icon

Problémy s prikrmovaním

babiak2016
14. aug 2016

Moze mi niekto poradit co mam robit.
Zacala som prikrmovat mojho syna.
Uvarena mrkva potom som pridala zemiak a ostatnu zeleninu.Prvy tyzden s tym nemal problemy a ďalší týždeň to odmietol a plakal pri kŕmení.
Ma niekto podobny problem moze mi niekto poradit ako mam pokracovat dalej.....

dominikav123
14. aug 2016

Aký je starý ?

maminkaat
14. aug 2016

Ahoj striedaj mu daj mu dakedy aj mixovane jablcko s mrkvou alebo bananom mozno to pomoze mi sme hned takto striedali a mali popa uz aj mesko kuracie a morcacie ☺

babiak2016
autor
14. aug 2016

V utorok bude mat 6 mesiacov.
Banan som mu uz skusala to papka v pohode.
Dneska som mu uvarila mäsko s kralika, mrkvu,petzal a zemiak zjedol 3 male lyzicky ale to plakal.
Neskor som mu urobila jablcko,banan a marina keks to zjedol celu misku.

rhiannon
14. aug 2016

@babiak2016 no nediv sa mu, ze place pri zelenine, ked mu davas sladky marina keks. to nie je zdrave ani pre dospeleho, nieto pre male dieta. uff. dietatko sa ma v 6m este len zoznamovat s prirodzenou chutou jedal, ked mu das hned sladke keksy, tak ti moc ine nebude chciet...

pribinak
14. aug 2016

Skus mu prikrm urobiť vo forme polievky, zmixuj vo vyvare kusok maska a zeleninku
Mizno mu to v teple take riedke viac zachuti
Nedávaj Marina kekse, obsahujú stužene tuky, vobec nie su vhodne pre male deti
Ak ma na vyber, tak urcite spapa sladké ovocie, ako menej výraznú zeleninu

babiak2016
autor
14. aug 2016

No ten keks som mu dala len dnes prvy krat a ovocie som mu dala len 2x .
Zeleninu polievky som uz vestko skusila vsetko zo zahradky .
A prvy tyzden vsetko super klaplo a tento tyzden nie ....

candii
14. aug 2016

Moj ma 8m a stale nechce nic jest iba sa kojit. Hlavne mu ponukaj a nenut ho. Vsak sa rozje. Len mu treba dat cas

babiak2016
autor
14. aug 2016

candii kolko krat za deň mu skusas dávať?A dávaš mu aj ovocie?

babiak2016
autor
14. aug 2016

candii ako casto kojis?Ja kazde 3 hodiny

candii
14. aug 2016

@babiak2016 skusala som mu uz davat vsetko, ovocie, maso, zeleninu, batat ked nechcel tak som aj kupovane vyzivky kupila. Ale nic. Skusam mu davat rano a naobed. Uprimne nechce sa mi ore nho varit ked to vsetko vzdy vyhodim 😕 tak vacsinou ponuknem banan, ten varit nemusim a potom to co mi jeme. Samozrejme bez soli a korenin. Jedine co ako tak zje je rozok. Kojim podla potreby ako si vyziada. Ale cca kazde 2,5h-3h..

babiak2016
autor
14. aug 2016

Ok candii dik moc ...budem teba skusat dalej

siska53
14. aug 2016

@babiak2016 hlavne len skusaj a zatial bez ovocia a keksov. Moja mladsia tiez tym prikrmom velmi dlho vela nedala,radsej sa dojcila.
Hlavne neskusaj vela toho naraz,deticky si na nove chute dlho zvykaju.

babiak2016
autor
14. aug 2016

Siska vdaka.

babiak2016
autor
14. aug 2016

Skusila si dat na noc kasu?

spuntikmathiasko
14. aug 2016

@babiak2016 po prve ovocie a cokolvek co ma sladku chut sa ma zacat davat az ked ti pekne papa zeleninu, masko a veci nesladke. Teraz ocividne zistil co je lepsie 😉. A po druhe netusim kde sa ponahlas. Vsak 2 dni davas ldn mrkvu a vsetko ostatne je mlieko dokonca aj za mrkvou, lebo pochybujem, ze niektore babo hned nahradi davku mlieka jedlom. Cize uplne zbytocne si sa nahlila so vsetkym naraz. Tolko moj nazor, cize na tvojom mieste by som zacala pekne od zaciatku mrkvou a nikde sa neponahlala. Rozhodne nie nutit cez slzy. Ak zje jednu lyzicku tak jednu a dat mliecko. Od hladu neumre. Moja dcera bola 10,5 mediaca cisto kojena co uplne odmietala lyzicku s cim kolvek.

spuntikmathiasko
14. aug 2016

@spuntikmathiasko 10,5 mesiaca tam malo byt 😄

ikissedagirl
14. aug 2016

@babiak2016 marinakeks ako jeden z prvych prikrmov? http://www.zdravapotravina.cz/susenky/marina-ke...
Tiez som sa natrapila s prikrmovanim, ale treba Len vytrvat. Ak dietatko naucis, ze ked odmietne zeleninu tak dostane keks, tak ho to tazko oducis neskor.

anjika42
14. aug 2016

Môj takisto zo začiatku plakal, ☹ , potom sa rozjedol - dávam mu aj piškoty a marina kekse a papá aj mäso a zeleninu, až na to, že ovocie s keksami má v sebe hneď a pri tom mäse a zelenine šaškuje a trvá mu to dlhšie - má takmer desať mesiacov.

seahorse27
14. aug 2016

Daj tyzden uplnu pauzu od príkrmov a potom zacni ponukat prikrm dohladka zmixovany, skor redsej konzistenice (ako hustejsia polievka napr.), mozes zriedit aj mliekom pre zaciatok. Zacni uplne od zaciatku 3-4 dni len mrkva, potom pridaj zemiak tiez na 3-4 dni, potom by som skusila nieco neutralne (cukina, tekvica, neskor kalerab, karfiol, brokolica...). Potom zhruba za 2 tyzdne od zavedenia zeleniny k prikrmu pridaj maso. Az za dalsie 2 tyzdne pridaj ovocie ako dalsi prikrm (napr. desiata). Ty si na to isla strasne zhurta, rychlo, piate cez deviate. Netreba sa nikam ponahlat, dietatko potrebuje cas na to, aby zoznamilo s novými chutami. Nemusi ti hned zjest cely prikrm, uplne staci prve tyzdne lyzicka-dve. Ked zacne plakat, okamzite mu prestan ponukat, lebo mu to len znechutis. Tie Marina keksy...no, spravila si blbost, uz ich nedavaj. Existuju ovela zdravsie susienky pre deti, ale na to ma tvoje dieta koooopec casu este.

luciahudecova
14. aug 2016

Netráp sa, nas tak isto úplne odmietal prikrmy. Ja som sa s nim trapila 2 mesiace, bojovala s nim, no nakoniec som tomu nechala volny priebeh a ako dovrsil 7 mesiac, tak zacal krasne papat. Pokiaľ je kojeny nestresuj, žiadne vitamíny mu nechybaju a teda asi mu stačí tvoje mlieko. Ved on sa rozpapa

babiak2016
autor
15. aug 2016

Ok baby vdaka za vsetky rady.