl 2015

@kuriatko818 tak ked nejde, tak nejde, radsej spokojna maminka, co si vychutnava babatko, ako uzlicek nervov, co stresuje, ze nemoze kojit

helmanka
25. júl 2015

A poradkyňa čo skonštatovala? Ja som mala tiež problémy s dojčením,ale mne sa deti prisali skôr sa pustiť nechceli, ale vydržali sme s pomocou UM( do cca 7 mes.) do 2,5 roka dojčiť,len treba vydržať a bude dobre. Poznám to veľmi chcieť a nedá sa.

egiginka
25. júl 2015

@kuriatko818 , ale zase nedaj uplne do syta, lebo potom nebude mat dovod sa prisat a hlavne mne pomohlo, ze aj kedysi deti pili kozie mlieko🙂)) a to mi sposobilo klud a hned to slo🙂)), uz 1,5 roka kojim🙂)

kuriatko818
autor
26. júl 2015

@egiginka no som z Pezinka a tu mame iba jednu poradkynu preto som volala jej ... A krmila som cievkou po prste alebolo to zbytocne zdlhave a mala papala dlho a malo lebo bola nervozna potom ... Ja len ci nahodou sa da aj zabudnut na to ze pila z flasky a kupila som si benedikt a senovku uz to uzivam druhy den tak snad zaberie lebo snazim sa aspon odstriekat si mlieko ale je toho velmi malicko uz nech sa to rozbehne.

kuriatko818
autor
26. júl 2015

@egiginka no a nad satkou velmi silno uvazujem uz cely tyzden ci kupit alebo nie ... Radsej by som si ju nosila pri sebe obcas ma dni ze musim ju mat stale na rukach ...

sardinka333
26. júl 2015

@kuriatko818 možeš mať slabý tok mlieka ked ta odmieta a jeduje sa na prsníku..to sa všetko dá ,,spraviť,, ale ja by som si volala laktačnu aj častejšie na začiatku určite. Tažko povedať aj nakolko je malinká už naučená na flašku, predsa len z nej tečie lahšie a nemusí sa tolko namahať. Takže idealne by bolo prestať flašu používať uplne a len kojiť na začiatku aj každu chvilu...ved máš len predpokladám toto jedno dieťatko a vtedy sa to dá byť iba jemu k dispozícií non stop. Hlavne klud, pokoj a zabudni na postoj ,,sproste flašky a UM,, lebo to ťa bude len stresovať, frustrovať lebo je to aj o psychike nehovoriac o tom že aj flaša ma svoje vyhody takže ,,taká sprostá nie je,,.🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

kuriatko818
autor
26. júl 2015

@sardinka333 no hej hej mliecko mi ide ledva ledva po kvapkach preto asi nechce ... A rada by som si volala laktacnu poradkynu castejsie len musim este pockat lebo som slobodna mamicka bez partnera a kupovala som si novy kocik a poradkyna berie 15eur za hodinu je trosku dost teraz ked dostavam najmensiu matersku 😞

egiginka
26. júl 2015

@kuriatko818 , skus tu laktacnu, co som napisala zavolat, do Pezinku pride, najdes ju aj na FB, a sup kupit satku alebo ergonomicky nosic, na FB su skupiny nosime na Slivemsku, nosime, kde ti nosiace poradkyne rady poradia a taktiez aj s dojcenim su skypiny, no hlavne tu laktacnu zavolaj, ona ma skusenost a urcite ti pomoze , dam na to krk🙂, ona aj sarkovat vie, takze ti aj s tym pomoze,.... no ale teda nedavaj z flase, to je fakt kamen urazu :(

