icon

Trojmesačný syn má problém so spánkom. Môžem mu dať kašu?

daduuu2
22. jún 2016

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, môj syn má 3mesiace a 1týždeň. Na UM sme od prvého mesiaca (dôvod:hnisanie bradaviek). Malý mi vôbec nespáva, pospí si 10-20minut a je znova hore. Potom len plače lebo je hladný a nevyspaný. To isté aj v kočíku. Malý pekne kaká aj poprdkáva, až na to grckanie.
Ale chcela som iné, nechce mi či už spať ani papať už to mliečko, máme nutrilon1 good sleep, . Skusili sme zvýšiť odmerky aby sme mliečko viac zahustili, vypil zaspal na 20min a znova plač od hladu. Skusili sme rôzne nutrilony, aj sunar atd, ale nic nepomáha. Malý má 3 mesiace meria 69cm a váži 7350g skúsili sme a zvýšiť dávku. Stale si len ruky žužle akoby od hladu, ked jem s priatelom pozera na nas a zacne sa oblizovat a naberat na plac akoby aj on chcel.
Mamičky poradte, môžem skusit daku kasicku? (Ak ano poradte ktora je najlepsia) alebo skusit aspon uvarit a rozmixovat mrkvicku ci to pomoze? Nieje to este skoro??

vepaga
22. jún 2016

Ahoj, ja som malá takú malú. Si si istá, že je to od hladu. Nemá koliky? Keď krátko po papaní plače, skôr by som typovala na koliky. My sme ich tiež mávali z nutrilonu. Prešla som na iné mlieko a začala malá aj spávať, aj bola napapaná. Určite mu neskúšaj dávať žiadne kaše. je to malé dieťatko, ešte nemá vyvinutý žalúdok, aby prijímal normálnu stravu, alebo kaše.

daduuu2
autor
22. jún 2016

Nemá práveže, denne aj 3-4 krat kaká a poprdkáva si nonstop. Práve preto sa pýtam. Lebo uz naozaj neviem co to moze byt

dominikav123
22. jún 2016

Koliky môže mat aj ked kaka. Vracia často ? Možno to je reflux. A určite trojmesacnemu prikrmy este nie.

limetka69
22. jún 2016

Je unaveny. Preto place. Skusali ste ulitku? U nas bol do nej viazany do teraz. Citil sa bezpecne.funguje aj aplikacia zvuk vysavaca, pri nej spava doteraz. A my s nim 😀 na kasicky he urcite skoro, maju ist az pi zelenine, takze mozno okolo 5 mesiaca. To ze zuzle rucky je normalne a s hladom to nema nic. Vsetky deti to robia. Moze ist aj o rastovy spurt, vtedy su deti nervozne, rychlo rastu a su hladne, castejsie sa budia. V 12 a 15 t su tie spurty. Takze ste v tom obdobi akurat. Tteba vydrzat. A urcite skusit zviazat babo. Aj ked bude plakat, ukludni sa a zaspi. Nam tak spal 7 h po prvom zaviazani do ulitky. 🙂

simsalabim
22. jún 2016

@daduuu2 spominas grckanie - nemoze mat reflux? nemyslim si, ze 20min po vypiti zvysenej davky moze byt opat hladny...to skor znaci nejake bolesti.

daduuu2
autor
22. jún 2016

@dominikav123 len po papaní si odgrcne niekedy menej niekedy viac, boli sme aj u detskej lekarky a povedala ze grcka v norme, ze u niektorých deti to je normalne a pribera krasne za 3mesiace pribral vyse 2,5kg a narastol 15cm

simsalabim
22. jún 2016

@daduuu2 moja starsia grckala prudom, denne som prala jednu pracku jej oblecenia, ale kedze priberala, tiez dlho tvrdili, ze v norme. Inak reflux vie byt aj "tichy". Skor si myslim, ze ho nieco tlaci a samozrejme, urcite aj unava.

vepaga
22. jún 2016

Tak potom musíš nájsť spôsob, v akej polohe, na akom mieste ti zaspinká. Ak by býval hladný, je ešte jeden typ nutrilonu a to extra, že zasýti na dlhšie dieťa.

