icon

Prvé príkrmy pre dojčenú dcéru: Čo sa osvedčilo?

siskaa86
17. aug 2026

Dcéra má 5,5 mes..aké prikrmy dať ...čo sa vám osvedčilo?

anonym_a7644b
17. aug 2026

Tak odporúča sa mrkva, po 2 dňoch zemiak, potom cuketa, tekvica. Potom pridať vajecny zltok, potom pridať masko.
Vajcia alebo masko nemusí byt každý deň.
Nezabudni ponúkať piť vodičku po príkrmoch
Na začiatok dieťa spapa možno 2-3 lyžičky

siskaa86
autor
17. aug 2026
@anonym_a7644b

Tak odporúča sa mrkva, po 2 dňoch zemiak, potom cuketa, tekvica. Potom pridať vajecny zltok, potom pridať masko.
Vajcia alebo masko nemusí byt každý deň.
Nezabudni ponúkať piť vodičku po príkrmoch
Na začiatok dieťa spapa možno 2-3 lyžičky

@anonym_a7644b a už treba či stačí po pol roku

anonym_a7644b
17. aug 2026
@siskaa86

@siskaa86 musíš vidieť na dietatati, že mlieko jej už nestačí, že MS záujem o jedlo ktoré jete vy, má 5.5 mesiaca. Nemusíš striktne čakať do 6 nes.
Príjmy rob na začiatok mixované, viac riedke

lucik194
17. aug 2026

ono zase netreba to odkladat, ak vidis na nej, ze chce, kludne vyskusaj, zemiak, naozaj ho urob riedky, ak dieta zje 2-3 lyzicky bude super.....

lekarka ti co povedala na ostatnej poradni? lebo zaciatok prikrmov moze byt trosku iny u kazdeho dietata.....

siskaa86
autor
17. aug 2026
@lucik194

ono zase netreba to odkladat, ak vidis na nej, ze chce, kludne vyskusaj, zemiak, naozaj ho urob riedky, ak dieta zje 2-3 lyzicky bude super.....

lekarka ti co povedala na ostatnej poradni? lebo zaciatok prikrmov moze byt trosku iny u kazdeho dietata.....

@lucik194 na minulej poradni nič..ďalšiu má o 2 týždne

lucik194
17. aug 2026

nam lekarka este aj dala taku tabulku, ako zavadzat prikrmy, kolko dni, v akom poradi.

vyskusaj jej zavolat a opytaj sa, ci treba cakat este do poradne, alebo mozes zacat aj sama......
ono je to naozaj velmi individualne

robo1990
17. aug 2026
@siskaa86

@siskaa86 ja by som mrkvu nedávala ako prvú... Je sladsia a hlavne zvykne z nej zapekať... Začať ak ti je dieťa pripravené tak môžeš ... My sme začali cuketa a potom tekvica ..mrkvu by som dala v kombinácii s jednou z týchto potravín