Úplné odmietanie príkrmov 6,5-mesačného bábätka: Rady a skúsenosti
Dobrý deň,
môj syn má 6 a pol mesiaca, je plne dojčený a fľašu s odstriekaným materským mliekom tiež odmieta.
S príkrmami sme začali pred približne 4 týždňami a zatiaľ sa nám vôbec nedarí. Skúšali sme rôzne druhy zeleniny, ale reálne nič nezje. Všetko, čo sa mu dostane do úst, vytlačí jazykom von alebo vypluje spolu so slinami. Ak sa mu aj niečo podarí dostať do pusinky, nezdá sa mi, že by to vedel posunúť dozadu a prehltnúť.
Už začínam byť trochu bezradná a neviem, či mám pokračovať ďalej a skúšať nové potraviny (mäso, vajíčko a pod.), alebo zostať pri zelenine, keď z nej aj tak nič nezje.
Mala niektorá z vás podobnú skúsenosť? Upravilo sa to časom samo, alebo ste museli niečo zmeniť? Budem vďačná za akékoľvek rady a skúsenosti.
mám skúsenosť. proste mu to nechutí.
skús použiť do zeleniny trochu materského mlieka.
tá zelenina pokiaľ nie je prirodzene sladká, je hnusná. ja tiež nejem niektorú zeleninu bez toho aby som si ju osolila. keďže deťom nesolíme, musíme teda pridať sladkosť. aspoň teda mne sa to osvedčilo ...
neskôr sa rozjedol ... (ako sa to vezme, zeleninu začal jesť až ako dospelák a aj to nie každú) 😂
držím palce...
p.s. ja som môjmu dala robiť aj krvný rozbor, či má dobre výsledky, môj doktor bol chápavý ...
Tento problém som mala aj ja s dcérou. Všetko mala v poriadku, no jediný pokrm mlieko. Postupne na milosť vzala kupovaný prikrm. No nič moc. Teraz má 12 a doteraz mám pocit, že sa najlepšie najedla, keď sa kojila. Ja som ju ale nejak nenutila, iba ponúkala, mala už asi 8 mesiacov, keď začala iné jesť
@ahojky111110 Len skusaj, su to prikrmy, vzdy kazdu novu potravinu 3dni, potom sa dalsia pridava. A kludne ked aj budes chvilu tocit stale tie iste, nic sa nedeje. Moja tiez tomu velmi nedala a dost dlho. Flasu az v roku prijala. Inak sa len dojcila a do toho sme skusali prikrmy. Kolko zjedla, tolko zjedla.
Moje boli kojene deti do 2 rokov nikdy nemali fľašu len skúšaj skús dať na večer kašu a cez deň výživu možno to bude chcete a pili vodu so sosacikom
Moj mladsi syn z tych prikrmov tiez vela nepojedol..max.par lyziciek,inak bol len dojceny...rozjedol sa po roku
Mali sme to podobne. Syn kojeny, flasu s mojim mliekom ako-tak zobral od muza alebo svokry, ale ja ked som s nou prisla, ani omylom. Vrestal kym nedostal prso. Tak ale bola som s nim doma, k dispozicii, tak sme neriesili
S prikrmami to tiez nebolo nic moc. Prve som zaviedla od ukonceneho 5teho mesiaca. A cca po 2 tyzdnoch som s prikrmami aj musela prestat. Dieta sa az zachadzalo do amoku ked videlo lyzicku. Takze na 2 tyzdne sme prestali, nech zabudne a potom odznovu. Ale tiez, vyvarala som, skusala kombinacie a bola som rada ak 2x oblizol tu lyzicku... Postupom pokus a omyl som prisla na to, ze "viac" zje ked je v tom prikrme hrasok alebo cuketa. Ten prikrm bol sladsi a viac mu asi chutil. Neskor suche cestoviny, zemiak, rozok mali ako tak uspech. Doteraz so pamatam ako som bola nestastna, ze nic nechce jest. A potom celu noc na mne prisaty a dudloval ma. Kym som kojila, jedol ako vrabec.
V 13 mesiacoch som ho odstavila lebo som bola ako zombie z nedostatku spanku a vtedy zacal jest!. UM odmietol uplne ale srotovol inak vsetko. Maso, ovocie, zeleninu... no sen kazdej babky! A to trva doteraz.
Presne tak, dôležité je, že dieťa priberá. Je veľa takýchto detičiek, ktoré tým príkrmom proste moc nedajú a všetko je ok, neskôr sa rozjedia.. 🙂

@ahojky111110 ak dieťa priberá, nevesajte hlavu. Moja síce zeleninu jedla ale ovocie začala po 3 mesiacoch od prvého ovocia čo som jej dala... Chce to čas je to niečo úplne nové. Na pár týždňov by som dala úplne off. Potom opäť ponukala. Ešte to nemá byť plnohodnotné jedlo , obzvlášť ak kojíte.