Prvé príkrmy pre dojčenú dcéru: Čo sa osvedčilo?
Dcéra má 5,5 mes..aké prikrmy dať ...čo sa vám osvedčilo?
Tak odporúča sa mrkva, po 2 dňoch zemiak, potom cuketa, tekvica. Potom pridať vajecny zltok, potom pridať masko.
Vajcia alebo masko nemusí byt každý deň.
Nezabudni ponúkať piť vodičku po príkrmoch
Na začiatok dieťa spapa možno 2-3 lyžičky
@anonym_a7644b a už treba či stačí po pol roku
@siskaa86 musíš vidieť na dietatati, že mlieko jej už nestačí, že MS záujem o jedlo ktoré jete vy, má 5.5 mesiaca. Nemusíš striktne čakať do 6 nes.
Príjmy rob na začiatok mixované, viac riedke
ono zase netreba to odkladat, ak vidis na nej, ze chce, kludne vyskusaj, zemiak, naozaj ho urob riedky, ak dieta zje 2-3 lyzicky bude super.....
lekarka ti co povedala na ostatnej poradni? lebo zaciatok prikrmov moze byt trosku iny u kazdeho dietata.....
ono zase netreba to odkladat, ak vidis na nej, ze chce, kludne vyskusaj, zemiak, naozaj ho urob riedky, ak dieta zje 2-3 lyzicky bude super.....
lekarka ti co povedala na ostatnej poradni? lebo zaciatok prikrmov moze byt trosku iny u kazdeho dietata.....
@lucik194 na minulej poradni nič..ďalšiu má o 2 týždne
nam lekarka este aj dala taku tabulku, ako zavadzat prikrmy, kolko dni, v akom poradi.
vyskusaj jej zavolat a opytaj sa, ci treba cakat este do poradne, alebo mozes zacat aj sama......
ono je to naozaj velmi individualne
@siskaa86 ja by som mrkvu nedávala ako prvú... Je sladsia a hlavne zvykne z nej zapekať... Začať ak ti je dieťa pripravené tak môžeš ... My sme začali cuketa a potom tekvica ..mrkvu by som dala v kombinácii s jednou z týchto potravín

Tak odporúča sa mrkva, po 2 dňoch zemiak, potom cuketa, tekvica. Potom pridať vajecny zltok, potom pridať masko.
Vajcia alebo masko nemusí byt každý deň.
Nezabudni ponúkať piť vodičku po príkrmoch
Na začiatok dieťa spapa možno 2-3 lyžičky