7-ročnému synovi ešte nevypadol žiadny mliečny zub
Ahojte, prosím Vás je tu niekto taký, že dieťaťu sa nezaložili trvalé zuby? Môj syn má 7 rokov a ešte sa mu nevypadol ani jeden mliečny zub...má ich bez kazov, pekné, ale vôbec sa mu ani jeden nekýve, nič...pani doktorka hovorí, že je to OK, ale začínam mať stres...pretože máme v rodine prípad, že sa mu dva trvalé zuby nezaložili vôbec...ale žeby ani jeden zub? máte niekto skúsenosti? ďakujem
uplne super.praveze cim neskor vyjdu tym dlhsie budu trvacne zuby chranene v dasne pred kazmi
@mirka47 robili mu aj rontgen? Že v akej polohe sú trvalé zuby v ďasne?
Rtg mu ešte zubárka nikdy nerobila? Tam vidno aj trvalé. Inak je to bežné, že niektoré deti majú aj v 8r ešte všetky mliečne zuby.
Uplne pohoda. Moj ma 10a 6zubov zatial len vonku. A poznam deti ktore mali 5r a uz niektore mliecne vypadnute.
Robili mu RTG? Podľa neho budú vidieť či trvalé zuby sú založené alebo nie. Obavy v tomto jeho veku sú zbytočne. Mojej dcére vypadli prvé mliečne v 6 a potom bola takmer rok bez predných zubov
@mirka47 robili mu aj rontgen? Že v akej polohe sú trvalé zuby v ďasne?
@sense
@anonym_58a243
@anonym_a51489 nie nerobili mu RTG...viem, tam by to bolo vidno...nerobili lebo mi povie aj detská doktorka a zubárka, že je to v pohode...tak nejdem tlačiť nech mu robia RTG...počkám ešte do 8 rokov a potom už nech sa na to pozrú...lebo by asi neboli ochotné to teraz robiť keď tvrdia, že je to stále v pohode...áno viem, to že bude mať mliečne dlhšie tak možno bude mať menej kazové tie trvalé...ale už začínam stresovať či nebude nejaký problém s tým...preto som chcela vedieť či je to častejšie, že tak neskoro vychádzajú zuby trvalé...ďakujem
Daj mu spraviť panoramatický rtg. Mal by sa robiť v 6 rokoch dieťaťa. Mojej dcére tak zistili našťastie včas problém, ktorý sa dal vyriešiť.
Nestresuj a vypýtaj si rtg, nijak mu neuškodí a ty budeš vedieť na čom ste.
treba snímok, lebo ... keď lekárka, aj tu v diskusii povedia pohoda, pohoda, akú to má výpovednú hodnotu? Áno, skúsenosť, ale stále nevieš na čom si vo vašom prípade
@sense
@anonym_58a243
@anonym_a51489 nie nerobili mu RTG...viem, tam by to bolo vidno...nerobili lebo mi povie aj detská doktorka a zubárka, že je to v pohode...tak nejdem tlačiť nech mu robia RTG...počkám ešte do 8 rokov a potom už nech sa na to pozrú...lebo by asi neboli ochotné to teraz robiť keď tvrdia, že je to stále v pohode...áno viem, to že bude mať mliečne dlhšie tak možno bude mať menej kazové tie trvalé...ale už začínam stresovať či nebude nejaký problém s tým...preto som chcela vedieť či je to častejšie, že tak neskoro vychádzajú zuby trvalé...ďakujem
@mirka47 podobne sme na tom boli
ale sama mudr mu dala urobit v 7 rokoch rengen, aby videla nie či má založené ale ako má založené
že to treba sledovat ,lebo neskoršie v 15 ked ostanu mliečne tak treba potom trhat a to sa vraj zle trha
chcela vediet ako má založene , či netreba aj niečo uvolnit
treba každy den skušat a ked sa začnu kyvat pravidelne mu stale pomahat lebo ked sa prestane vykyvat tak sa tlačí nan další zub ,
už máme čast vymenené ale ešte sa mliečne najdu
@mirka47 len pre pobavenie, dcéra má 24 rokov, mliečny zub stále, no nemá pod ním trvalý
Dcere vypadol prvy zub na konci 1.triedy (ako 7 rocnej), teraz ako 14 rocnej jej zubarka vytrhla posledne 2 mliecne 🙂 ja by som pre pokoj duse dala urobit ten RTG, dcere tiez robili aby videli, ci ma zalozene trvale
synovi prvý zub vypadol až ako 7 ročnému, ako poslednému v triede. Teraz má 11 a má vymenené len jednotky a dvojky. Na RTG vidno, že založené má všetky. Len to trvá. Mal rok a ešte nemal ani jeden zub.

Moj ma 6.5 a tiez nic a zubarka ze pohoda ale jemu aj neskoro vysli az po roku.