daduuu2
autor
22. jún 2016

Ďakujem vám za všetky odpovede a rady, dáko to vydržíme a zvládneme. 😊

sardinka335
22. jún 2016

@daduuu2 na príkrmy je ešte skoro. Nepíšeš to podstatné - aké dávky mlieka pije na 1 krmenie? Kolko vypije? Kedze usudzuješ ze je hladny...
Ten Nutrilon good sleep mu davate aj cez den? Odmerky sa nemaju zväčšovat, mlieko sa dá zahustiť či uz vyvarom z ovsených vločiek alebo svätojánsky chlieb, ktorý sa pridava do mlieka pripraveneho podla navodu! Napr. Nutriton (najdeš na nete) Prípadne skus aj probiotika - Biogaia, alebo čo je pre bábätká.
Na koliky treba poskušať čo pomože jednemu tak druhý povedia ze im nepomohlo. Kašu by som nedavala, je skoro.

papricka33
22. jún 2016

Moze byt hladny, ale s kasou ci prikrmom este par tyzdnov pockaj. Skus dovtedy zaradit nosenie v nosici... Mozno ho to upokoji. Koliky nie su len o prdkani, ci neprdkani. Bolesti moze mat aj tak. Nosenie tomu moze pomoct 😉

limetka69
22. jún 2016

@daduuu2 moze ho boliet brusko prave z hustejsieho mlieka, tazko mu travi, urcite by som skusila gastrotuss je na grckanie, travenie a koliky, je sladucky. A bio gaia tiez. Mame to povinne od kedy je na um.

daduuu2
autor
22. jún 2016

@limetka69 ďakujem skusíme teda ten gastrotuss

seahorse27
22. jún 2016

Plakat moze kvôli refluxu, ako pisu baby a tiez kvôli kolike. Nas maly tiez normalne kakal, mal aj vetry a koliky mal do 4. mesiaca. Skuste nejake kvapky do mlieka - Espumisan, Baby calm...Ak chces mlieko zahustit, tak urcite nie davat viac odmeriek - zatazujes tym oblicky dietata, moze ho z toho aj boliet brusko. Radsej kup AR mlieko. Prikrmy este nedavaj, nema na to zrely traviaci trakt, najskôr od ukonceneho 4. mesiaca.

lulu2014
22. jún 2016

ahoj...je to nepríjemné ...môže to byť všetko čo píšu maminy .... ale chcem iné ... deti vedia - čo im škodí to nechcú aj keď mi rodičia si myslíme že veď musí veď je malý malá....
ale poviem pravdu tiež som bola zúfalá pred 13 rokmi keď stršia dcéra bola tiež bohužiaľ na UM - nemala som. Ale pila aj čajík....a keď mala cca 2,5 mesiaca prestala piť mlieko ... tiež sme poskúšali rôzne...a ani jedno nelao úspech. Bežne pred tým pila nutrilon. Pýtala som sa aj našej DR. a jej "múdra " odpoveď ...moja dcéra dáva synovi NUtrilon HA ---tak teraz všetci!!! Dovtedy keď aj pila mliečko tak 10-30 a koniec./ale negrckala/ Takže my sme skončili cca 4 mesiace bez mlieka a pila iba čaj. Keďže priberala a bola spokojná tak aj ja som sa zmierila a neskôr v piatom mesiaci sme jej dali žužlať rohlík...spokojnosť maximalna. Neskôr sme sa vrátili k Nutrilonu a oila ho do 4,5 roka..lebo nechcela žiadne jogurty pribináčiky....nič.
A spánok?! Tiež cez deň turbospánky 10-20 min a stále hore vydržala aj tri hodky./ale stalo sa tak raz za dva týždne že cez deň dospala a vtedy hodils dve-tri hodky./. A v noci sa zobudila tak 10-15 krát. Až do 2,5 roka potom to bolo tak 2-3 krát....to som si už pripadala prespatá .
Čo pri druhej spinká spokojne ale tiež sme si prvé 2 roky odgrckali. Potom už bolo lepšie a iba niekedy do 2,5 roka. Naša Dr. to neriešila keďže priberala a prospievala...ale je dosť možné že jej Nutrilon / všeobecne mlieko/nerobil dobre .... ale to sme zistili až v 2,5 roku keď sme boli u alergolog. /kvôli inému/....a zistila z krvy že má intoleranciu na kravskú bielkovinu. A pritom mlieko miluje. Tak nám mliečo odporučila vynechať -iba acidkové .
Takže držím palce 🙂 aby aj malinký bol usmiaty ako dnes svieti slniečko. 😉