kuriatko818
autor
26. júl 2015

@egiginka Dakujem moc a urcite vyskusam ak by vedela prist aj za mnou 😉

kuriatko818
autor
26. júl 2015

@egiginka prepac este a kolko ona berie za sedenie? Dakujem 😉

sardinka333
26. júl 2015

@kuriatko818 tak asi aj my by sme boli nespokojní a odťahovali sa, ked sme hladní, chceme jesť a davaju nám po ,,omrvinkách,, 🙂 ak ti mlieko ide po kvapkách tak doma by som skusila ten suplementor - cievka prilepená k prsníku a jeden je koniec vo flaši - tak sa malinké aj napapá a aj stimuluje tvorbu mlieka. Ale to by si bola len prikuta doma čo zase nepridava na psychickej pohode a ta je tiež velmi doležitá, psychika robí svoje. A keby som išla von a treba krmiť tak by som dala cez striekačku UM a prikladala. Toto by si mohla robiť dajme tomu aj bez laktačnej - resp. pokial bude mocť prist.
A nemáš vo svojom okolí nejaku mamičku, kamošku ktorá uspešne dojčí? Ja som tak poprosila kamaratku, ktorá kojila už druhé dieťa aby mi s tým pomohla, ukazala...nehovorím že dojčiaca kamaratka sa ,,vyrovná,, laktačnej poradkyni, ale tiež može pomocť, zvlášť ak teraz nemáš prostriedky na jej financovanie. Držím palce.

egiginka
26. júl 2015

@kuriatko818 , neviem ci 5, 10, 15 ??? Netusim, ma stranku, tak kukni... ale ona neni, ta co teraz ta necha skrachovat a urcite sa bude dat dohodnut, podla mna toto urcite ber ako v pohode. A urcite jej napis co najskor, zavolaj a neries peniaze ( dufam, ze pre kazdu LP je praca poslanim, takze aj keby ti to financne nevychadzalo, ze urcite pomoc dostanes !!!!!) A urcite sa nwboj to laktacnou riesit, aj ja som mala strach, ze cudzia osoba, kolko to bude stat atd... ale nelutujem to, dojcenie je pre nas obe vyhodne a neviem si vela situacii a dni tazkych ptedstavit bez a aj celkovo ake to dieta je, takze ta chcem v tom maximalne povzbudit🙂, yrcite sa neboj volat o pomoc🙂, stoji to.za to🙂

kuriatko818
autor
27. júl 2015

@egiginka No pani som kontaktovala ale pyta si 50 eur co je na mna teraz velmi vela takze z toho asi nic nebude 😞

sardinka333
27. júl 2015

@kuriatko818 ty kks...ako ja chapem že ,,zadarmo ani kura nehrabe,, pripadne ,,robotník je hoden svojej mzdy,, chápem aj napr. ,,niečo na benzín,, a prípadne 10 za konzultáciu....ale 50 eur za konzultáciu?? a že umele mlieko je drahé!

kuriatko818
autor
27. júl 2015

@sardinka333 ani mi nehovorte pani chce za sedenie 35 eur a za cestu 15 eur je to na moje pomery moc vela momentalne ... No za tu cenu mam umele mlieko na cely mesiac asi .... 😞 ta poradkyna co som mala si pytala 15 eur to sa este dalo ...

egiginka
27. júl 2015

@kuriatko818 , no mozem ti poslat tu co som mala ja, pytala si 10..... len tak mimochodom nutrilon ta mesacne vyjde viac nez 10,... takze za 4-5 mesiacov, ani dohodnut sa s nou nedalo?,

lenuska5815
31. aug 2015

Babusky, ja by som mala tiez dotaz, my sa snazime kojit, momentalne pouzivame klobuciky lebo malinka si nevie poriadne chytit bradavku a akurat tak mi ju nici, ale niekedy nechce poriadne pit, na prsniku je skratka leniva,kojime sa hodinu, hodinu a pol a poriadne si necuce, tak ked som chcela aby pribrala a bola poriadne napapana tak sme zacali davat umele mliecko, tak teraz striedame materske a umele, ako ju mam donutit aby papala prska a hlavne nie tak dlho...

kuriatko818
autor
31. aug 2015

@lenuska5815 ja som sa trapila dva mesiace ... A vzdala som to uz trapila som sa aj ja aj moje dieta a nestalo mi to za to ... Sme na umelom mliecku a je uplne spokojna ked sa uz netrapime bohuzial nie kazde dieta sa chce kojit ... Ked to nejde tak to nejde a s tym sa neda nic robit ... Tak vela stastia

katka1906
19. okt 2015

skuste moringu 🙂