icon

3,5 mesačná začala byť nekľudná. Je to kvôly zúbkom?

adelam
30. dec 2010

ahojte mamičky, prosím vás o radu - moja malá tri a pol mesačná dcérka začala byť v posledných dňoch mierne nekľudná, aj keď predtým bola zlaté dievčatko - tiež strašne slince, je akási spavejšia, ale pritom nervóznejšia - teploty nemá...možu to už byť zúbky? Je dosť veľká, ako trojmesačná mala
6 150 g a 65cm ( neviem či to s tým može mať niečo spoločné ) ale krásne drží aj hlavičku, pomerne dlho, je dosť čulá... Skúste mi poradiť čo to može byť, ďakujem

boise
30. dec 2010

@adelam mozu to byt zubky, nam prvy vykukol presne na stvrte vymesacie, den na to druhy...a to doktorka 3 dni predtym tvrdila, ze neexistuje aby mu vysiel zub ked nema este ani 4 mesiace... 🙂

janefonda
30. dec 2010

@adelam môže ísť aj o zúbky... Moja začala slintať tiež cca v troch mesiacoch a trvá to dodnes. Zuby stále nikde 😅 Tvojej maličkej sa začali vyvíjať slinné žľazy a aj preto slintá oveľa viac. K tomu nepokojná môže byť aj z toho, že má málo mliečka. Ak kojíš skús si ju častejšie prikladať. Predsa len zvyšuje svoje nároky.
Pozri aj sem
https://www.modrykonik.sk/forum/problemy-so-zubkami/ake-su-priznaky-ze-idu-zubky/

adelam
autor
30. dec 2010

dakujem za tipy, dufam, ze mliecka je dost, zatial ho bolo az mega vela, aj v noci si lubi potiahnut - aj desat dokonca dvanast hodin spala vkuse, tak si aj odsavam....naozaj este raz dakujem