alizabka
22. jún 2016

Ahoj, no ja by som neskusala hned zahustovat mliecko, on naozaj nemusi plakat od hladu, ale skor mu moze to mliecko horsie travit, hlavne, ak mu ho davate hustejsie ako podla navodu. Neskusali ste napriklad Infacol? Ten pomaha stiepit mliecne bielkoviny aby mliecko tak nezatazovalo brusko. To ze si zuzle rucicky neznamena, ze musi byt automaticky hladny. Vsetky deti to v tom veku robia, zacinaju tak spoznavat svet, najprv si zuzlu rucky a potom predmety okolo nich, ked ich uz vedia do ruky chytit.
Aj moj syn, ked sme presli na nutrilon zvykol plakat, 15-20 minut po dopapani. A infacol nam pomohol aby mu lepsie travilo.
Ja si myslim, ze ak by bol stale hladny, tak by zacal plakat hned po dopapani, ze ju mu mliecka malo.

luciannka83
22. jún 2016

@daduuu2 ked vám nevracia prúdom je Gastrotus zbytočný. To že si grcne po jedle je v pohode. Možno zvracia aj z toho, že ho prejedate a nestíha mu tráviť, keď mu za každým dávate fľašu a ešte aj hustejšie mlieko. Prejsť na dávkovanie podľa krabice. Každé 3-4 hodiny podľa návodu. Mimo toho intervalu pridať vodičku keď by veľmi chcel jesť. Skúsiť nosiť viac na rukách, alrbo ideálne v nosiči/šatke. Dieťa sa tak cíti bezpečne pri mamke a zaspí. Netreba s ním nič špeciálne robiť. Môj starší syn vedel zaspať len v nosiči a nikde inde. Bol to boj, kým sme prišli na to čo naň platí. Koliky môže mať aj keď prdká a kaká. Pri kolikách je ale plač hodne agrsívny, je iný ako keď dieťa plače normálne. Ja si osobne myslím, to čo som písala vyššie to s tým prejedaním. Dieťa neplače len keď je hladné, plače aj keď mu je zima, teplo, chce ísť na ruky, nudí sa, necíti sa bezpečne,... Môžte skúsiť aj tu ulitku, no skôr si myslím, že je pre úplne maličké deti čo prídu z pôrodnice a potom pre vačšie deti ktoré boli zvyknuté na zviazovanie od mala. Kľudne ma môžte niekto opraviť, ak mám zlý názor, nemám s tým osobnú skúsenosť. A hlavne teraz v tom teple môže byť aj smädné. S príkrmami by som počkala aspoň do ukončeného 4tého mesiaca. Nutrilon good night je dosť sýti. Prípadne zmente mlieko, ale myslíte na to, že by sa to nemalo robiť často.

timea7
22. jún 2016

@daduuu2 nemyslím si, že by dieťa jeho veku 20 minút po najedení bolo opäť hladné, skôr sa prikláňam k tomu, že má problémy s trávením väčšieho množstva potravy, aj keď nepíšeš, aké množstvo v jednej dávke vypije. Ja som kojila, ale problém som mala podobný. Prvý mesiac som ponúkla prsník vždy, ked zamrnčal, podľa zásady - dieťa má dostať vždy, keď si vypýta, aj po pol hodine. Ale hladoš sa prisaje vždy a matka prvorodička nemá šancu vedieť, či je naozaj hladné. On tiež grcal, lebo sa nahltal vzduchu pri papaní, možno bol aj prejedený a ja som mu znovu ponúkla a on pil. Začarovaný kruh som preťala tak, že som si povedala, že bude mať medzi jedlami minimálne dve, dve a pol hodiny prestávku, aby mu vytrávilo. Nosila som ho, zabávala, po pár dňoch som nevedela, že mám dieťa. Napapal sa, pozeral, zaspal, začal veľmi dobre spať cez deň a od mesiaca prespal dokonca celú noc a to bol len kojený.