Prvé príkrmy refluxové deti
Stalo sa vam ze po podavani prvych prikrmov zvracali to hned von?Ako ste to riesili. Podavali ste to takto dalej a upravilo sa to,alebo ste menili prikrm? Diky 😉
Chodili sme na gastro kvoli refluxu a doktorka povedala, ze po zacati prikrmov sa to bud zlepsi alebo zhorsi. Dcere sa to nastastie postupne zlepsilo. Ak to pretrvava, urcite chod sa poradit za lekarom.
Je potrebné všetko zahusťovať a nedávať zo začiatku ani polievky.Zahusťujem aj jogurty.....špajdlovou,ryžovou a kukuričnou múčkou.
Držím palec.
ked huste ho napina musim mu dat riedsie a zistujem ze od mrkvy mu je velmi tazko-to moze byt ked mrkva je zaklad? ako by ho z nej bolelo brusko ☹
@anka2103 Tvoj syncek este nema dostatocne zrely traviaci trakt na to, aby mohol prijimat inu stravu ako materske mlieko. Ved sa narodil predcasne 😕
So zeleninovymi prikrmami zacni az ked bude mat 6 mesiacov korigovane. Niektore babatka, aj ked boli narodene v termine, nezvladaju zaciatok prikrmov ani v 6. mesiacoch, je to velmi individualne. Daj mu este cas 😉
No...husté musí byť také akurát,ale to po čase spoznáš...ani riedku ani moc husté,asi tak.
@anka2103 ...no ked ma korigovane teraz 4 mesiace, tak ma este 2 mesiace cas na prikrmy. A pokojne aj dlhsie.
Doktorke vysvetli, ze prikrmy zatial netoleruje, vyvracia ich a ma bolesti bruska - nech Vas zbytocne nesuri.
Lekari su tu na to, aby nam poradili, ale niekedy sa pomylia, alebo radia zle... Ty ako mama najlepsie poznas malinkeho a ked vidis, ze ma s tym zatial problem, proste tie prikrmy odloz na neskor...
No a mlieko mu asi staci, kedze pribera. Ved on sa ozve, ked mu bude malo - to sa neboj 🙂
@anka2103 este som si spomenula na univerzalne rady, kedy je dietatko pripravene prijat prve prikrmy:
- dieta vie drzat hlavicku vzpriamene
- jeho porodna hmotnost sa zdvojnasobila (to ale mozno u predcasnikov neplati...)
- dokaze sediet s oporou
- uz po prvych pokusoch s jedlom sa rychlo uci
- vie jedlo udrzat v ustach a nevyteka mu von
- vie ukazat, ze sa uz citi plne tym, ze uz nechce otvorit usta alebo otaca hlavu nabok
- zaujima sa o jedlo, ked ini pred nim jedia
@anka2103 dvojicky,o dva mesiace skor, s vahou 1500g.Korig vek + 2 mesiace.Cize ked sa prikrmy zavadzaju v 6 mesiaci,tak my sme si pripocitali 2 a az vtedy sme zacali. Mojim babam som 10 mesiacov odsavala mat.mlieko,prikrmy znasali dobre,lenze kym sa im nevyvinul ten zvierač tak sa im to aj vracalo von.
@ekia tak my to uz mame chvalabohu zasebou. Skusila som ho nekrmit len mlieckom-pockala som este dva tyzdne a potom som zacala zemiakom,dodnes ho z mrkvy boli brusko a vyplatilo sa. Este mu brusko nechcelo stravu a potom v poho a uz vrackal len trosku ked som dala mliecko a o chvilu nic 😉
Tak to som rada, že to máte za sebou 😉 Dúfam, že to aj u nás rýchlo prejde, lebo už som z toho na nervy. Dnes to je 3 deň čo papa, dala som jej mrkvu so zemiačikom, zatiaľ negrcala lebo išla spinkať, ona najčastejšie grcká keď je na brušku, ale problém je en že ona nijak inak nechce byť, v lehatku nevydrží a sedieť ešte sama nevie. Na brušku je veľmi rada...
@anka2103
ahojte aj my máme reflux 😠 😠 som zvedavá či ked začneme prikrmovať či sa niečo zmení 😕 mne nechce ani AR mlieko piť tak grcáme o sto dvesto 🙄 ach to prezliekanie ma už nebaví a to nehovorím,čo musí malá prežívať musí to byť nepríjemné napapať sa a polovica ide postupne von 🙄 🙄

ahoj, nas drobec mal reflux, ale cim dalej to bolo lepsie aj ked sme začali podavat prikrmy.