17 mesačný syn má len 6 zubov. Je to normálne?
zdravím mamičky, mám 17mesačného syna ktorý ma len 6 zubov , je to normálne ? týchto 6 zubov mu vyšli v 1.roku a od vtedy ani jeden ... začínam sa obávať
@ivushka9999 aj moja mala mala v 18 len 6 a potom zrazu sum a vyslo jej tusim 10 naraz 🙂 nie je predcasne narodena doktorka nikdy na to nic nepovedala tam myslim ze je to v pohode
@ivushka9999 je to ok. Moja ma o tyzden 2roky a stale len 10 zubov
maly tiez tak a teraz ma,vsetky zuby,co ma mat. A su narodeni,v termine.
tak predcasne narodeny je mozno o tyzden ,takze nijako extra nie, ale mam uz poriadne obavy o tie zuby lebo tie 6 su uz riadne lopaty a po ostatnych ani muk ... ide mi aj o to ze je uz poriadne nervozny , bez priciny mi place stale som ho lutovala davala to za vinu hlavne tym zubkam a nejako som ho rozmaznala a teraz som nato doplatila lebo so mnou manipuluje , hadze sa mi ozem a v kuse place kym nebude mat co chce a pritom sam nevie co chce . neviete mi poradit aj ohladom tejto temy ako na nho a odnaucit ho takto vystrajat ?
Môj syn má teraz 21 mesiacov, do 20 mesiacov mal len 8 zúbkov a teraz za posledný mesiac sa mu reže už 5-ty zub a sledujem že dalšie vylezú čoskoro, takže myslím že sa nemáš čoho báť, raz vyjdu 🙂 Ani u nás sa doktorka vôbec nepozastavovala nad tým, že to ide tak pomaly, hoci môj malý je predčasniatko... Aspon sa netrápi tak dlho ako iné detičky, vylezú potom naraz v priebehu pár týždňov 😉
@ivushka9999 my mame tiez skoro 17m a detto... len 6 zubkov... vobec to neriesim... jedine, co mne vadi je to, ze nemoze poriadne hryzt vsetko, co by chcela, kedze je vsezrut a dala by si asi aj vyprazane klince 🙂
@ivushka9999 neterina malá ma o týžden 2 roky a ma len 2 zuby/tie jej vyšli v 16 mes./🙂odvtedy nič 😎
@ivushka9999 ak sa pediatricka nevyjadruje na margo zubov nejak tragedicky, tak je to ok, neboj... 😉
Co sa tyka manipulatorstva... no, kazdy robi chyby pri vychove, neni to med lizat a pri prvom dietati clovek nevidi to, co na druhom, ako skusa a ako sa snazi manipulovat s nami... 😅
Ja som iba laik, nie nejaky psycholog alebo pedagog... no nieco som sa uz aj ja pri detoch naucila... snad 😅
Kazdopadne, hlavna zasada je, ze musis byt dosledna (to mam od detskej psychologicky, v skolke mavame stretnutia skupinkove venovane vzdy nejakej teme)... co povies, musi platit... napr. zlatko, dohraj sa, posledny kolacik na piesku, potom ideme domov alebo pustim Ti dve rozpravky a pri zaciatku druhej mu pripomen, ze teraz Ti ide ta druha rozpravka, to je posledna, potom vypneme telku - a musis to dodrzat, lebo si s Tebou bude robit, co chce... a ked nieco slubis, tiez to treba dodrzat - ak to nevyjde, treba vysvetlit a navrhnut nahradu (napr. mate na plane ist do zoo, ale zacne lejak a nevyjde to, treba vysvetlit, preco nemozete ist - jasne, ze sa bude hnevat, male dieta tomu tak nerozumie - ale treba vysvetlit, ze ked bude svietit slniecko, tak pojdete napr. v sobotu, prip. si spravit nahradny vylet napr. do cukrarne alebo detskeho centra v ten den a potom podla tej dohody v sobotu do zoo, ak je pekne)...
A ano, "na papier" sa to dava lahsie, ako sa to dodrziava... lahko sa radi... no kazde dieta je ine... treba sa prisposobit aj dietatu... ale hlavne, treba fakt dodrzat a byt dosledny - ked si ma obut papucky, trvaj na tom, kym si ich neobuje alebo mu s tym kludne aj pomoz, ale proste musi obut... 😉
Priprav sa, ze bude bojovat... lebo asi take zatial velmi nepozna a chce svoje zauzivane pohodlie a svoje rozhodnutia, kedze Ta doteraz manipuloval a bolo po jeho (na dobre sa lahko zvyka)... moj nazor vsak je, ze treba vydrzat... Ty si mama, nemozes mu vsetko dovolit, je to pre jeho dobro - musi sa naucit fungovat vo svete, akceptovat autority, mat aj uctu k vam ako rodicom, vediet, co sa patri... 😔 😉 🙂
tak dakujem krasne za radu (ikika) no ide o to ze moj syn este vela toho nenahovori takze je pre mna zlozite mu vysvetlovat ked len tazko vydumem o co mu ide... a ak viem velmi dobre co chce , neda si to vysvetlit, poviem nie hodi sa mi ozem a place podotykam ze mu to dobre ide , ja idem na nho potichu a pomalicky ze ho vezmem za rucku a poviem nie .. ale on sa mi hadze este viac a viac ... tak ho necham tak a idem trosku mimo ze jeho to prejde.... potom pride za mnou a ukludni sa ale o 20 minut opet toto... a musim sa priznat ze som uz nesmierne zufala lebo sa mi hadze aj na ulici na prechadzke ked nechce aby som ho drzala za ruku a on si nenecha vysvetlit ze musim kvoli autam atd....a jednoducho kazdy na mna ukazuje prstom ake mam dieta a musim vam povedat ze je to s nim fakt hrozne ist co len na navstevu....uz zvazujem ze si najdem aj psychologicku lebo som totalne s nervami v koncoch...
@ivushka9999 tak normalne to je..nasa mala mala prvy zubok 6,5mesacna do 2 rockov vsetky, nas synacik do 11-12..mesiaca len predne dolne a horne, po nich sli stolicky/katastrofa co sme vytrpeli ☹ / teraz sa tlacia ocne, uz par tyzdnov..a to ma uz bude mat 20mesiacov🙂 tak nemaj stres.. U kazdeho babenka inak 🙂
Asi tolko mala dcera v takom veku, zacali jej rast v 11. mes. Len nedavno je dorastli posledne patky. Neboj, narastu 🙂 .

@ivushka9999 ahoj a nie je náhodou predčasne narodení? kamoškin syn aj jeden aj druhy boli predčasne a tiež im dlho trvalo kým vyšli zúbky.