Sedemmesačný chlapec odmieta príkrmy: Čo robiť?
Ahojte, mam 7 mesacneho chlapca, ktory nema vobec zaujem o prikrmy. Boli asi len 3 dni kedy chcel jest, ale inak ked vidi lyzicku place, otaca hlavu, nechce ptvorit vobec usta. Ok neriesim, aj 1 syn sa rozjedol az v 9 mesiacoch. Ale zaujima ma ze ci ma podla vas vyznam mu vyvarat ked to aj tak vyhodim a zje z toho ze nula %. Alebo skusit na tyzden mu davat len mlieko? To uz mal asi 10 druhov zeleniny/ maso, zltok aj vyzivu jablkovu/hruskovu.
@somkatka moja ma buduci týždeň 7m dávame od konca januára prikrmy a tiez nema zaujem skusam aspoň jednu dve lyžičky na ochutnavku kazdy den..su dni ked zje aspoň 30g alebo max len olize
Ide mi o to aby ochutnavala aspoň
urcite ponukat ake nejakym pre neho prijatelnym sposobom. mne velmi pomohlo ked mali deti v rukach svoje lyzicky a mohli sa v tom hrabat, popripade si do prikrmu capli ruku a tak ochutnali, nedavala som nasilu ked plakali pri tom tento sposob nam velmi pomohol po par min hrania sa s tym chceli zistit co to je. Nie je dobry napad uplne prikrm vynechat a ponukat len mlieko. tiez velmi pomaha ak dieta vidi jest aj mamku ked mu ponukas jedlo
ak su to zuby dať chladené kusky do cumla nato určeného
popripade daj nech jedáva sám postav pred neho tanier metodu BLW
@somkatka Ahoj....mám 7 mes.dcérku....robila to isté,čo tvoj malý....všetko,co som uvarila- aj vyhodila....skúsila som kúpiť už hotové jedlá....sú rôzne( určite vieš).....a neuveríš,ale toto zje..🥳..neviem či si zástankyňa takejto stravy😅,ale skúsiť môžeš....mne ide o to,aby všetko ochutnala a zvykala si na chute....a funguje to🥳🥳🥳
@anonym_aac8c1 a vidíš, moj nechcel ani lyžičku a jedlo do ruky by nezobral ani za nič, až keď bol už fakt väčší... dlho nemohol jedlo ani na perách cítiť, to bolo jedno čisté nezababrané dieťa. také ako na fotke ja naozaj nepoznám 🙂 dlho nejedol ani hranolky rukami ...
@biba_18 Nemá tvoje dieťa náhodou 36 rokov? Lebo to je presne môj muž- neznáša zababrané ručičky a naozaj všetko je príborom (aj slane oriešky lyžičkou, aj bagetu z pumpy si dá na tanier a krája si príborom)😂😂😂

Ked idu zubky, alebo ma dieta sopel, tak si dava takuto pauzu od prikrmov, davaj par dni mlieko a skuste zasa... urcite ziadne skusat davat lyzicky cez slzy, to je tak na problemy s jedlom do buducna... Vyvarat musis len raz - pripravis, das do kociek na lad a vytiahnes len tu 1-2 a mas vybavene... na tieto skusim ci chce/nechce je to super...